500 000 ученици на 9-часов ключов изпит в Южна Корея

Борсата, банките с променено работно време, ограничават самолетите
17 ное 2022 10:43, Елка Василева
25
500 000 ученици на 9-часов ключов изпит в Южна Корея
Снимка: БГНЕС

Повече от половин милион ученици в Южна Корея днес се явяват на ключов изпит за влизане в университети. Резултатите от 9-часовия изпит са пропуск към най-добрите висши учебни заведения.

Родители придружават децата си до съответните центрове, а след това отиват в храмовете да се помолят за техния успех. Залогът е успешна кариера и дори сполучлив брак.

Огромният натиск в условия на свръхконкурентната образователна система на Южна Корея се смята за основна причина за големия брой депресии и самоубийства при подрастващите в страната, отбелязва Франс прес, цитирана от БНТ.

Борсата в Сеул, банките и администрацията започват днес работа един час по-късно, за да се избегнат задръствания, които да блокират кандидат-студентите. Полицията е мобилизирана да ескортира с мотоциклети и коли закъснелите до изпитните центрове, така че да стигнат до 8:10 часа сутринта.

В името на тишината излитанията и кацанията на самолети в цялата страна се спират за 35 минути от 13:05 часа, когато започва тест за владеене на английски език. Тогава самолетите във въздуха не може да се снижават под 3 хиляди метра.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Deep Zone преди 1 година
Дали има Скуид гейм на живо там? Да рисуват курабии с карфица един час с картечница на главата? Велик сериал беше и си остава Играта на калмари. Чакам втори сезон, а дотогава си въртя от време на време великия шести епизод Kkanbu (Близък приятел), който вкарва всички холивудски бозичкии в кошчето.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една от най добрите образователни системи, ако не и най добрата.
22
4
 
1
 
! Отговори
до 23 преди 1 година
Е, и?? По тая логика да затворим училищата и да се върнем в пещерите. Тогава ще имаме гарантирано поне по 10 деца.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото по-високо образование - толкова по-ниска раждаемост.Южна Корея и Япония го доказват.Верно е - много хубави Самсунги и Тойоти правят, ама от 2-*** възрастни, остават 0.8 деца.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 12 Що? Ти колко си учил и колко ти е заплатата?
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Образованието е всичко в една държава. От него зависи икономика, медицина, финанси, предприемачество, стандарт на живот... абсолютно всичко. Лошо образование - лоша държава. И обратното.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Японците имат часове по съзерцание и много часове по рисуване. Тези които останаха да искат да учат са страните икономически тигри. И да искаме вече не можем да настигне китайците особено.
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В КНДР ядат трева, поради липса на друга храна... Който смята, че е много добро място за живеене може спокойно да отиде да живее там. В КНДР лесно се влиза. После обаче не може да се излезе от там.
16
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май Северна Корея е много по добро място за живеене от тая колония масова психоза
15
2
 
5
 
! Отговори
Хон Гил Дон преди 1 година
До Анонимен 15 А не подозираш ли, че природно IQто ти е по-ниско от това на жълтурите? Дъвета като тебе, каквото и образование да им дадеш, все си остават дървета.
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 1960та и един коя си година България и ЮК са били на абсолютно едно и също развитие по показатели. Да, ама ЮК имаха военен, който го обявиха за диктатор и го убиха. Само, че този т.н. диктатор е знаел, че трябва образование и е отделял големи средства там. Резултата е, че ЮК вече настига Япония по стандарт, а ние сме зад африканските държави... толкова по въпроса.
13
0
 
7
 
! Отговори
.. преди 1 година
Психо пати не сте наред
12
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Личи си кои от коментиращите едвам са избутали средното си образование в някой посредствен техникум или СОУ, с общ успех 3, и сега работят неквалифицирана, нископлатена работа. Радвайте се, неуки еднокнижници, има достатъчно места за склададжии и пазачи на паркинги.
11
5
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 1 година
В общия случай в развитите държави свърбогатите са гении. Логично един гений да може да учи, където си иска. А някой двойкаджия опашкар, ако ще и милиарди да има, няма да го търпят в никое елитно учебно заведение. Примери- бол. А един умен човек винаги може да успее и да стане свръхбогат, ако иска.
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При капитализма е така... При комунизма е важно да си човек на някой... У нас не е капитализъм...
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АА КАК МОЖЕ БЕ? НА АНГЛИЙСКИ ЩЕ СЕ НАТЯГАТ? НЕ ВИЖДАТ ЛИ НОВИЯТ МНОГОПОЛЮСЕН НЕГЛОБАЛЕН РУСКИЙ МИР? САМО РУСКИ ИЗПИТИ ДА ДЪРЖАТ!
8
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно не знаеш, но и там има една класа на свръхбогати, за които този изпит не играе никаква роля. Класа, която се създаде откакто са под американско влияние, подобно на мyтренските истории тук. И децата на тези хора ще учат където си искат и ще правят каквото си искат. Те не са роби. Всички останали са и могат само да се надяват, че ще станат по-високо платени роби. Нищо друго.
7
4
 
10
 
! Отговори
до 6 преди 1 година
Това общество с нашето, което бългва само слугинаж за ЕС- берачи на малини, чистачи, шофьори и болногледачи, няма как да го сравняваме. Гледа се БВП на глава от населението и работата е ясна. България не става за нищо. Едни 30к души в един малък ИТ сектор генерират към 10% от БВП, а останалите 3.3м работещи- едно голямо нищо.
6
4
 
21
 
! Отговори
Питагор преди 1 година
Те са умни и ще вземат изпитите!Там училищата не бълват неграмотни ромуве които за нищо не стават като тука!
5
4
 
12
 
! Отговори
бай Сотьо преди 1 година
9 часа изпит. Нищо не е.Ние с брачеда веднъж пихме 72 часа без да спрем и накрая брачеда падна, повърна и заспа.