САЩ се готвят за война: Влизат в строя супер танк, нов БТР и бойна машина робот

M10 Booker вдига 75 км и изминава 560 км без да зареди
28 фев 2024 15:43, Петър Бойчев
246
САЩ се готвят за война: Влизат в строя супер танк, нов БТР и бойна машина робот
Снимка Фейсбук

Американската армия се подготвя за битки срещу Китай и Русия, като модернизира съществуващите оръжия и въвежда напълно нови модели - танкове, бойни машини на пехотата (БМП) и роботизирани бойни машини. Те ще подготвят Вашингтон за "войната на бъдещето“, съобщава The National Interest.

Американската армия представи 24 нови системи през 2023 г., като подобен напредък се очаква през 2024 г. Ключовите разработки включват танк M10 Booker със 105 мм главно оръдие и други тежки оръжия, както и БМП XM30 (IFV) с повишена способност за поразяване и оцеляване, планирана да замени остарялата бойна машина на пехотата M2 Bradley. Освен това американската армия проучва възможностите на безпилотни бойни машини, по-специално RCV-Light, която също е в процес на разработка, пише Фокус.

Оръжията на M10 Booker са в състояние с успешен изстрел да извадят от строя лека бронирана техника на противника или дори танк, отбелязва авторът. С тегло около 40 тона, M10 Booker ще може да достигне максимална скорост от 75 километра в час и да измине до 560 километра преди зареждане с гориво.

Перспективната БМП XM30, според помощник-министъра на армията за придобиване, логистика и технологии Дъглас Буш, ще бъде дори по-смъртоносна от M2 Bradley. Ще има лека картечница и противотанкови ракети, но модулният дизайн ще позволи машината да бъде оборудвана с нови системи, когато станат налични, "което ще осигури огромно предимство“.

И накрая, роботизираната бойна машина RCV-Light ще отговаря за разузнаването и огневата поддръжка. Вярно е, се отбелязва статията, че ще се нуждае от надеждни системи за електронна война, за да може да действа на фронтовата линия.

Миналата година американската армия избра компаниите Rheinmetall Vehicles и General Dynamics Land Systems за изпълнители от петима кандидати. Сега компаниите имат договор за 1,6 милиарда долара за доставка на прототипи до края на 2024 г. Що се отнася до други разработки, армията иска да ги получи преди края на десетилетието, заключава авторът на The National Interest.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бла, бла, бла. Прехвалената им техника е куп изгорели ламарини в Украйна.
112
1
 
7
 
! Отговори
Голямата стъпка преди 6 месеца
Йелоустоун................ти знаеш как продължава нали???
111
10
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 6 месеца
Повече убити руски окупатори,по-красива пролет! От де се взеха всички тея черни чували пълни с руска м-ъ_рша????
110
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
2222 година... по ресторантите няма химически супи, няма пържени свински кюфтета, няма професионални с червени устни, очила, силиконови бюстове мадами, чакащи някой да ги напудри мезду краката за пари, понеже ханчетата са вече непотребни. Навсякъде естествена природа! Всичко расте без Торове. Всичко е така както природата го е създала. Навсякъде Лъвове, Лисици, Вълци, Мечки, Слонове, Пуйки, Кокошки, Змии, Зайци, Кучета, но и Човеци с останали незасегнати от предишните Цивилизации - с Ум - Разум!
109
1
 
9
 
! Отговори
Виц преди 6 месеца
На американците, колкото и да са не добре с главите им е ясно, като бял ден, че война с Русия ще нулира и двете страни и няма да се води с тези смешни консерви с които плашите мухите! За война с Русия и Китай и то едновременно пък въобще не мислят защото там сметката ще е още по-крива!
108
2
 
5
 
! Отговори
розовото Патенце преди 6 месеца
Най силното американско оръжие е розовият еднорог , представете си цяла армия от лгбт-спин ++ яхнали кръвожадните понита каква сила са , всеки ще изтръпне само при мисълта за тях.
107
2
 
7
 
! Отговори
Тагаренко преди 6 месеца
Да не забравят да вземат Про100 Киро за танкист ! Тоя гелосан пуяк никога не бил войник , но днес е ястреб във военната риторика. Да говземат дори за редник и да го пратят на украинския фронт - все пак имат нужда от пушечно месо. Ако го уцелят, ще се появи само бледо облаче прах - мръсен прах, не прах за пране.
106
3
 
5
 
! Отговори
---+ преди 6 месеца
Да се готвят .С камшици с мечове .Путин май им каза няма да има окопи ,нито танкове.От раз ,който изпревари .Те тръгнали да си мислят ,като едно време ,че хората са им роби.
105
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Най мощното руско оръжие се намира във националния парк на Сащ Йелоустоун
104
5
 
7
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 месеца
Значи САЩ се готвят за война с Русия и Китай !?!?!? Но Русия и Китай нямат никакво намерение да нападат САЩ ! Следователно САЩ се готвят да нападнат Русия и Китай! Което ще означава , че ако САЩ нападнат Русия или Китай, след 24 часа, САЩ ще станат ядрена пустиня!
103
7
 
5
 
! Отговори
82-ОМБР преди 6 месеца
Смърт за примитивните руснаци-окупатори! русия "МОЖЕ" да спечели всяка война,но не и тази!
102
5
 
4
 
! Отговори
яжте червеи преди 6 месеца
A в Европа фон дер Лайен ги подготвя да ядат червеи и насекоми, защото Европа няма плодородни земи и не може сама да се изхрани, а освен това земеделието и животновъдството отделя въглеродни емисии и причинява климатични промени. Месо, мляко, млечни продукти, яйца, плодове и зеленчуди, пшеничен хляб ще ядат в Русия, защото Русия е богата и разполага с изобилие от всичко необходимо.
101
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Т-90М е най-добрият танк в света, и западните аналози за още много далече от него.
100
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
След загубата в Украйна НАТО най-вероятно ще се разпадне. Напълно компроментиран и безполезен съюз.
99
5
 
6
 
! Отговори
Чакаме F-16 преди 6 месеца
А Абрамс добре гори.
98
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз немога да ги разбера тия на едни справки пише че руснаците изтрелвали 45 до 50 хил снаряда дневно. Украйна нямала и изтрелвала по 5 хил на ден. Щатите имали на склад само 800 хил и не давали, Европа от 3мес се опитвали да съберат 20 хил бр а били обещали за 1 година да произведат 1 милион. бр. Ким за 2 месеца бил дал 3+ милиона снаряда на Русия. Значи Русия за 20 дни изтрелва по 1 милион снаряда. Целият западен свят неможе за 1 година да направи1 милион. Значи или сме утки или ги крият.
97
4
 
4
 
! Отговори
Россия=Психиатрия преди 6 месеца
Първо едно уточнение за незнаещите - издателя на National Interest се намира в Москва, в бившата централа на КГБ, 6-ти етаж, кабинет 612 отляво. Заглавието на статията също е подвеждащо защото големите сили като Русия, Китай и САЩ са в постоянна подготовка за война. В момента протича тотална преосмисляне на военните програми защото опита в Украйна показа как един дрон от Али Експрес за няколко долара може да унищожи танк за милиони.
96
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сармат е уникално оръжие, не само може да носи ядрени заряди с огромна мощност които не могат да бъдат спредни от ПВО на САЩ, но може да нанася ядрени удари през Южния Полюс където няма системи THAAD които са разположени по обичайните маршрути на руските ядрени ракети през Северния полюс. Друга особеност на Сармат е, че може да застраши най-опасния обект в САЩ - вулканът Йелоустон.
95
0
 
1
 
! Отговори
пешо хлебарката преди 6 месеца
На мене изобщо не ми дреме от ядрена война , важното е трохите да падат от масата.
94
4
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 6 месеца
Новини от 2060 г.: - Тази нощ в битката за Арктика са били ликвидирани 320 бойни роботи на НАТО. Началникът Генералния щаб на Алианса - Робот "Байдън" Р2-Д2 прегря и се самоизключи за неопределено време...