ЕС не може да накаже за корупция санкционираните по закона "Магнитски"

Брюксел не е предприел никакви действия
299
ЕС не може да накаже за корупция санкционираните по закона "Магнитски"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Европейският съюз не е предприел действия, свързани със санкционирането на българи от Съединените щати и Великобритания и не може да накаже тези хора за корупция. Това отговориха за БНР от Европейската комисия. Става дума за наложените от Съединените щати санкции за корупция по закона "Магнитски" срещу Владислав Горанов, Румен Овчаров, Александър Николов, Иван Генов и Николай Малинов.

Още по темата

Великобритания наказа Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, вече санкционирани от САЩ.

Няма връзка между налагането на мерки от страна на Вашингтон и Лондон и санкционния режим на ЕС, смятат от Европейската служба за външна дейност.

От прокуратурата вече заявиха, че утре ще изискат от службите за сигурност и други институции информацията, с която те разполагат за българите, включени в новия списък със санкции по закона "Магнитски".

Бившият енергиен министър Румен Овчаров, чието име е в списъка, отхвърли обвиненията срещу себе си, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията се разграничава от бившия министър на финансите Владислав Горанов, който също е сред санкционираните и изрази надежда Горанов да докаже, че е невинен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още по темата: ЕСсанкциимагнитски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
ЕС е прояден от руски зависимости,водят Народите си към робство,разчитащи че за пореден път САЩ ще жертват децата си,този път сбъркахте,САЩ може без ЕС,няма да ни е лесно,Китай и русия ще ви третират като роби...те го правят предходните 30 г,каквито и самозаблуди да си вменявахте!Справедлив и Свободен Свят!!!
237
1
 
2
 
! Отговори
:) преди 1 година
След като унищожи България, Боко се зае да унищожава партията си, накрая сам ще се самоунищожи като черна дупка и ще избухне вътре в себе си.
236
0
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ СЕ РАЗПАДА? преди 1 година
КОЛОСАЛЕН ГЕРБАДЖИЙСКИ СКАНДАЛ, НАДРОБЕН ОТ БОКО ТИКВАТА.
235
0
 
2
 
! Отговори
Нека изясним преди 1 година
Идат избори и трябва да сме наясно. Ние държава ли сме или колония?
234
0
 
2
 
! Отговори
ами тогава преди 1 година
бг и ес да си създадат закон "usa responsibility" и да ги санкционират за действия в ущурб на европа като приток на бежанци от сирия, ирак, афганистан, урк
233
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виновният да докаже, че не е виновен.
232
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Бг който и да дойде на власт , НИЩО НЯМА ДА ЗАВИСИ ОТ НЕГО ,... има ОГРОМНО чуждо влияние .Така че не се разкарвайте до урните ,... ВЕЧЕ !
231
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление , колониите нямат права , да не говорим за елементарна ''дума'' . тия яНки надушат ли някъде пари , веднага сътворяват номер за да ги присвоят .
230
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ограбването на Европа от , еди КОЙ си , продължава . Нали ВСИЧКИТЕ ПАРИ ТРЯБВА ДА ОТИВАТ --САМО ТАМ , ПРЕЗ ОКЕАНъ!
229
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС не можел да ги съди,а ние българите за какво сме.Оставили сме се да ни ограбват и чакаме някой да дойде да ни спаси.
228
0
 
6
 
! Отговори
КУКЛА НА КОНЦИ преди 1 година
Сега става още по-ясно защо през последната година Б.Б. (Бойко Борисов) стана най-върлия либерал-демократ, защитник на "атлантическите ценности" и застъпник на Американските интереси в България. АМИ ЗАЩОТО ИНАК Б.Б. ЩЕШЕ ДА Е РЕДОМ ДО В. ГОРАНОВ В СПИСЪКА МАГНИТСКИ. А тогава и ГЕРБ отива в историята. А сега си имаме партя ГЕРБ, която е КУКЛА НА КОНЦИ.
227
1
 
4
 
! Отговори
пояснение преди 1 година
ГЕРБ няма да са първи. Не е ясно дали ще съществуват до 2-ри април.
226
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен - изкарай си ПП и ДБ от миризливата ГЕРБ-аджийска уста и се огледай къде се намираш - ГЕРБ вече сте качени на Магнитски за КОЛОСАЛНА КОРУПЦИЯ. Нямай съмнение, че ако ПП и ДБ получат подобни обвинения, избирателите им ще се отречем от тях. Това с NEXO и Джемкорп са гербаджийски кьорфишеци, които не доведоха до абсолютно нищо. Ако имаше нещо, Гешев щеше да ги е окаушил всичките към момента. Така че дърпай у лево и си гледай твоята партия как се е обатачила, че е световно чудо...
225
8
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Понеже ГЕРБ ще са първи, според последните проучвания и според обикновените хора, САЩ отново искат да ни уредят с Кирчо и Кокорчо-2! Ето защо, ще гласувам за ГЕРБ!
224
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мисля,че американците си затварят очите.Вярно е,че в България много се краде,но най вероятно споменатите лица са най големите проводници на злото.
223
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Да бе, плачете само срещу ГЕРБ, а защо мълчите за Кирчо и Кокорчо?! Много бързо забравихте за Нексо, за Джемкорп, и газовите далавери, само за 6 месеца! Нашата прокуратура, васална ли е на американската? Откъде-накъде, САЩ ще ни диктува за определени хора, а за други ще си затваря очите?!
222
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това,което американците ни казаха в прав текст е ужасяващо.Тези хора,които са поставени на ключови позиции ,за да се грижат за своя народ и държава са го ограбвали безмилостно ,за да вегетатират на на негов гръб изсмуквайки го безмилостно.Какво повече от това.Глупави ли сме,наивни ли сме ,за да се хващаме на въдицата им И без това за тези хора обикновения български гражданин е нищо,от когото нищо не зависи.
221
1
 
4
 
! Отговори
айде в бай ставри преди 1 година
На владко сега ще му пръснат гъ3ъ в кауша.
220
0
 
6
 
! Отговори
dmx преди 1 година
ЕС намери за прагматично да се съюзи с мафията срещу обществото, вместо с обществото срещу мафията. И това не е от вчера
219
1
 
7
 
! Отговори
Започна се. преди 1 година
Започна се. Свидетели сме на "Началото на краят на ГЕРБ"