Lexus и Toyota - начело в класацията за надеждност

Consumer Reports: Кросоувърът Model X си остава сред "най-лошите" коли
Обновена: 27 окт 2018 16:25 | 27 окт 2018 16:20, Анисия Иванова
31
Lexus и Toyota - начело в класацията за надеждност
Снимка: Automedia.bg

Американското издание Consumer Reports публикува ежегодната си класация за надеждност на автомобилите. За нейното изготвяне са били анкетирани собствениците на 500 000 коли от 300 различни модела, които са били оценявани от 0 до 100 т.

В крайно класиране място са включени 29 бранда, като в първата петица попадат 4 японски и 1 корейски производител. Лидерите Lexus и Toyota си разменят местата от миналата година. Двата бранда са начело в класацията за 6-а поредна година. Европейските марки в Топ 10 са 3 - Audi, BMW, MINI.

В първата колона е марката, във втората – броят оценявани модели, в третата – най-некачествения модел, в четвъртата – средната оценка, а в петата – най-качествения модел.

Сериозни проблеми с качеството срещат Volvo и Tesla. Заради оплакванията най-вече на собствениците на седана S90, които имат проблеми с прекъсвания на двигателя, екрана на мултимедийната система и климатика, шведската марка се смъква до последната – 29-а позиция, в класирането.

На свой ред Tesla записва спад до 27-о място, като оценките на Model S са под средните за индустрията. Кросоувърът Model X си остава в категорията на „най-лошите” автомобили, а Model 3, който дебютира в класацията, попада сред колите със "средна надеждност”.

Цялата класация вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Great Wall Къде е ... Викам, да подкрепим Гришата, че както са тръгнали, да гърмят назначени бизнесмени, да има некой лев.
7
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имах една тойота корола, модел 89-а. Взех я преди 5 години, за бала. Пълен ***! Все нещо се чупи. Аз и масло, много много не и слагах, че беше гранясао вътре, ама ставаше. И много зле, таз тойота. Ама си купих нова миналата година (2017-а модел) и да кажа, бая са ги управили. Вече не пуши и даже и климатик има. И пали от първия път. Браво на Тойота, че си оправиха бакиите. Па БМВ, не ми го хвали. Свяко има едно, уж ново от 2001 ... мани бегай.
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До шоферНемците правят здрави двигатели, но тъпчат прекалено много електроника в колите си, а в последните години и доста некачествена пластмаса около двигателя. Това са им проблемите. Тойотите вярно са си здрави, макар и не толкова красиви колкото немските коли.
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам Тойота от 4 години. Сменям само консумативи. Преди това години наред се видях в чудо с няколко германски пръчки. Вечно нещо имаше да им се прави и клечах по сервизите. Последно изхвърлих една Инсигния, защото ми блокира двигателя на магистралата.Факт е, че ако ползвате употребявани коли,Тойота и Лексус са без конкуренция. За мен трета е Хонда. Ако гоеорим за нови коли - тогава е все едно, защото са в гаранция...и френска бих карал.
4
9
 
1
 
! Отговори
Ken преди 5 години
Ха сега ! На кого да вярвам ?Ако Тесла е толкова зле, защо продажбите и вървят толкова добре ?Какъв е ресурсът на Тесла и какъв на автомобилите с ДВГ ?forbes.ru/tehnologii/368133-ozhivshiy-koshmar-kak-tesla-ubivaet-mirovoy-avtoprom
3
19
 
2
 
! Отговори
шофер преди 5 години
Хаха, ще се се задавя от смях... и понеже са "най-надеждни" та затова на последните мидели (не ги следя) слагат двигател на ...БМВ! Германска кола е яка кола и си е кола. Успех на "надеждниците" с надеждата на не ви се строши на пътя и да ви остави.
2
1
 
28
 
! Отговори
Tiger преди 5 години
До АнонименАко си имал Тойота някога през живота си, ще знаеш защо са номер 1 в света. Както Филип от Бричка обича да казва- Тойотата не се чупи, това е положението!
1
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ай стига ве,Тойота са лидер в изтеглени от пазара автомобили заради недоработки, технологични и инженерни решения, застрашаващи сигурността.Колко платиха за тази класация. Да няма накрая и тойота гейт.