Украинските сили водят тежки боеве близо до стратегически важния град Бахмут

Зеленски призова Запада да даде още противовъздушни системи на Украйна
Обновена: 9 окт 2022 08:20 | 9 окт 2022 06:46, Елка Василева
337
Украинските сили водят тежки боеве близо до стратегически важния град Бахмут
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските сили участват в много тежки боеве близо до стратегически важния източен украински град Бахмут, който Русия се опитва да превземе. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в среднощното си видеообръщение, предаде Ройтерс.

Още по темата
Въпреки че украинските военни си върнаха хиляди квадратни километра земя при наскорошните офанзиви на изток и на юг, украински представители казват, че напредъкът вероятно ще се забави, когато силите на Киев срещнат по-решителна съпротива, отбелязва Ройтерс.

Руските сили се опитаха неколкократно да превземат Бахмут, който е разположен на основния път, водещ към градовете Славянск и Краматорск. И двата града са в Донбас.

"Държим нашите позиции в Донбас, по-специално по направлението на Бахмут, където е много, много трудно сега, там се водят много тежки сражения", каза Зеленски.

Той повтори призива към западните съюзници да предоставят по-големи количества противовъздушни системи на Украйна.

Руските сили продължават да изстрелват ракети по украински градове. Киев ги обвинява, че използват и ирански дронове камикадзе. Представител на град Запорожие каза, че руска ракета е поразила сграда късно вчера. Отделно представители казаха, че броят на жертвите от руския ракетен удар по града в четвъртък достигна 18 души.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До до до 93 То тогава и за българи в ЕС да потърсим статистика. Разликата е че руснаците или харчат милионите които имат по държавите в света или си заработват честно и почтенно парите като се трудят в страните от ЕС, докато украинците молят помощи и подслон.
59
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя след всяко друсане прави видео обръщение
58
2
 
7
 
! Отговори
бай Таци преди 1 година
До русофилЯла баце да му го кажеш на едноокио cмoк! Че те тypим на него да не одиш пеш!
57
10
 
10
 
! Отговори
redordead преди 1 година
от вчера сутринта, когато беше ударен моста, рашняяшката иззмет бее в ступор и трролското им комндване не беше измислило опорки - днес гледам, че от сутринта изкарват копейки. Работете, работете таваришчи, че скоро копейки за иззмет като вас няма да има, защото всичко ще отива за репарации към Украйна.
56
3
 
2
 
! Отговори
До до до 93 преди 1 година
Потърси статистика, колко руснаци има в ЕС, да не говорим в бившите съветски републики........
55
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Злoбата замъглява погледа, фобията разума, а Русия ще е вечна докато има злоба и фобия срещу нея и докато такива жалки издънки на човешкият генезис от човек--->хомофоб--->русофоб--->краваророб--->фашист се опитват да я унищожават.
54
15
 
8
 
! Отговори
ПОЛК АЗОВ преди 1 година
Oкyпаторът бяга! Kpим гopи!! Джyджeтo ce е свpяло в бункера като плъx
53
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като фашизмът в Украйна беше ударен и унищожен в зародиш, на Зеленски и фашистките му приятелчета не им остава нищо друго освен да играят ролята на невинни жертви пред световната общност, които нямат нищо общо с Айдар, Азов, Десен сектор, които не са провъзгласили един фащист убиец на хиляди руснаци и поляци, като Бандера за национален герой и да извършват престъпления след престъпления против човечеството, като прехвърлят вината на руснаците- Буча, Юзум, Запорожката АЕЦ, теракта с/у Дугина
52
7
 
2
 
! Отговори
Русофил преди 1 година
Бай Таци- типичен представител на разложената образователна система в България. Първичен инстинкт за еденье и cpaнье. Чат пат и нагон. Това са симпатизантите на нео-нацизма и нео-фашизма.
51
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 93 Руският народ си е на територията, а не е тръгнал из европа да моли за подслон и помощи. Половината украински народ е емигрирал в ЕС, мъжете са принудени да воюват за хунтата, която пет пари не дава за украйна и украинците, а единствено изпълнява заповедите на САЩ и ЕС за да оправдае откраднатите милиарди долари и евро. Така за едните долари е евро се жертва един народ и лицемерно се твърди че той защитавал земята и свободата си. Всъщност защитава фашистката идеология на режима в Киев
50
12
 
11
 
! Отговори
... преди 1 година
Бах го! 12 HIMARS системи, дето са от 1990г насам и рашистан клекна!? Абря п.тинофили! Де са ви танковете!? аа да, те май станаха за скрап! а де са ви корабите? аа да, те сами, без украинска помощ си потъват! аа де са ви ракетите! аа да, те май бяха ракети дето бяха направени само и единствено с американски чипове! а армията ви де е!? Ааа да запасняците предпочитат да идат у казахстан, отколкото да стоят в столицата ви москва! Бах го и това сичкото зарад 12 системи HIMARS!!?? :)
49
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крепостните мужици, да не се напъват много, защото е безсмислено. Поражението им е гарантирано от HIMARS и,, Байрактар".
48
10
 
8
 
! Отговори
бай Таци преди 1 година
Язе не подбирам баце! Запретвам ви вaтeнкитe, нaплюнчвaм му главъта и ви пopя гъзeвeтe paзxлопани
47
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зомбираните нацита вече са на привършване, а запада не желае да зомбира своите *** и да ги праща като наемници, какво ще прави наркоманизираният клоун със ционистките си приятелчета в бункера тогава? Ще се предаде и ще подпише капитулация не на Украйна, защото такава държава не съществува, а капитулация на ЕС и НАТО.
46
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чета излиянията на милите укрофили и си мисля кое е по-силно- наглосаксонската пропаганда или умствената недовършеност в главите на либерастята? Което и да е! Американската образователна система от 1990г. насам си каза думата. В България не са останали хора, а само животни. Първични и отговарящи само на команди, като кучетата. Командите ги раздава телевизора! Вярвате ли си, че Украйна ще победи?
45
5
 
4
 
! Отговори
До 93 преди 1 година
А, за руския народ, какво е!?
44
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По случай рождения ден на вожда руската армия хвърли огромно количество жива сила и техника за да реализира поне някакви успехи и да си заработи поне част от заплатите дето ги взема от 100 години насам. И то заради едно градче макар и местен възел. По техни данни превъзходството в жива сила е 4:1, а в техника повече. До тук все още НИЩО. Чакаме и наблюдаваме харченето на пари и потъването в блатото.
43
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На режима в Киев нищо друго не му остава освен да играе вабанк. Тази контраофанзива вече е отнела живота на над 15 хиляди украински войника, а общо досега те са над 100 хиляди и Зеленски заедно с военно престъпниците от Киевската хунта или ще трябва да дава отговор пред народа за загубените човешки животи и територии, или пред военен трибунал за престъпления срещу човечеството, или да бягат в САЩ,Израел,Англия, Австралия, Нова Зеландия или Канада. Това са им вариантите, т.е. Украйна губи войната.
42
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази война е пълна катастрофа за украинският народ, който беше жертван първо от хазароюдеюската фашистка хунта, второ от НАТО, трето от САЩ и англосаксонските му сателите и четвърто от ЕС. Така нареченият цивилизован свят показа най-цивилизованата си страна на лукав, грозен и безмилостен хищник, който първо разпали тази война и второ ще води войната докато има дрога и печатницата за пари работи на пълни обороти. Русия ще спечели тази война защото истината и справедливоста са на нейна страна!
41
14
 
14
 
! Отговори
бай Таци преди 1 година
Алооу, pycopoбите! Да внимавате, че дорде се кланяте на джyджетo гъзeвeтe ви стърчат пoxoтливо!