САЩ се готвят за война: Влизат в строя супер танк, нов БТР и бойна машина робот

M10 Booker вдига 75 км и изминава 560 км без да зареди
28 фев 2024 15:43, Петър Бойчев
246
САЩ се готвят за война: Влизат в строя супер танк, нов БТР и бойна машина робот
Снимка Фейсбук

Американската армия се подготвя за битки срещу Китай и Русия, като модернизира съществуващите оръжия и въвежда напълно нови модели - танкове, бойни машини на пехотата (БМП) и роботизирани бойни машини. Те ще подготвят Вашингтон за "войната на бъдещето“, съобщава The National Interest.

Американската армия представи 24 нови системи през 2023 г., като подобен напредък се очаква през 2024 г. Ключовите разработки включват танк M10 Booker със 105 мм главно оръдие и други тежки оръжия, както и БМП XM30 (IFV) с повишена способност за поразяване и оцеляване, планирана да замени остарялата бойна машина на пехотата M2 Bradley. Освен това американската армия проучва възможностите на безпилотни бойни машини, по-специално RCV-Light, която също е в процес на разработка, пише Фокус.

Оръжията на M10 Booker са в състояние с успешен изстрел да извадят от строя лека бронирана техника на противника или дори танк, отбелязва авторът. С тегло около 40 тона, M10 Booker ще може да достигне максимална скорост от 75 километра в час и да измине до 560 километра преди зареждане с гориво.

Перспективната БМП XM30, според помощник-министъра на армията за придобиване, логистика и технологии Дъглас Буш, ще бъде дори по-смъртоносна от M2 Bradley. Ще има лека картечница и противотанкови ракети, но модулният дизайн ще позволи машината да бъде оборудвана с нови системи, когато станат налични, "което ще осигури огромно предимство“.

И накрая, роботизираната бойна машина RCV-Light ще отговаря за разузнаването и огневата поддръжка. Вярно е, се отбелязва статията, че ще се нуждае от надеждни системи за електронна война, за да може да действа на фронтовата линия.

Миналата година американската армия избра компаниите Rheinmetall Vehicles и General Dynamics Land Systems за изпълнители от петима кандидати. Сега компаниите имат договор за 1,6 милиарда долара за доставка на прототипи до края на 2024 г. Що се отнася до други разработки, армията иска да ги получи преди края на десетилетието, заключава авторът на The National Interest.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
САЩ се готвят за избори за президент след няколко месеци. Сегашният престарял президент с очевиди признаци на старческа деменция вече е недолюбван и от демократите заради проявената на стари години войнственост и с голяма вероятност ще отстъпи мястоти си на републиканеца Mr Trump, който обещава мир и бизнес-, а не войни по време на неговото управление.Да се надяваме,че това обещание ще бъде спазено и че в Европа военолюбци ще останат Зеленски, Урсулата,Макрон и Тагарев.
152
2
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 6 месеца
Има унищожени танкове Ейбрамс в Украйна от дронове.
151
4
 
10
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 6 месеца
Такава огнева мощ ,руснаците имаха преди 40 години.В бронираната им сухопътна техника.
150
7
 
12
 
! Отговори
Клисар преди 6 месеца
Накрая Господ ще отвори вратата на геената огнена в Йелоустоун и ще погълне нечестивите сред разтопен камък и жупел. Пепел ще хвърли над останалият свят . Ще бъде дълга зима с черен сняг.
149
1
 
11
 
! Отговори
Гризел преди 6 месеца
Призовам Господ да се намеси и да възпре гибелните намерения на нечестивите човеци.Амин.
148
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз па мисля, че тоя танк нито може побра американец нито има силиций да го тътри на някъде. Ша са огъне, ще съ прегъне ще изхлипа неколко пъти немощно и ща издъхне и те тва ако е нов инак... даже нема да иска да си отвори люка. Танкчето ке бега през глава само кат види кво се задава към него.
147
1
 
10
 
! Отговори
рендету преди 6 месеца
Аааа....., Пари немъ!!!! Ама..., вий съ Дръжте!!!! - ))))) Дори "Печатницата" прегря и веке не издържа!!!! В света има толкова много Долари в обръщение, че с тях може да купите няколко пъти всичко, което е построено и произведено на планетата не веднъж, а, няколко пъти!!!!
146
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
САЩ нямаше да праща войски в Украйна, а се готви за война! Аааа, начи ще праща войски в Русия!
145
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
САЩ никога няма да се пуснат във война с държава, която реално да може да ги застраши. Само разбити малки държави и прокси войни. Така е с Раша, те правят прокси конфликти като в Афганистан и воюват с Украйна и Молдова.
144
6
 
8
 
! Отговори
Дарк преди 6 месеца
Много сложна ще е тази роботизирана бойна машина.Руските с далеч по-прости откъм електроника - шаси на БТР,натъпкано с оръжия,които имат една програма - стрелят по всичко с големина на човек,което е живо.Зарадуи елементарните им технологии ще бъдат убити и много кучета от по-едрите.Танкът явно е нов вид снаряди,заради малкия калибър за разлика от руския черен орел,който е с 155 мм оръдие,но пък от десет км пробива бронята на всеки друг и също е с малко тегло,но с голям атрибут
143
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кой ще се бие 200 кг. те затлъстели тюфлеци ли ?
142
4
 
15
 
! Отговори
Иван преди 6 месеца
Отново с Гугъл Транслейт превеждана статия. Трагедия.
141
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Руснаците си свалиха 2 самолета А-50!
140
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да бе! Танкове срещу Русия и Китай!
139
6
 
18
 
! Отговори
Муа ха ха преди 6 месеца
Е къде се намират Русия и Китай, че да им трябват сухопътни средства. Или с тоя танк ще стрелят по Русия.
138
6
 
9
 
! Отговори
9 преди 6 месеца
Тез ли са новите бройки на лизинг?
137
8
 
8
 
! Отговори
Браво преди 6 месеца
Ще гледаме Терминатор X на живо. Запасявайте се с пуканки, фъстъци и уиски. Може и ракия. Браво на сценаристите !
136
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоест, ще се опитват да догонват Русия и Китай тенологично, от които са поне 15 години назад, го засега имат само 1-2 незавършени прототипа.
135
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ред е на статия за китайските оръжия!
134
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Captain AmericaТолкова го закъсаха че умират от смях от новите снимки на американските оръжия които както винаги са само на хартия. Наи модерната американска гаубица М 777 даде фира в Украйна още в началото. На оплакванията на украинците че се поврежда много често американците се оправдаха че до сега не се е налагало да се стреля толкова често с нея и дадоха пример с Афганистан където в най напрегнатите дни се налагало да стрелят по десет пъти на ден. Муахахахахаааааа...