Най-богатите във Великобритания са забогатели още - рекордно

Общото им имущество надхвърля 670 милиарда долара
Обновена: 29 апр 2012 13:11 | 29 апр 2012 13:09, Елка Василева
49
Най-богатите във Великобритания са забогатели още - рекордно
Лакшми Митал. Снимка: Reuters

Най-богатите хора във Великобритания са увеличили имуществото си до рекордно равнище през миналата година, докато доходите и спестяванията на повечето британци намаляват заради инфлацията и ниския лихвен процент. Това сочи т. ар. Списък на богатите, публикуван всяка година от лондонския вестник "Сънди таймс".

Общото богатство на хилядата най-състоятелни хора в Обединеното кралство се е увеличило с близо 5 на сто спрямо предходната година, надхвърляйки 414 милиарда лири (670 милиарда долара). Това е най-големият прираст за всичките 24 години, през които "Сънди таймс" публикува списъка си. В сегашната листа фигурират 77 милиардери, с двама повече от предишната рекордна бройка от 2008 г.

Трите първи места в списъка за 2011 г. се заемат от магнати, родени в чужбина. Водач с 12,7 милиарда лири е индиецът Лакшми Митал, въпреки че през миналата година той е загубил около една четвърт от богатството си заради спада на акциите на неговата "Арселор Митал" - най-голямата стоманодобивна компания в света.

Втори с 12,3 милиарда лири е отново узбекът Алишер Усманов, притежател на 30 процента от футболния клуб "Арсенал". Руският инвеститор Роман Абрамович, който е собственик на друг лондонски клуб - "Челси" - е трети с лично богатство от 9,5 милиарда лири (12,3 милиарда през предходната година).

Най-богатият човек, роден във Великобритания, е Уелингънският херцог (Артър Валериан Уелсли), чието имущество е нараснало с 5 на сто за една година, достигайки 7,35 милиарда лири. Най-богата британка според списъка на "Сънди таймс" е бившата "Мис Обединено кралство" Кърсти Бертарели, която споделя 7,4 милиарда лири с швейцарския си съпруг Ернесто, посочва агенция Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нали скачахме по площадите за някаква демокрация ..ето ви... всичко рано или късно се заплаща ,а гяволъка на шайката самозабравилия се елит скоро ще усети по целия свят всенародния гняв на озверели и обезумели от глад и нищета хора ,както се казва гладът е по силен от тока ,тогава ще гледаме по уличните дървета *** политици, управници и милиардери и милионери 7 милярда е човечеството ,и се задава световен недостиг на храни и питейна вода и познайте кой ще го отнесе
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В СКАПАНАТА ЦИОНИСТКА СИСТЕМА НАЛОЖЕНА НА ЗАПАДА ДОРИ И В КРИЗА БЕДНИТЕ ЩЕ СА ОЩЕ ПО БЕДНИ ,А БОГАТИТЕ ЩЕ СА ОЩЕ ПО БОГАТИ ,ЗАТОВА ВМЕСТО ДА СЕ ЗАНИМАВАМЕ С ЕВРЕЙСКАТА ИЗМИШЛЬОТИНА ЗА НЯКАКВИ(ДЕМОКРАТИЧНИ ЦЕННОСТИ И СВОБОДНИ ИЗБОРИ) Е НУЖНО ДА СЕ БОРИМ СЪС СКАПАНАТА ИМ СИСТЕМА
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-богатия човек в добрата стара Англия , тази същата , която като беше Империя слънцето на залязваше над нейната територия , е родения в перлата върху нейната корона Индия , това е ярко доказателство за глобализма ,в който навлязохме в началото на този век и всякаква форма на национализъм вече е безмислена.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не само във великобритания. и у нас,и у нас !
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не са хубави нещата. Пак отиваме към революция, този път глобална.
27
2
 
1
 
! Отговори
JEKO VINKELO преди 12 години
Kato gledam samo INGILIZI sa im bogatite hora,GLAD GI GONI NA TALAZI ingilizite ,tva che edna lira e 5 leva nishto ne znachi shtoto ga se kachi na metroto mu iskat 12 liri znachi 60 leva i drebni stotinki.Edno vreme kato im narejdahme neredovno na rijavite i kato izkarash edna pachka s ilyado dinara i na oglejdaha kato golem kamak.samo boi i eban shte gi opravi rijite.
26
1
 
6
 
! Отговори
Бай 100-ян преди 12 години
Бая народ се е посъбудил тук!!Добро утро!!
25
2
 
15
 
! Отговори
u908 преди 12 години
Анонимен преди 5 часаСМЪРТ НА КАПИТАЛИЗМА!!!
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kogato govorim za BOGATI ANGLI4ANI sa sajalenie ne stava vapros za NATIVNOTO NASELENIE- OBIKNOVENO stava vapros za indiizi, evrei i nqkoi drugi etnosi, koito oshtetiha obiknovenia 4ovek.Jiveq okolo 30 godini v uk ineprekasnato gi nabludavam.
23
5
 
38
 
! Отговори
пролетариат преди 12 години
Това е философията на строя капитализъм - богатите по-богати , бедните да го духат.
22
7
 
4
 
! Отговори
за 33 преди 12 години
Робине ,Робине, смени си името щото хабер си немаш за Великобритания. Социалната им система е мокър сън за всеки левичар , даже след като Камерън запретна ръкави да я разруши......а у нас моделът не е англо-саксонски , а мутро-капитализъм по путинов образец
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е някои млиардери забогатяват,но има и такива които обедняват...Компанията сони например има големи загуби...
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лакшми Митал - тоя е от родата на оня в далаверата с Кремиковци.Да беше останал тук бизнес да върти. Милиардите му щяха да понамалеят значително.
19
5
 
20
 
! Отговори
Робин Худ преди 12 години
Но има и по-лошои то е че РБ прие същият англосаксонски тип модел капиталистическа демокрацияСъщото се случва под носа ни в РББогатите тънат в разкош и охолство при ПЛОСЪКИЯ ДАНЪКЗа сметка на всички насглупав е обаче българинатой само за себеси мисли и по-далеч от съседа невиждасмята че 10% данък е по-добре и за него смята държавата за враг 1а изборите за безмисленисмята че от него нищо независизатова и негасуваа ако гласува незнае за какво става думаи гласува против интереса си
18
4
 
25
 
! Отговори
Робин Худ преди 12 години
Великобритания е може би най-лошото място за живеене за един работник/служител от целия святЗатова и британците като посъберат някой лев гледат да избягат в някоя по-евтина и спокойна странаТолкова радикален капитализъм/особенно при управлението на консерваторите/ има само в СомалияУчудващо е съществуването на национално здравеопазване и пенсионна с-*** в тази толкова дясна демокрацияСтрана в която правителството работи единствено в защита на капиталиста/боржуата/забогателия но не и за народа
17
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СМЪРТ НА КАПИТАЛИЗМА!!!
16
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Винаги идва Видов ден. Някой да знае наследницте на Римските имератори, на султаните, на египетските фараони? На древните перси? Нищо не е вечно и всичко се заплаща! Истината, както пееше Емил Димитров, закъснява, но винаги идва.
15
1
 
42
 
! Отговори
vivo freemason преди 12 години
Няма такова животно КРИЗА. Това е елементарен сценарий за доизместване и преконцентриране на ресурсите към и само в определен кръг едри собственици. Не е дори и капитализъм в чистия му вид, както през '70-те и '80-те да речем. Това е извратена форма на социолно-икономически дисконтиниум, в която групи от хора с общи черти на алчност и кръвожадност, се стремят към непрекъснато овластяване и забогатяване, но за сметка на всичко/всички де що ги заобикаля с логично произтичащите фатални от това последствия - унищожаване на природа, морални устои в граждански общества, отделни човешки съдби, духовни и културни ценности и т.н. С две думи - пладнешки обир. Това е едно пихтиесто чудовище, хибрид на корупция и ламтеж, което расте с все по-бързи темпове, докато накрая тотално опасе и строши собствения клон, на който седи. Сгромолясвайки се обаче ще нанесе невиждани щети и разруха в живота, който днес познаваме. Точно за картели става въпрос както е казал 3. Еволюират по мощност, наглост, безпардонност и неуязвимост по законен и нормален начин. Не се ли формира в близко бъдеще съзнателна и целенасочена опозиция срещу деструктивните им пориви и стремежи - наистина ще стане страшно! Времето за това изтича с всеки ден. Свидетели сме вече дори как пред очите ни се вземат брутални решения (и то комично аргументирани, с абсурдни поводи!) за ликвидиране на хора, организации и дори държави, които не са съгласни с новото насила налагано статукво.
14
3
 
34
 
! Отговори
цезар преди 12 години
Алчноста на богатите от запада доведе света до криза.
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разбира се, това че богатите са станали още по-богати, а бедните- по-бедни по време на кризата , е напълно случайно и богатите нямат пръст в това. Просто видите ли така са се стекли обстоятелствата...отново..и отново.. Но иначе двете неща нямат връзка помежду си. Напълно безпочвени са обвиненията, че именно свръх богатите предизвикват тия така наречени кризи.