Ало измамници взеха 8000 лв. от 90-годишна жена

Мним лекар приложил схемата „пострадал роднина“
Обновена: 24 юни 2024 10:47 | 24 юни 2024 10:47, Елка Василева
6
Ало измамници взеха 8000 лв. от 90-годишна жена
Снимка: архив, БГНЕС

Възрастна жена е измамена с 8000 лева от телефонни измамници в Хасково, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Сигналът за измамата е подаден от 90–годишната жена вчера в 14:30 часа на спешния телефон. Измамената разказала на полицаите, че около 10:00 часа е получила обаждане на стационарния си телефон, а впоследствие е позвънено и на мобилния й телефон от мъж, който й се представил за лекар.

Измамният доктор приложил схемата „пострадал роднина“, за да въведе в заблуждение жертвата си. Гласът съобщил на възрастната жена, че дъщеря й е пострадала и са необходими средства за лечението й. Без да се усъмни, жената последвала указанията, които й били дадени, и предала на входната врата на дома си на улица „Булаир“ 8000 лева на напълно непознато за нея лице.

Когато часове по-късно осъзнала измамата, подала сигнал в полицейското управление.

В рамките на няколко дни това е втората измама на телефонни „терористи“ в Хасково по същата схема - с пострадал роднина, който се нуждае от пари за лечение. При предходния случай беше измамена  91-годишна жена, която също даде 8000 лева. Бяха задържани мъж на 58 г. и жена на 40 г. от хасковското село Гарваново. При ареста им в тях беше намерена и по-голямата част от инкриминираните пари, припомня полицията, цитирана от кореспондента на БТА в Хасково Красимира Славова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от НОТИФИКАЦИИ
Шофьор с над 3 промила алкохол и дрога е задържан край Айтос
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Пенсиите все нямат пари, пък все вадят хиляди да хвърлят.
3
1
 
5
 
! Отговори
До пияница мистик преди 4 дни
Кътат хората за погрлебение, да не си товарят децата, че и то не е евтино. А ги е дала, защото техните поколения са състрадателни и доверчиви. Тя не е живяла в днешната лудница, а в друг свят и е възпитавана в друг морал, не твоя. И си къта нейните пари, така че не ти е работа да раздаваш оценки. Гледай си твоите. Ти, ако тарашиш, не всички тарашат в такъв момент.
2
2
 
0
 
! Отговори
До 2 преди 4 дни
8к не са пари в днешно време. Половин средна заплата на ИТ спец.
1
3
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 дни
90 годишна с каше 8000 лева. Сега ако иде някой журналист и я пита: "Бабо, за какво са ти тези пари?", надали ще може да отговори. Но да си ги къта де, да има там под дюшека. Че като пукнe, който я намери пръв да ги вземе. Примерно съседа. Защото ако си мислите, че веднага ще повика линейка и полиция се лъжете. Първо яко отарашване, после другото :)))