Украйна обеща отговор на свалeния самолет в Луганск

Порошенко: Всички замесени в тероризъм трябва да бъдат наказани
Обновена: 14 юни 2014 19:34 | 14 юни 2014 16:54,
311
Украйна обеща отговор на свалeния самолет в Луганск
Снимка: БТА

Украинският президент Петро Порошенко събра днес шефовете на ведомства и служби от сферата на отбраната и сигурността, след като проруски сепаратисти свалиха военнотранспортен самолет в Източна Украйна, при което загинаха 49 души, предаде Ройтерс.

"Всички замесени в циничните актове на тероризъм в такива  размери трябва да бъдат наказани. Украйна се нуждае от мир. Терористите ще получат адекватен отговор", подчерта Порошенко в изявление, разпространено от неговата пресслужба.

Още по темата
Президентът на Украйна обяви 15 юни за ден на траур за загиналите в резултат на катастрофата на военнотранспортния самолет Ил-76 на летището в Луганск, предаде ИТАР-ТАСС.

"Обявявам неделя за ден на траур за нашите военни. Това е голяма загуба, не само за семействата на загиналите, но и за цялата страна", се казва в изявлението на президента.

Министерството на отбраната на Украйна първоначално съобщи, че през изминалата нощ в района на летището в Луганск е бил свален самолет Ил-76, на борда на който е имало военнослужещи, техника, снаряжение и продоволствия.

По-късно украинската прокуратура потвърди гибелта на 49-имата военнослужещи, които са били на борда на сваления Ил-76 - 9 членове на екипажа и 40 военнослужещи.

Жертвите този път са повече от жертвите при предишния подобен случай от 29 май, когато бунтовници свалиха военен хеликоптер близо до Славянск и загинаха 12 души, включително генерал, отбелязва Асошиейтед прес.

Според агенцията инцидентът отново остро поставя въпроса за достъпа на бунтовниците до военно оборудване. Украйна обвини Русия, че е позволила три танка да преминат границата и да влязат в Украйна, където са били използвани от бунтовници. Русия отрича да снабдява бунтовниците с военна техника.

Преди днешния инцидент украинското здравно министерство бе заявило, че най-малко 270 души са загинали в сблъсъци между правителствените сили и въоръжените сепаратисти, допълва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още по темата: УкрайнасамолетЛуганск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
1
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Анонимен 154 Румънците ще ги посрещнат с хляб и сол
123
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бог да пази Америка и България в НАТО
122
3
 
25
 
! Отговори
До 154 преди 10 години
Земята на Украйна е руска, РУСКА. Подарена е. Набий си го.
121
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** РУСОФИЛСКИ ***!!!
120
6
 
3
 
! Отговори
MAAFAKA преди 10 години
До АнонименДо голяма степен те подкрепям !!!!!!!!!!Просто и българите станахме като американците .... защитаваме нагледно слабите .....Не мисля, че действията на Русия са изненада .... Макар и да не ги одобрявам в общи линии ....Това е модерна версия на мача Сърбия - Косово .........
119
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз питам само ако утре румънците посегнат на Русе доколко София като столица и административен център ще окаже помощ???Ние нямаме армия,буквално населението, в страната реално е абсолютно незащитено:)))))
118
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много красива гледка - някакви ламарини, които педи това са били пълни с убийци, отиващи да изтребват жени и деца.Убийците са мъртви, дори няма помен от тях. Жените и децата ще останат живи - какво по-хубаво би могъл да иска човек.
117
3
 
19
 
! Отговори
До 148 преди 10 години
Въпроса е какво иска Украйна? Тия *** *** получаваха евтин газ, сега пишат по форуми, че от Европа щели да ручат. От две крави искат да бозаят.Е няма такъв филм. Ти ще се съгласиш ли жена ти да я храниш, а с други да ходи да се е.е.
116
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
V momenta okolko 200 choveka, obrushtat koli pred ruskoto posolstvo v Kiev y sa zapalili ruskoto zname. Onia den vleznali s neshto kato tank v Rostov. Znaiat li izobshto kade se zavirat, zashto se opitvat da provokirat ? Misliat si che USA shte im pomogne, moje y taka da e, no america e daleko y koito shte platiat fakturata sa ukraincite y kakto vinagi evropeiskite durjavi. Toia idio primiera na Ukraina vijdal li se e niakoga v ogledloto kakuv e ***
115
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 145 Не, не е бандитизъм, и те не искат да отцепят Кърджали, те искат да вземат цялата страна, а това ще е проблем и за тях.
114
0
 
18
 
! Отговори
ужас преди 10 години
как успяха да накарат два братски народа да се избиват
113
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам какво искат някои от Украйна?!?Бои по кратуните прости със всичка сила и с всичко!За пет дена и тихо.Права за всички и да са еднакви.Какво толкова ми се пените тук !И не ми хвалете Русия ,тя е виновна за многото смърт и от двете страни защото направи да има две страни!И тия са ***!
112
4
 
20
 
! Отговори
До 145 преди 10 години
Едно време Украйна е била колкото Софийска област. Земите и са подарени от Русия. Разликата е голяма.
111
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
русия обвини америка че в сибир играели със климата един де студ следващия жега.
110
0
 
7
 
! Отговори
боско преди 10 години
Ченгелите, които измисляте "истории", сте л...а (екскременти), хранещи се с интелектуални кражби и плащащи с изтезания, лъжи и всякакви други мислими и немислими престъпления!Защо ми искаш парола, като трябва да има защита само срещу лъжливи като вас?
109
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БОЖЕ, ПОМОГНИ НА РУСИЯ.
108
3
 
18
 
! Отговори
Гневен българин преди 10 години
Мръсното заглавие го разбирам като "ще убиваме още повече и по-жестоко".Това иска да каже шоколадовото идиотче.
107
2
 
29
 
! Отговори
Гневен българин преди 10 години
Голям *** и кирливец с Порошенко.Мислеха,че частните американски военни корпорации и антиславянски ***,обучавани под зоркото око на ЦРУ и финансирано от долните евреи могат да убиват руското население по-най-жесток и нечовешки начин без да получат отпор?Грешка.И не,не са терористи,защото се борят не просто за свободата и независимостта си от лашите на световните терористично-заробващи организации,а се борят и за живота си!Защо шоколадовото ла.не говори така когато избиват мирните?
106
1
 
29
 
! Отговори
jan преди 10 години
В Донецк е свален СУ-24.Бомбардирал с касетъчни бомби.Получил си е заслуженото.
105
24
 
2
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Да живеят ЕС и САЩ смърт на евразийския съюз и русия!!!