След 100 филма с кунг фу – признание. Джаки Чан с "Оскар"

Звездата с отличие за изключителни постижения в киното
Обновена: 2 сеп 2016 16:47 | 2 сеп 2016 14:44, Петя Славова
23
След 100 филма с кунг фу – признание. Джаки Чан с "Оскар"
Снимка: архив, Reuters

Екшън актьорът и майстор на бойните изкуства Джаки Чан е сред избраните да получат почетна награда "Оскар", предадоха световните информационни агенции, позовавайки се на американската Академия за кинематографично изкуство и наука.

Освен родения в Хонконг Чан, с почетни отличия за изключителни постижения и цялостен принос към киното ще бъдат удостоени документалистът Фредерик Уайзман, филмовата монтажистка Ан Коутс и кастинг режисьорът Лин Столмастър.

Президентката на Академията за кинематографично изкуство и наука Шерил Бун Айзъкс определи избраниците за почетен "Оскар" като "истински пионери и легенди в занаята".

Любимецът на публиката Джаки Чан е участвал в над 100 продукции и освен с бойните си умения, е известен и с комедийния си талант.

Чан никога не е бил номиниран за "Оскар", тъй като филмите му не са от типа, привличащ вниманието на киноакадемията. Наскоро 62-годишният Джаки Чан зае второто място след Дуейн "Скалата" Джонсън в годишната класация на сп. "Форбс" за най-високоплатени актьори в света.

Ан Коутс е печелила най-престижното отличие в света на киното за монтажа на лентата "Лорънс Арабски". Британската монтажистка е работила с известни режисьори като Сидни Лъмет и Ричард Атънбъро.

Лин Столмастър е в бизнеса от 50-те години на миналия век и е бил кастинг режисьор на продукции като "Абсолвентът", "Цигулар на покрива", "Харолд и Мод", "Тутси".

Фредерик Уайзман режисира документални продукции от 1967г., припомня БТА. Носителите на почетни "Оскар"-и ще получат отличията на церемонията за Наградите на губернатора, която ще се състои на 12 ноември в Лос Анджелис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
Кунг фу панда преди 7 години
До Блатен тъжникОбщо: Карате и кунг фу са бойни изкуства.Като стилове са много различни.
16
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велик е !Когато бях на бригада и го засякох в един китайски бюфет във Вирджиния, не ми отказа снимка и автограф... засмя се като му казах, че съм от един от многото българи израснали с неговите филми :) Страхотен е...
15
1
 
21
 
! Отговори
Застраховател преди 7 години
Джаки е 1 в черния списък на застрахователните агенства в света (които застраховат актьори от травми, нещастни случаи и т.н.).Веднага след него върви Джейсън Стейтъм.
14
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудесен човек.Много филми съм гледал с него.Прекрасен актьор.Радвам се за него.
13
1
 
15
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
До Интерсуващ се 13Да, може...
12
0
 
7
 
! Отговори
Интерсуващ се преди 7 години
Добре един актьор може ли да спечели повече от един оскар в кариерата си?
11
1
 
46
 
! Отговори
Инженер преди 7 години
Поклон пред таланта! Велик комедиен актьор, каскадьор и кунг-фу майстор!
10
1
 
49
 
! Отговори
:) преди 7 години
Къде сте спaли, aмерикaнци? Човекa сaм си прaви кaскaдите в повечето случaи. Кой друг е нaпрaвил повече зa популяризирaнрще нa китaйскaтa културa и кунг-фу? В Китaй трябвa дa му вдигaт пaметници всякa годинa.
9
0
 
16
 
! Отговори
Блатен тъжник преди 7 години
До Ген полк ГадорянУточнение- Китайската национална опера е доста по-различна от това, което сме свикнали да наричаме "Опера"Има и някои сходства с цирка)
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оскар за кютеци.
7
1
 
45
 
! Отговори
некъфюзър преди 7 години
Джеки Чан не е цирков артист!От малък баща му го е дал на Пекинската опера, където условията и тренировките са били сурови и много сериозни.Само Хънг, като най-голям е взел под свое покровителство него и Юен Биао, за да не ги тормозят другите.Само като пример, спели са върху дървена пейка, широка една педя, като е трябвало дори да дишат внимателно насън, за да не паднат...Напълно е заслужен този Оскар според мен.
6
0
 
31
 
! Отговори
кольо преди 7 години
Той Джеки в началото само яде бой и не смее да се бие, после ги почва.Така съм и аз с бирата.
5
1
 
18
 
! Отговори
Блатен тъжник преди 7 години
До Ген полк ГадорянНе си много прав приятелю)Ако трябва да бъдем точнизавършил е оперно училищеТова не му пречи да е кунг-фу майстор, без да е бил в ШаолинПо едно време, за всеки нов филм разучаваше нов стил
4
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА СЕ НАРИЧА ПОДАЯНИЕ!!!ТАКА СЕ УНИЖАВАТ ОСКАРИТЕ!ДЖАКИ ЧАН ЗАСЛУЖАВА И ПОВЕЧЕ ОТ ОСКАР НО ТОВА КОЕТО ПРАВЯТ НЕ Е РЕДНО!
3
7
 
9
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
В интерес на истината Джеки е цирков артист. Оттам се запознава със Само Хунг и почват да градят кариери. Третия е Юен Биао( авера му от Закуска на колела) , голям бой спретнаха с Бени Уркидез. Инак за майстори са Джет Ли и Дони Йен. А от жените Мишел Йо. Тя сега ще играе в Механика 2.
2
3
 
10
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Фен съм му. Както и на авера му Само Бо Хунг. Но по ме кефят Саймън Ям и Тони Леунг.
1
0
 
68
 
! Отговори
ss преди 7 години
много приятен и весел човек