САЩ решават съдбата на Зеленски до дни

Киев е недоволен, че Вашингтон ограничава атаките срещу руски територии
7 сеп 2024 20:15, Петър Бойчев
442
САЩ решават съдбата на Зеленски до дни
Снимка БГНЕС

Украинският лидер ще направи последен опит да убеди президента на САЩ Джо Байдън да одобри бомбардирането на руска територия с помощта на американски ракети с голям обсег

Следващата седмица украинският президент Володимир Зеленски ще пътува до Съединените щати. Медиите наричат ​​целта на визитата му последния шанс на политика в конфликта с Руската федерация.

Както съобщава британското списание Economist, украинският лидер възнамерява да направи последен опит да убеди президента на САЩ Джо Байдън да одобри бомбардирането на руска територия с помощта на американски ракети с голям обсег.

Изданието подчертава, че „Зеленски скоро ще има последен шанс да убеди Байдън да промени подхода си, преди да напусне поста по време на срещата им в Ню Йорк следващата седмица“.

Авторите посочват, че Киев е все по-недоволен от факта, че Вашингтон ограничава атаките срещу руски територии. Официални лица, например ръководителят на украинското министерство на отбраната Рустем Умеров, подчертават, че Киев очаква забраната да бъде отменена.

Както каза той пред CNN, Украйна трябва да получи разрешение за използване на ракети ATACMS с голям обсег за нанасяне на удари по руски цели.

Същата медия посочи, че Съединените щати са дали на Украйна списък с цели за атаки, но още през юли администрацията на Байдън, въпреки че не изключи „облекчаване“ на забраната, не се отказа от последната.

Според генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг редица страни от Алианса са съгласни с подобни действия на Киев.

По-специално той посочи Обединеното кралство, което даде на Украйна оръжия без никакви ограничения, както и Франция, която даде зелена светлина за атаки с използване на ракети Storm Shadows / SCALP с голям обсег.

Експертите смятат посещението за последния шанс на Зеленски поради факта, че Байдън скоро ще напусне поста, а вероятният му наследник Доналд Тръмп остро критикува лоялността на САЩ към Киев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


442
Още по темата: САЩсъдбатаЗеленски
Още от За да се разбираме
Как да спрете да попивате чуждите емоции?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Съдбата на безродника наркоман е ясна,след като бъде изоставен от своите господари,той ще бъде публично одран не от някой друг а точно от клетите украинци!
233
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия тъпо и упорито се натискат да гризнат атома. Лошото е че радиацията ще я ядем ние, а не дедо Шорош зад океана
232
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Иран се присъедини към ШОС. Русия и Иран притежават близо 50% от световните запаси на природен газ. Общо страните от ШОС притежават над 2/3 от запасите на нефт. Това означава, че могат едностранно да определят и манипулират цените на световния пазар.
231
7
 
4
 
! Отговори
А какво преди 1 седмица
стана с руския наступ? 3 години, 3 километра!?!
230
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Уран - ШОС държи контролния пакет от световните запаси.
229
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Топ 10 по резерви на природен газ: Русия 24.3%, Иран 17.3%, Катар 12.5%, САЩ 5.3%, Саудитска Арабия 4.2%, Туркменистан 3.8%, ОАЕ 3.1%, Венецуела 2.8%, Нигерия 2.6%, Китай 2.4%.
228
11
 
4
 
! Отговори
Архиваря преди 1 седмица
Колко изостанала страна е Русия може да разберете като прочетете пътеписа на големия британски автор Колин Таброн "Река Амур - между Русия и Китай"! Книгата е писана преди войната, и 80-годишния автор обективно описва мизерията, разрухата и безнадеждността в които живеят руснаците в руския Далечен изток
227
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Норвегия притежава само 1% от световните запаси на природен газ. Канада също само 1%. И двете страни нямат никаква икономика и не произвеждат нищо, само точат от тръбата и продават и така живеят. Запасите на Норвегия все повече намаляват.
226
8
 
1
 
! Отговори
за 233 преди 1 седмица
До Анонимен..ЕМИ ГАЗ ПИЯТ РУСНАЦИТЕ А НОРВЕГИЯ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ИЗНОСИТЕЛ НА ГАЗ ЗА ЕВРОПА. А БЕЛГИЯ ПРОДАВА ОРЪЖИЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ. САМО ЧЕ НЕ НА ТЕРОРИСТИ КАТО КАЛАШНИКОВ
225
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Краварите закриват проект укрия, приема се за загубена кауза, ще има само много ръкопляскания и дребни милиончета вече за заблуда, че помагат.
224
2
 
0
 
! Отговори
До 226 преди 1 седмица
Други просешки лозунги имаш ли, че тия се изтъркаха
223
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как ги прецакаха Укрите само. ХАХА. Да се смея ли, да плача ли? Вкараха ги във война,сваляха им звезди и накрая ги онодиха и захвърлиха като мръсно куче. Едно от многобройните доказателства ,че на САЩ не трябва да се вярва, не трябва и да съществуват защото са вредни за човешкия вид !!
222
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Еми ще пият газ норвежците, а белгийците ще ядат леко стрелково оръжие.
221
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А *** какво призвежда ? Произвежда ли изобщо нещо, освен никому не нужни ероатлантици ?
220
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А кво става с контранаступа, върнаха ли вече Крим? А с Курск какво става превзеха ли го вече? А има ли завърнали се от командировката към Курск, хахахахаха.
219
2
 
0
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
До ЗА 215Обаче не може да са отрече че много хубави и плъзгави катерици произвеждат...
218
4
 
1
 
! Отговори
До 222 преди 1 седмица
Може Сралджата само,че да не харесваш нагли просяци без мозък няма нищо общо с русофилството
217
0
 
3
 
! Отговори
Заглавието преди 1 седмица
Кърти! Защо така се раздават дипломи?
216
2
 
3
 
! Отговори
до222 преди 1 седмица
Са ясно е решението на пентагона, ракетите за зеля къси остават мираж, днес ну го казаха.
215
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
РУСИЯ НЕ МОЖЕ ДА ПРОИЗВЕДЕ ЕДИН АВТОМОБИЛЕН ДВИГАТЕЛ ДОРИ! НЕКАДЪРНИ СА И САМО КРАДАТ.