Украйна опроверга, че Русия е превзела Мясожаровка и Тимковка

Обвиниха ги в разпространение на фалшива информация
12 юни 2024 21:08, Инна Ангелова
70
Украйна опроверга, че Русия е превзела Мясожаровка и Тимковка
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Назар Волошин обвини руското министерство на отбраната, че разпространява фашлива информация за предполагаемото превземане на две украински селища в Луганска и Харковска област. Назар Волошин е говорител на оперативно-стратегическа група, която е част от сухопътните войски на Украйна, предаде Укринформ, съобщава БТА.

"Днес руското министерство на отбраната, в редовната си информация за "победите" на своите войски на територията на Украйна, публикува доклад, в който се твърди, че село Артьомовка в източната украинска Луганска област и село Тимковка в съседната Харковска област са били "освободени" от украинските части. Работата обаче е там, че руската пропаганда за пореден път се оказа слаба и безсмислена. Още повече, че такива населени места в Украйна няма", уточни Волошин.

По думите на Волошин в момента Мясожаровка е под контрола на Въоръжените сили на Украйна.

"Що се отнася до превземането на село Тимковка в Купянски район на Харковска област, това село е било ликвидирано още през 1987 г.", отбеляза той и добави, че в този район също няма руски войници.

Ройтерс припомня, че вчера руските въоръжени сили обявиха, че са поели контрол над село Мясожаровка (отбелязана в руския доклад като Артьомовка) и село Тимковка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: войнаУкрайнаРусия
Още от Русия
Сръбският вицепремиер Вулин положи венец на гроба на Сталин
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
СССР преди 4 дни
Георгиевка след Маринка ще я освободят от ден на ден
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
И Новоалександровка!!!
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Сокол също е освободен, както и Новопокровск
57
0
 
1
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 дни
Тия които знаят какво означава Мясожаровка може да заподозрат ,че целият фронт е една Мясожаровка или ако не целия фронт то на доста места има такива Мясожаровки!?Особено там където се използва системата Солнцепек!Не само ги мясожарят,ами даже ги препичат!
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Хъм, в сводката от 24 окт. 2023 село Тимковка също присъства, ама тогава укрите мълчат има ли го няча ли го, сега някак си са се сетили че го няма
55
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 дни
Те Киев наградиха посмъртно граничарите от Змийския остров, а после ги обявиха за пияни актьори... докато преди две седмици бяха разменени при обмяна на пленници Факти другаре, факти.
54
1
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 дни
Путине, мачкай Украйна и евроатлантиците!
53
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 дни
Те Киев наградиха посмъртно граничарите от Змийския остров, а после ги обявиха за пияни актьори... докато преди две седмици бяха разменени при обмяна на пленници. Киевска правда.
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Според мен прилика между тоя зеленски сега и оня елегантния от началото на войната няма. И по рано го писах. Виждам и други разлики. Не се дават общи снимки с жена му. И някак си тя е доста по висока. Но все тая така или иначе мандата му изтече.
51
1
 
7
 
! Отговори
То за Бахмут преди 5 дни
им трябваше месец и половина да се примирят със загубата - та урките са ясни!
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Зелето циври и лъже като заинатено дете. Време е за някой задвратник, за да си ходи.
49
5
 
1
 
! Отговори
offf преди 5 дни
Я кажете какво става с чудовищата С 300 и С 400 в Крим... Че само едната ЗРС струва 1 милр долара :Д
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
А, то според зеленски и Крим е усраински.
47
1
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 дни
Е да де, тя и Абдеевка не беше превзета и все още не е. Крим също. Самият Зеленски каза, че Крим е свободен, защото е в сърцето му. Даааааа, в сънищата и с малко бяло всичко става...
46
2
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 дни
Ще говорим пак за "обратния" ефект след 3г. Виждал ли си пясъчна кула как рухва от веднъж?
45
0
 
5
 
! Отговори
Фондова,фондова преди 5 дни
Борса,а не борса 51.Голема радост за фондова борса с оборот няколко милиона дневно.Кой ти търгува акции там?Интерес хо-малък и от този у нас.Санкции,друго не могат,а досегашните са с обратен ефект,което само умните и красивите дето ги налагат не могат да схванат,че е смешно да налагаш санкции от страна на 20% от световното потребление на страна,която търгува с останалите 80% и дори може и без търговия със света спокойно да се развива с учени,които я изкараха първа в Космоса и с всички ресурси.
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
След като стана ясно какви са санкциите и че от 13 юни Московската борса спира валутната търговия с долари и евро, някои руски банки моментално промениха валутните си курсове. Например - Норвик Банк сложи най-високата надценка за долари в Москва. Банката дава 1 долар за 200 рубли при официален курс на Руската централна банка от малко над 89 рубли.
43
3
 
6
 
! Отговори
А бе преди 5 дни
Ще види Путин кога лидерите на 120 държави в света в Швейцария гласуват за мир по формулата на Зеленски да върне Крим,Донецк и Луганск,да плаща репарации,а самият той да иде в съда в Хага да го съдят!Ще види той,ще видииииииииииии!
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
На английски като се изпише името на селото май друго пише. Че са го взели но няма да спорим.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Назар май не е укро име. ...