Украйна обеща отговор на свалeния самолет в Луганск

Порошенко: Всички замесени в тероризъм трябва да бъдат наказани
Обновена: 14 юни 2014 19:34 | 14 юни 2014 16:54,
311
Украйна обеща отговор на свалeния самолет в Луганск
Снимка: БТА

Украинският президент Петро Порошенко събра днес шефовете на ведомства и служби от сферата на отбраната и сигурността, след като проруски сепаратисти свалиха военнотранспортен самолет в Източна Украйна, при което загинаха 49 души, предаде Ройтерс.

"Всички замесени в циничните актове на тероризъм в такива  размери трябва да бъдат наказани. Украйна се нуждае от мир. Терористите ще получат адекватен отговор", подчерта Порошенко в изявление, разпространено от неговата пресслужба.

Още по темата
Президентът на Украйна обяви 15 юни за ден на траур за загиналите в резултат на катастрофата на военнотранспортния самолет Ил-76 на летището в Луганск, предаде ИТАР-ТАСС.

"Обявявам неделя за ден на траур за нашите военни. Това е голяма загуба, не само за семействата на загиналите, но и за цялата страна", се казва в изявлението на президента.

Министерството на отбраната на Украйна първоначално съобщи, че през изминалата нощ в района на летището в Луганск е бил свален самолет Ил-76, на борда на който е имало военнослужещи, техника, снаряжение и продоволствия.

По-късно украинската прокуратура потвърди гибелта на 49-имата военнослужещи, които са били на борда на сваления Ил-76 - 9 членове на екипажа и 40 военнослужещи.

Жертвите този път са повече от жертвите при предишния подобен случай от 29 май, когато бунтовници свалиха военен хеликоптер близо до Славянск и загинаха 12 души, включително генерал, отбелязва Асошиейтед прес.

Според агенцията инцидентът отново остро поставя въпроса за достъпа на бунтовниците до военно оборудване. Украйна обвини Русия, че е позволила три танка да преминат границата и да влязат в Украйна, където са били използвани от бунтовници. Русия отрича да снабдява бунтовниците с военна техника.

Преди днешния инцидент украинското здравно министерство бе заявило, че най-малко 270 души са загинали в сблъсъци между правителствените сили и въоръжените сепаратисти, допълва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още по темата: УкрайнасамолетЛуганск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки нашественик в чужда територия си е терорист.
103
2
 
18
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 10 години
До 122"... НАТО трябва да се намеси, за да предотврати нахлуването на руснаците в Европа...."Някой трябва да се намеси и да спре нахлуването на марсианците в главата ти.
102
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** в Киев най-вероятно са го свалили сами, за да оправдаят кървавата баня, която готвят. Вече се заканват ***.
101
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
за какъв тероризъм се говори постоянно на война е така има мъртви и ранени.който победи пише историята колко е бил прав и добър.
100
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕМА ДА СЕ КОСИТЕ. ВИЕ СТЕ СИ ОКОСЕНИ ОТДАВНА. СЕГА КАТО ВКАРАТ ХАМЕРИКАНЕТАТА ЯДРЕНИ РАКЕТКИ НА ТИКВОЛАНДСКА ТЕРИТОРИЯ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ И МАГАРЕ СТОКАЛИ Е. БЪДЕЩЕТО ЩЕ ВИ Е ПРЕДНАЧЕРТАНО ОТ ХУНТАТА ХАМЕРИКА. ДЕЦАТА ВИ ЩЕ ПРОКЛИНАТ И МАЙЧИНОТО СИ МЛЯКО ЗАЩО СА СЕ РОДИЛИ НА ТАКАВА ИЗГНИЛА ТЕРИТОРИЯ. ЩЕ ВИ ПИТАТ КЪДЕ БЯХТЕ КОГАТО ТРЯБВАШЕ ДА ИМ ЗАЩИТАВАТЕ БЪДЕЩЕТО И ЗАЩО СТЕ ПОЗВОЛИЛИ ДА ИМ КОЛОНИЗИРАТ РОДИНАТА? ЗАЩО ЛИ НЕ СЕ УЧУДВАМ ЧЕ ВИ НАВРЯХА НА КУЧЕТО ПОД ОПАШКАТА?
99
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До тъжно, много тъжно,виж им снимките в нета - половината са поляци и се поздравяват с нацистки вдигната ръка! Момченца, а?
98
1
 
12
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 10 години
Да, киевските фашизофреници вече го дават "адекватния" отговор - вече има 2-*** убити и над 20 ранени. Един от обектите под авиоудари е както обикновено болница. Разбира се, един от изтребителите (Су-24) също е свален, от часове и пилотът му е жив и пленен, следват разпити. Тази информацийка тук удобно е спестена, както винаги.
97
2
 
5
 
! Отговори
тъжно, много тъжно преди 10 години
Загинали са млади момчета, изпратено на чужда и везсмислена война! А по-тъжно е, че загинат и още много като тях
96
2
 
13
 
! Отговори
Геле преди 10 години
Какъв адекватен отговор, бе *** украински! Путин ще ви разкатае за нула време!
95
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До достоен отговорне ще изселим москалите извън Украйна-без право на връщане.
94
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 123,абе льольо, и да са се бръкнали, имали са къде да бръкнат!А САЩ понеже вече няма къде да бръкнат, гледат да спретнат някоя пукотевица, че да вържат бюджета!Ай сиктир, главо зомбирана, хамбургерска!
93
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 110 "как рублата щяла да загуби 60-70% от стойността си.." Ти още ли не си разбрал, че рублата тръгна и мадарашките се бръкнаха и платиха с живи пари, за да я върнат. Сами се порязаха - това ли ти е на тебе за хвалба? Ай сиктир, ***, безмозъчни червени копейкаджии.
92
13
 
3
 
! Отговори
fuk преди 10 години
Повече такава скапана руска техника да не сте купили!!!Прехвалените руски *** ге свалат с прашки и бренекета...
91
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** слуги на САЩ вижте си съдбата на снимката , превърнати в пепел..
90
0
 
21
 
! Отговори
fripp преди 10 години
До 110Така беше, помня. А сега какво стана - Барозу покани руснаците да участват в преговорите по съглашението на ЕС с Украйна. Да ги моли да не й налагат санкции и да не й спират газа. Щото без газ металургията им отива на кино, без поръчки за двигатели и части ВПК-то им умира, а с големи мита им спира и селското стопанство. Ще трябва Барозу да ги издържа май.
89
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БрaнникЕла да ми лъснеш обувките!
88
3
 
26
 
! Отговори
Спарушенко преди 10 години
Порошенко , който сее смърт , жъне смърт!Защо избиваш народа си бе *** , защото са руснаци ли ?Това си е етническо прочистване и рано или късно ще те скопят като *** /каквото май си ти/Насилието поражда ново и ново насилие , ще ти подпалят и майдана на хайвана!
87
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Казах ли ви че днес са свалили още един. Този е бомбардировач Сукой 24 на Киев. Наште още се ослушват и не казват. Честито на убийците на деца които бомбрдират болници.
86
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До fripp,да добавим и как разни поамериканчени емигранти, разбирачи от Уолстрийт, ни обясняваха на нас, простите ***, как рублата щяла да загуби 60-70% от стойността си..... Сигурно големи пари направиха тези "умни" емигранти!
85
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украински *** превърнати в пепел. Красота... Такава е судбината еничарска..