Автобус с деца от Добрич катастрофира

Децата не са сериозно пострадали
14 юни 2024 15:24, Инна Ангелова
18
Автобус с деца от Добрич катастрофира
Снимка: БГНЕС

Автобус с 36 деца от училище "Любен Каравелов" в Добрич е катастрофирал край търговищкото село Пъдарино.

Няма деца с тежки наранявания, съобщи дежурният лекар в Спешното отделение на МБАЛ-Търговище.

Някои от децата са с охлузвания и драскотини и ще бъдат освободени за домашно лечение. В по-сериозно състояние е аниматорът – младеж, който е получил фрактури на краката, както и учителка с порезна рана.

Извършват им се образни изследвания.

Шестокласниците, които са отивали на екскурзия в Копривщица, ще бъдат върнати в Добрич, съобщиха от Регионалното управление на образованието, допълва Нова.

Автобусът е бил управляван от 69-годишен шофьор, пробата му за алкохол е отрицателна. Причините за катастрофата се изясняват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: автобусинцидентдеца
Още от Страната
Родилка с хронично заболяване и бебето й са спасени в "Майчин дом"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само дето снимката е от Сливен, преди година две.
16
1
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 1 седмица
Защото няма други, скоро нищо няма да има!
15
3
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 1 седмица
Нищо чудно фирмата собственик на автобуса-катафалка да е спестила някой лев от редовна профилактика и ремонти...стари гуми, износване на разни чаркове по окачването..кой знае какво е, а то няма и да се разбере, все пак собственикът си пие ракийката с катаджийте в селската кръчма....бог високо, цар далеко....оплачи се на филанкшията или арменксия поп.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
69 годишен шофьор? НЯма ли пределна възраст за професионални шофьори, особено такива, които возят деца?Вероятно този човек е по-възрастен от повечето дядовци на децата, които вози!
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 7, смениха свястната кметица с човек от реформаторския блок, защото тогава борисов беше с тях в коалиция, съсипа всичко което преди това кметицата беше направили, градът е отново такъв, какъвто беше преди нея, всичко в разруха, а градът потъна в дългове
12
0
 
6
 
! Отговори
Върл Левскар преди 1 седмица
Тези автобусчета върху шаси на камионче и със сликови гуми са най- опасните .Същия беше този който падна в дефилето .Пак ли асфалта е виновен ?
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
хем наркоманче, хем комплексарче...ХЕМ ПЪК ДА РАБОТИ ЗА СЕБЕ СИ...ако предните две са налице, вероятно последното никога няма да постижимо:) --------- В Добрич има семейни фирми на арендатори мултимилионери, едни от най-богатите хора в държавата. При тях всичко е възможно.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Преди 3 дни детето ми беше на екскурзия и ми направи впечатление, че автобусът им постоянно превишава позволената скорост. Наблюдавайки по gps-а в телефона на детето доста точно се виждаше кога и къде кара превишавайки. Ако го бях попитал щеше да се кълне че е карал под позволеното.
9
1
 
1
 
! Отговори
:) преди 1 седмица
хем наркоманче, хем комплексарче...ХЕМ ПЪК ДА РАБОТИ ЗА СЕБЕ СИ...ако предните две са налице, вероятно последното никога няма да постижимо:)
8
0
 
7
 
! Отговори
до :) преди 1 седмица
ами ти може много неща да предпочиташ, но днес не е лесно да се намери 25-годишно, което да не е емоционално нестабилно комплексарче, и/или наркоманче... че и да се навие да те вози за някаква смешна заплата, вместо да работи нещо за себе си :)
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Георги Джендов: Съществуването на Градски транспорт Добрич е под въпрос. Оказва се, че, освен за гориво, няма пари и за заплати на работниците, които трябва да получат възнагражденията си до 25 юни, посочи той. --------- Още едно доказателство какво е състоянието на града и мотивацията на хората за работа.
6
0
 
10
 
! Отговори
Руси преди 1 седмица
Причините 1.Разбити пътища и липса на маркировка и съответните знаци.2.Стари и раздрънкани рейсове.3.Ниско заплащане и мотивация.4.Прекалено възрастни шофьори.
5
7
 
2
 
! Отговори
:) преди 1 седмица
колкото и да са неадекватни по-младите шофьори, никой не може да избяга от биологичният си часовник и качеството, ловкост и реакция...предпочитам да ме вози някой на 25, отколкото някой с потенциален инфаркт, дето некролога се подава от джоба. Отделно категорията за автобус, няма нищо с кат. за лек автомобил..
4
0
 
8
 
! Отговори
при шофирането преди 1 седмица
неадекватност показват най-различни хора независимо от възрастта, на която са, така че не е правилно да съдим според възраст
3
0
 
11
 
! Отговори
до 1 преди 1 седмица
Днес има дооста 50-годишни, които са къде-къде по-неадекватни от 70-годишните.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То в Добрич едва ли можеш да видиш някой под 50 години, който да не е човек на Пеевски и да работи в държавната и областната администрация. Градът умира бързо. Откъде да ти намерят млад шофьор за тия заплати? Всички са избягали да се спасяват.
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо взимат такива възрастни шофьори? Значи, да се пенсионираш, това означава, че рефлексите са ти вече забавени! Не казвам , че шофьорът е виновен, но за всеки е ясно какво означава един на 50 год и един на 70 год. Хм, имайки в предвид, как Про100 Киро нарежда да се кара, то май коментара ми е излишен.