Украйна обеща отговор на свалeния самолет в Луганск

Порошенко: Всички замесени в тероризъм трябва да бъдат наказани
Обновена: 14 юни 2014 19:34 | 14 юни 2014 16:54,
311
Украйна обеща отговор на свалeния самолет в Луганск
Снимка: БТА

Украинският президент Петро Порошенко събра днес шефовете на ведомства и служби от сферата на отбраната и сигурността, след като проруски сепаратисти свалиха военнотранспортен самолет в Източна Украйна, при което загинаха 49 души, предаде Ройтерс.

"Всички замесени в циничните актове на тероризъм в такива  размери трябва да бъдат наказани. Украйна се нуждае от мир. Терористите ще получат адекватен отговор", подчерта Порошенко в изявление, разпространено от неговата пресслужба.

Още по темата
Президентът на Украйна обяви 15 юни за ден на траур за загиналите в резултат на катастрофата на военнотранспортния самолет Ил-76 на летището в Луганск, предаде ИТАР-ТАСС.

"Обявявам неделя за ден на траур за нашите военни. Това е голяма загуба, не само за семействата на загиналите, но и за цялата страна", се казва в изявлението на президента.

Министерството на отбраната на Украйна първоначално съобщи, че през изминалата нощ в района на летището в Луганск е бил свален самолет Ил-76, на борда на който е имало военнослужещи, техника, снаряжение и продоволствия.

По-късно украинската прокуратура потвърди гибелта на 49-имата военнослужещи, които са били на борда на сваления Ил-76 - 9 членове на екипажа и 40 военнослужещи.

Жертвите този път са повече от жертвите при предишния подобен случай от 29 май, когато бунтовници свалиха военен хеликоптер близо до Славянск и загинаха 12 души, включително генерал, отбелязва Асошиейтед прес.

Според агенцията инцидентът отново остро поставя въпроса за достъпа на бунтовниците до военно оборудване. Украйна обвини Русия, че е позволила три танка да преминат границата и да влязат в Украйна, където са били използвани от бунтовници. Русия отрича да снабдява бунтовниците с военна техника.

Преди днешния инцидент украинското здравно министерство бе заявило, че най-малко 270 души са загинали в сблъсъци между правителствените сили и въоръжените сепаратисти, допълва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още по темата: УкрайнасамолетЛуганск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
1
 
25
 
! Отговори
лудия преди 10 години
така им се пада на американските ***.колко от тези 40 души са убочавани от терористичната организация НАТО?
143
1
 
12
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Зажадняли за бира вечерни бачкатори, моралисти и загубени идеалисти, родолюбциАз, Кулата, Марио-38 и други отдали се на вируталната борба срещу мракобесните сили на Ционистките орди, проникнали без наше разрешение в здравите тъкани на държавата,сме завинаги верни на дълга към родината. Фактологическото натрупване и пътя към истината, по който вървим ясно ни показаха че само и единствено солидната и естествена програма на АТАКА може да бъде някакъв лост за вдигането на тая държава. Амин.
142
2
 
13
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 10 години
ТИЯ КАКТО СИ СВАЛИХА КУЛИТЕ ,ТАКА СЕГА СВАЛЯТ И САМОЛЕТИТЕ СИ,ЧЕРЕПИ И КОСТИ СА ДОЛНА МАСОНСКА ЛОЖА,САМО НЕВЕЖ *** ЩЕ СЕ ХВАНЕ НА ПОДОБНА НОВИНА,ИЛ 76, 7 ПЛЮС 6 РАВНО НА 13, 49 ВОЕННИ.4 ПЛЮС 9 РАВНО НА 13 И АКО САМОЛЕТА Е СВАЛЕН В ПЕТЪК 13 ,СТАВА 33 ,33 Е ЮИСЛОТО С НАЙ ВИСОКА СТЕПЕН В МАСОНСКИТЕ ЛОЖИ,ТАКА, ИЛ 76-НЕДЕЛЯ ДЕН НА ТРАУР,НЕДЕЛЯ Е СЕДМИЯТ ДЕН В СЕДМИЦАТА ИМАМЕ 7,,,,И ДАТАТА 15,1ПЛЮС 5 РАВНО НА 6,ТАКА ПОЛУЧАВАМЕ ИЛ 76,ТВА Е МАСОНСКА ИЗВРАТЕНИЯ
141
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Адекватния" отговор вече е налице - започнали са репресии срещу мирни граждани в Източна Украйна.
140
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ванга е казала, че Русия ще стане по-силна, както никога до сега, недей да баламосваш.
139
2
 
11
 
! Отговори
Тъпунгер преди 10 години
Порошенко да не "отвръща подобаващо" много много:)Тази бомба която му я намериха до кортежа,да не му гръмне в гащите другия път:)Ще си оправи държавата когато и както РУСИЯ му я подреди:)Просто няма шанс с такъв съсед:)
138
0
 
24
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
До 170 - в Славянск освен медицинската сестра в болницата украинската "войска" (всъщност долна нациска гвардия) е убила 6 годишно момиченце в собствения му дом ! Ти боклуко незнаен може да ядеш ***, но не и да скриеш истината ! И да, опълченците не се крият - направили са излаз от Славянск и са изкъртили един украински блокпост при Красний лиман. Оставили са само трупове ! Твоите хора ще си получат заслуженото !
137
34
 
3
 
! Отговори
Ванга преди 10 години
Москву ке изгори до основи!Росия нема да я има веке.Америка ке пребуде!
136
1
 
11
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Adam1966 Айде стига с тия мантри за жив щит ,че НПО отрепките се скъсахте това да повтаряте Смени малко плочата,че НПО ще ти намалят надника за идиотизъм Сигурно от левче на пост си паднал на 10 ст.
135
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИЛ 76 И 49 ВОЕННОСЛУЖЕЩИ, Я ДА ВИДИМ СЕГА,ИЛ 76,7ПЛЮС 6 РАВНО НА 13,,,4 ПЛЮС 9 РАВНО НА 13,ДЕНЕС ЛИ Е СВАЛЕН САМОЛЕТА ИЛИ ВЪВ ПЕТЪК 13,ТУК МИРИШЕ НА МАСОНСКИ РИТУАЛ,ЖЕРТВОПРИНУШЕНИЕ
134
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще има отговор де, няма да им се размине. Да се готвят.
133
0
 
5
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 10 години
САМОЛЕТА ОТ НЕВИДИМИТЕ ЛИ Е БИЛ?
132
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименmirizliv ti e zadnika,shoto e prozapaden i razcepen ot tvoite drujeski voiski.
131
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дори и Нато да влезе, те имат купища проблеми, русия им спира вноса, идва зима, няма газ, той тръгнал за караул да ми мисли.Ти ако имаш 10 месеца зима и нямаш с какво да се отопляваш, само за караули ще мислиш.
130
1
 
9
 
! Отговори
Сърпичкааааа, преди 10 години
Бог няма да защити Содом и Гомор, сеш ли се.
129
0
 
36
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
Ето отговора на западния фаворит Порошенко - днес украинската армия е бомбардирала Славянск и по-точно болницата. Убита е една медицинска сестра. Големи *** се оказаха това украинците ! Няма толкова жалко падение на западната демокрация като подкрепата й за киевските фашисти.
128
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Решенито е-Украйна в НАТО,и дружеските войски да пазят миризливата мечка да мирува.И по скоро.
127
32
 
3
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Да живее САЩ!!!Боже, унищожи империята на злото русия!
126
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен #154Ne se pritesniavai, Merkel shte reshi vuprosa, zashto da mislim v Bulgaria kato ima koi da go pravi vmesto nas :S
125
1
 
21
 
! Отговори
fripp преди 10 години
Ако имаме проблем с Кърджали за това ще сме си виновни само ние, а не опълченците в Украйна. Защото преди години ние се наведохме яко напред и се отворихме мощно отзад и признахме Косово. Нито една европейска държава с подобен потенциален проблем не призна тая американска измислица - нито Румъния, нито Испания, Словакия, Украйна дори. Обаче нашите нали винаги са готови да го поемат.