Най-богатите във Великобритания са забогатели още - рекордно

Общото им имущество надхвърля 670 милиарда долара
Обновена: 29 апр 2012 13:11 | 29 апр 2012 13:09, Елка Василева
49
Най-богатите във Великобритания са забогатели още - рекордно
Лакшми Митал. Снимка: Reuters

Най-богатите хора във Великобритания са увеличили имуществото си до рекордно равнище през миналата година, докато доходите и спестяванията на повечето британци намаляват заради инфлацията и ниския лихвен процент. Това сочи т. ар. Списък на богатите, публикуван всяка година от лондонския вестник "Сънди таймс".

Общото богатство на хилядата най-състоятелни хора в Обединеното кралство се е увеличило с близо 5 на сто спрямо предходната година, надхвърляйки 414 милиарда лири (670 милиарда долара). Това е най-големият прираст за всичките 24 години, през които "Сънди таймс" публикува списъка си. В сегашната листа фигурират 77 милиардери, с двама повече от предишната рекордна бройка от 2008 г.

Трите първи места в списъка за 2011 г. се заемат от магнати, родени в чужбина. Водач с 12,7 милиарда лири е индиецът Лакшми Митал, въпреки че през миналата година той е загубил около една четвърт от богатството си заради спада на акциите на неговата "Арселор Митал" - най-голямата стоманодобивна компания в света.

Втори с 12,3 милиарда лири е отново узбекът Алишер Усманов, притежател на 30 процента от футболния клуб "Арсенал". Руският инвеститор Роман Абрамович, който е собственик на друг лондонски клуб - "Челси" - е трети с лично богатство от 9,5 милиарда лири (12,3 милиарда през предходната година).

Най-богатият човек, роден във Великобритания, е Уелингънският херцог (Артър Валериан Уелсли), чието имущество е нараснало с 5 на сто за една година, достигайки 7,35 милиарда лири. Най-богата британка според списъка на "Сънди таймс" е бившата "Мис Обединено кралство" Кърсти Бертарели, която споделя 7,4 милиарда лири с швейцарския си съпруг Ернесто, посочва агенция Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Дали ако около него не бяха продажници-*** като Александър Томов, този Митал нямаше са помоге на Кревмиковци ?
11
1
 
15
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
А те като си отидат англичаните от какво ще живеят,ако мога да попитам,нали те инвестират,инвестират милиарди в Англия. Това е ,дами и господа, великите колониалисти и робовладелци стигнаха до момента на своето падение като бяха завладение от собствените си колонии- Индия,АМерика и т.н.
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който мисли че има криза - тя е за бедните. Идеята на пазарната икономика, капитализмът и банките е бедните да стават все по-бедни, а богатите да ни е.ат и да ни се смеят до като се возят на яхтите си.
9
1
 
23
 
! Отговори
бг преди 12 години
кризата , е планирана и създадена от богатите, за да станат още по-богати, факт горе написаното, кризата току така случайно не настъпи!
8
0
 
8
 
! Отговори
До 10 преди 12 години
Не, това е техния Валентин Захариев. "Арселор Митал" - стоманодобивна компания
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този кореняк англичанин на снимката се явява техния цар Киро , нали?
6
0
 
18
 
! Отговори
7 преди 12 години
по време на криза богатите винаги стават още по-богати. това е закон
5
4
 
4
 
! Отговори
Калин преди 12 години
АБРАМОВИЧ.. УСЛАМОВ .. ВСЕ ЕДНИ .. ПОРОДИСТИ БРИТАНЦИ !! А БЕ ТЕЗИ .. ЩО НЕ СИ ХАРЧАТ И ДЪРЖАТ ПАРИТЕ .. В СЪВЕТСКИТЕ СИ КОЧИНИ :) нали са .. обетованата земя .. рая .. ала бала .. според *** на щат, към коминтерна!!!
4
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При криза богатите стават по богати, а бедните по бедни. Просто парите на бедните отиват в джоба на богатите. И в библията пише, че от нямашия ще се вземе, на имашия ще се даде.Сега гледайте мача, ... зрелища трябва да има.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Богатите за забогатели още - рекордно" Ей тва е излезнахме от кризата(тъжна усмивка)
2
0
 
18
 
! Отговори
haha преди 12 години
пак удобно са пропуснал да кажат горе долу колко има кралицата
1
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
После разни либерали и про-пазарни академици обясняват, че докато богатите забогатяват бедните не обедняват. Това е едно от основните твърдения на Маркс и е особено очевидно по време на криза.