Детето е гневно? Пет неща, които да направите

Продължете с последствията от неправилното поведение
27 фев 2024 09:45, Михаела Лазарова
32
Детето е гневно? Пет неща, които да направите
Снимка: Istock

Ако детето ви има гневни изблици и особено ако гневът му пречи на взаимоотношенията и качеството му на живот, важно е да го научите на уменията, от които се нуждае, за да се справя с чувствата си по здравословен начин. Насоките от специалист по психично здраве също могат да бъдат много полезни. В следващите редове ще ви споделим няколко съвета, които могат да ви бъдат от полза.

Разработете план за успокояване

Научете децата какво да правят, когато започнат да се ядосват. Вместо да хвърлят играчки, когато например са разочаровани, те могат да отидат в стаята си или в определено „успокояващо кътче“.

Насърчавайте ги да оцветяват, да четат книга или да се занимават с друга успокояваща дейност, докато се почувстват по-добре. Това може да включва любимите книжки за оцветяване и пастели, забавна книга за четене, стикери, любима играчка или др. Когато са разстроени, можете да кажете: „Отиди и си вземи комплекта за успокояване“. Това насърчава вашето дете да поеме отговорност да се успокои.

Продължете с последствията от неправилното поведение

Необходима е последователна дисциплина, за да помогнете на детето си да научи, че агресията или неуважителното поведение не са приемливи. Ако детето ви наруши правилата, следвайте ги с последствия всеки път. Таймаут или отнемане на привилегии могат да бъдат ефективни дисциплинарни стратегии. Ако детето ви счупи нещо, когато е ядосано, накарайте го да помогне за поправянето му или да свърши домакинска работа, от която би спечелило малка сума пари, необходима за поправката.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: семействородителидеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Фхх преди 2 месеца
Тука само насилници родители, да моя баща ме биеше жестоко за няма нищо, аз откачих, след години като имах кинти спрях да му говоря, той се разболява, тромби от факсините, на него не казах че са опасни да не се факсинира и след една година си замина...Дето биете децата си така ще ви го върнат след години че си нямате идея, аз го предупрежвах че ще му го върна *** като с лихвите... Умря сам...
29
1
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 2 месеца
Ето една английска поговорка - Spare the rod and spoil the child.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шамари , за да стане още по гневно и да му мине .
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Детето /18/ Това, което описваш, е характерно за днешна Скандинавия. В САЩ в повечето семейства все още са на почит стари, изпитани възпитателни методи. Детето настоява за нещо, родителят му дава възможност да си го отработи - ако вършиш тази работа, ще ти плащам по еди-колко-си на час. Тогава ще можеш да си купиш това, за което не достигат пари от бюджета, който ежемесечно отделям за отглеждането ти. Това е един много добър лек срещу истерия и никой не остава обиден или онеправдан.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Децата са гневни защото родителите не ги разбират какво искат, не защото не им дават което искат!
25
2
 
5
 
! Отговори
Как да успокоиш дете преди 2 месеца
което не смее да гъкне, защото е стресирано от типа поведение на майка си? Известно време бях неволен свидетел. Майката навремето е била много глезена от родителите си, а после си е намерила доста по-възрастен от нея съпруг на висока позиция, който също я глези. Дори при най-дребен жест на детето, от който майката се дразни, следваше такъв истеричен крясък, че дори ние съседите се стряскахме, докато не разбрахме, че тази така се налага над малкото си дете - "да се научи да не ме нервира!"
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Наказан с белезник на парното за 4-5 часа и после нема да гъкне
23
3
 
2
 
! Отговори
69 преди 2 месеца
За това на времето са ги насилвали да работят на нивата
22
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Едно време на село, когато ядосвах баба, взимаше дървото при печката и ме гонеше из цялата къща, па фанеше ли ме, ме отресе едно хубаво и аз млъкна.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да са ви живи и здрави децата. Да растат и да ви радват. Ако е опако детето, английската поговорка гласи: не можеш да избиеш от кутрето това, което е в кучето. Погледнете се в огледалото и търсете там причините за несгодите с детето ви. ДНКто носи информацията какво чудо ще ви дойде на главата
20
1
 
7
 
! Отговори
:D преди 2 месеца
Щом е гневно, вероятно е обсебено от злия дух Кнгулку. Трябва да го заведете на шаман, който да танцува с маракаси около него.
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво ще кажете за един хубав, як, възпитателен, старомоден шамар? Досега по-добро средство не е измислено.
18
2
 
13
 
! Отговори
Детето преди 2 месеца
Затова американците чакат с нетърпение детето да навърши 18 г за да могат законно да му покажат вратата и да го накарат да я затвори от външната страна.
17
5
 
11
 
! Отговори
просто преди 2 месеца
да му загреете врата , и 30 минути с ръцете нагоре с лице към стената гарантират спокойствие известно време
16
3
 
18
 
! Отговори
Детето преди 2 месеца
не просто ще е гневно, детето ще ви побърква докато слушате психолози, които не възприемат една проста истина - не може да има права без задължения. В нормалните стари български семейства правата на детето се появяват и нарастват успоредно със задълженията, които то може да поема и изпълнява в дома.А по новите американски моди родителят има ЗАДЪЛЖЕНИЯ към детето, а то има ПРАВА да му се качва на главата и хоро да тропва там.Не дай Боже родителя да наруши тези му права.
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако детето е гневно, значи родителите му се отнасят зле с него. Спрете да му крещите, спрете да изисквате от него неща, които не са по силите му като например по-бързо да си върже обувките защото закъснявате и подобни, спрете да му вменявате вина, че заради него ви се провалят плановете. Играйте си повече с него и се вслушвайте в това, което иска да ви каже. Децата не искат много, само нормално отношение. Тогава с готовност изпълняват всякакви правила и спазват дисциплина.
14
2
 
18
 
! Отговори
Когато ние бяхме дец преди 2 месеца
ако ревеш без причина първо ти казват, ще взема да те набия, че поне да знам защо ревеш. Ако продължаваш да ревеш на инат го изпълняват. Следващия път пак реви да си изпросиш боя.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 13 "Има хубави електрошокове за без пари на пазара..." - да купя електрошок на детето?! нали ще ни побърка после
12
3
 
12
 
! Отговори
Едно време преди 2 месеца
нямаше "гневни" деца. "Чат, чат!" два бързи и гнева, ината и панаирите спират.
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има хубави електрошокове за без пари на пазара...