НАТО и Украйна вадят срещу Русия 1000 ракети "Пейтриът" и 1 000 000 дрона

Увеличава се производството и на снаряди и БТР-и през тази година
4 яну 2024 08:26, Петър Бойчев
154
НАТО и Украйна вадят срещу Русия 1000 ракети "Пейтриът" и 1 000 000 дрона
Снимка БГНЕС

Една от основните цели на Украйна за 2024 г. е да увеличи шест пъти производствения капацитет на отбранителната си индустрия. Този смел план обяви министър-председателят Денис Шмигал на 3 януари. Преди това официални лица от Украйна обещаха да увеличат вътрешното производство на оръжия на фона на блокираната военна помощ от Конгреса на САЩ и недостатъчно ускореното производство сред западните съюзници на Киев.

"Това означава повече дронове, повече снаряди, повече боеприпаси и бронирани превозни средства за нашата армия", заяви Шмигал в "Телеграм". Правителството в Киев възнамерява да похарчи над 750 млрд. гривни (или 19,69 млрд. долара) за плащания на военния персонал и над 265 млрд. гривни (6,96 млрд. долара) за закупуване, производство и ремонт на въоръжение, отбеляза премиерът на Украйна.

Ръководителят на правителството също така заяви, че капацитетът на украинската отбранителна промишленост се е утроил през предходната година. През ноември миналата година заместник-министърът на отбраната Иван Гаврилюк разкри, че през 2024 се очаква производството на ракети и други оръжия да се увеличи няколко пъти, припомня Kyiv Independent.

Според президента Володимир Зеленски през 2024 г. Украйна ще произведе 1 милион дрона, отчитайки значението на безпилотните машини във войната, подпалена от Русия. Министърът на отбраната Рустем Умеров също отбеляза, че Киев планира да даде приоритет на вътрешното производство на оръжие и покани чуждестранните партньори да се включат в производството в Украйна.

Междувременно НАТО съобщи, че няколко държави от Алианса, включително Германия и Испания, са подписали договор за придобиване на до 1000 ракети Patriot, използвани за противовъздушна отбрана. Според прессъобщението на Агенцията на НАТО за снабдяване и поддръжка на въоръжените сили, NSPA, сделката има за цел да увеличи производството в Европа на тези ракети, съобщи AFP, цитирана от БГНЕС. Договорът предвижда откриването на производствена площадка за ракети Patriot в Германия от съвместно предприятие между германската фирма MBDA и американската група Raytheon.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
15
 
! Отговори
Пак преди 5 месеца
Глупости
52
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен "Руснаците до края на годината ще са приключили с Украйна." ---- носят се слухове, че краварите доста по-рано възнамеряват да приключат със зелето за да сложат някой по-сговорлив.
51
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 55На жена ти.....
50
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 40..русофилски лъжи...как не ви омръзна ...
49
3
 
14
 
! Отговори
Dabe преди 5 месеца
Тия Украинци цифрите ги нямат за нищо.
48
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На втори януари Руснаците удариха завод МАЯК с ракети от което произлезе голям взрив. В този завод който е от СССР но е преустроен се произвеждат дронове и боеприпаси. Е сега вече нищо няма да се произвежда защото беше разрушен. Запада няма необходимото време да произведе такова огромно количество. Руснаците до края на годината ще са приключили с Украйна.
47
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Ако бях Путин....и да си я навреш отзад...сармата...нали...
46
2
 
13
 
! Отговори
Дзивко преди 5 месеца
В Украйна има вълна от възмущение заради новия закон за мобилизация дето реално дърпа всеки към фронта, е има данък който ти дава право да си платиш и да се откупиш..., на Украйна и трябват 500к.хора за фронта има си военна математика колко бригади трябват за определен фронт, тук фронта е огромен, към 110хил км., така се удържа тая територия без авиация, артилерия и хора
45
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Браво
44
21
 
2
 
! Отговори
До До До Още една ст преди 5 месеца
Сега вие путинофилията явно никак НЕ ви бива! Виждам, че един тук те е питал дали въобще си прочел статията! Което явно ти като един доказъл се путинофил НЕ си направил! И сега ти НЕ си прочел статията, но въпреки това казваш, че тя е НЕ вярна и казваш на всички прочели статията, че тя е пълна глупост! Еми путинофилска работа, какво друго може да ти се каже!!! Сериозно вие путинофилията вземете малко от малко да се замисляте!!! Че инак не си заслужавате да ви се плаща!!!!
43
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Лети си един "Шахед" към Киев, а срещу него ракета от украинската ПВО. Срещнали се, заприказвали се и както си му е редът взели да се черпят с водка, След известно време ракетата казала: "- От тази водка така ми се замая главата, че няма да мога да вървя по пътя си". Дронът услужливо предложил: "- Да те изпратя до вас?"
42
3
 
11
 
! Отговори
Ако бях Путин преди 5 месеца
Досега щях да фърля едно малко ядро и да приключа с Окрайна! Ако натото продължи да се репчи щях да фърля по голямо ядро ва греат британ и да са под вода! Ако още *** натото щях да извадя сармата и ......
41
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен "Русофоба ще изтрезнее когато първите Български момчета ги засилят към Украйна." --------------- ааа, не така! Трябва да има дивърсити! Даже за да няма обидени, направо започваме с електората на ппдбт+. Те и като най-креслливи, най-големи радетели на либерасстията съответно най-много заслужават да се борят с рашките! А и друго - силно ме съмнява някой да посмее да изпрати нормални българи срещу Русия.. просто защото знаят, че веднага ще минат от правилната страна на фронта!
40
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ама да не стане като онези 1 млн снаряда, от които успяха да произведат само 1/3... Между другото само 1000 ракети Пейтриът струват над 5 млрд долара, та не знам кой ще плати сметката...
39
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тия нали щяха да се оплакват в СС на ООН за Белгород, май ги пратиха при арменския поп
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И за САЩ и Запада фойерверки! Никой не трябва да си и помисля да се съревновава с Путин! Да се знае и помни.
37
2
 
14
 
! Отговори
зельо преди 5 месеца
До Тео "зеле вика смъкнахме всичкото кинжал ама..." ---------- много лоши тез рашки.. от къдя на къдя ще пускат ракети през деня, че да може хората да ги снимат??? Добре си беше нощно време, тъмница, бам-бам-бам.. 100 свалени от 90 изстреляни..
36
6
 
1
 
! Отговори
До До До Още една ст преди 5 месеца
ам ти нещо въобще прочете ли? :))))))))))))))))))))))))))))))))) а ребята? :)))))))))))))))) ил викаш то в опорките ви не пише да се чете! :))))))))))))))
35
4
 
15
 
! Отговори
Ами преди 5 месеца
Нашите самолетчета? Хартиенките? Дал ще ги извадят?
34
5
 
1
 
! Отговори
мира се постига с преди 5 месеца
дипломация и сила . Те реципрочно ще извадят по 3 . 3 милйона дрона и 3000 ракети кинжал . Битките ще са въздушни . с по малко заводи , но повече самолети, танкове, бтр и наемници ще се прави контранастъплението . другите конфликти не са замразени, а напротив .