Украинските сили водят тежки боеве близо до стратегически важния град Бахмут

Зеленски призова Запада да даде още противовъздушни системи на Украйна
Обновена: 9 окт 2022 08:20 | 9 окт 2022 06:46, Елка Василева
337
Украинските сили водят тежки боеве близо до стратегически важния град Бахмут
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските сили участват в много тежки боеве близо до стратегически важния източен украински град Бахмут, който Русия се опитва да превземе. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в среднощното си видеообръщение, предаде Ройтерс.

Още по темата
Въпреки че украинските военни си върнаха хиляди квадратни километра земя при наскорошните офанзиви на изток и на юг, украински представители казват, че напредъкът вероятно ще се забави, когато силите на Киев срещнат по-решителна съпротива, отбелязва Ройтерс.

Руските сили се опитаха неколкократно да превземат Бахмут, който е разположен на основния път, водещ към градовете Славянск и Краматорск. И двата града са в Донбас.

"Държим нашите позиции в Донбас, по-специално по направлението на Бахмут, където е много, много трудно сега, там се водят много тежки сражения", каза Зеленски.

Той повтори призива към западните съюзници да предоставят по-големи количества противовъздушни системи на Украйна.

Руските сили продължават да изстрелват ракети по украински градове. Киев ги обвинява, че използват и ирански дронове камикадзе. Представител на град Запорожие каза, че руска ракета е поразила сграда късно вчера. Отделно представители казаха, че броят на жертвите от руския ракетен удар по града в четвъртък достигна 18 души.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
15
 
16
 
! Отговори
Петров преди 1 година
укронацистите мога само да взривяват мостове и подводни тръби , в битка лице в лице бягат, че не мож ги стигна.
79
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 130Русофобията е нещо странно. Този даже говори от името на всички руснаци извън РФ и най вече в ЕС!)))))))Гледам няма руснаци живеещи в чужбина да не задръстват КППтата, за да влезат в Русия, а обратното е на лице.
78
14
 
17
 
! Отговори
Бахмут - Украйна преди 1 година
Добро утро на журналята, сетиха се най-после на къде да погледнат. И само щото Зеленски е говорил за Бахмут (Атрьомск). Това е критичната точка за Украйна, а може би и за войната. Падането на Бахмит ще е най-големия удар за Киев от началото на конфликта. Напълно укрепен в рамките на 8 години по натовски стандарти град, истинска крепост с мрежа от бункери и около 30.000 елитни украински войски. Руснаците "копаят" Бахмут тихо, спокойно и методично..
77
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешно е бай Колю от Каспичан да е русофил а Ала Пугачова да е русофоб. Съвсем се объркаха понятията .
76
7
 
15
 
! Отговори
До 139 преди 1 година
А според теб, ти не си подвластен на западната такава? Тоест, всичко е чисто, като сутрешна роса в твоята глава? :D
75
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българските *** още не са се приземили и все още се издигат в небесата, където ги прати руската пропаганда. Нищо от високо по-болезнено се пада.
74
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна приключи и не ме интересува. Дайте да видим какво ще правим с България, а? Дайте да се поинтересуваме веднъж от нашата държава! Кво ми пишете само за тия фашаги!
73
14
 
10
 
! Отговори
Конфликта преди 1 година
е 21 век, срещу средновековието!
72
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До redordead134 Спри дрогата, халюцинираш много тежко! Иди0TияTa дето си нацвъкал в логореята си е плод на изпърженият от кокаина мозък, а не божието слово чрез твоите уста.
71
17
 
10
 
! Отговори
redordead преди 1 година
абе, рашшнячета, допреди 1 година опорките ви бяха - до 2 месеца всички ваксани ще умрат, после - до 3 дни превземаме Киев, до 10 сме пред Берлин - сега са - ще мръзнете и няма да се къпете...нито ще мръзнем, нищо ще стоим некъпани...некъпани ще сте само вие, щото имате страх да влезете в банята, след приключенията, които са ви се случвали в общите бани съветските комуналки...та дуупетата ви сега хъхрят като скъсано детско барабанче...
70
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава Украйна няма, не е имало и няма да има! Зеленски и фашистката му клика защитават на първо място фашистката си идеология и на второ място му трябва територия на която да осъществи тази идеология, но крайните южноевропейски територии на Русия са населени с етнически руснаци и планът му не успя! Още в Зародиш Русия унищожи нацистите и опитите им да създадат фашистка държава подобна на Германия през 30-те и 40-те години на миналия век.
69
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен124 Русофобията е нещо странно. Този даже говори от името на всички руснаци извън РФ и най вече в ЕС! Хехехехехехе!
68
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
зеления продаде и предаде родината си, за да прецака Русия...а вие го имате за герой...бе тоя да няма българска жилка, защото това, което прави си е типична българска черта...
67
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 123след като Русия е толкова слаба, а вие сте толкова големи майстори на военното изкуство, защо не отидете да се биете срещу руснаците?!)))))))Глупава опорка! Защото никой не е нападнал България и освен това ВСУ се справя блестящо и без наша помощ. А ти защо не отиваш да спасяваш Русия, ето вождът ти, те зове на мобилизация, даже ти обещава гражданство?
66
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен124 Тези фантазии всяка вечер ли си ги повтаряш преди да заспиш с надеждата, че поне в сънищата ти могат да се случат??? Злoбата замъглява погледа, фобията разума, а Русия ще е вечна докато има злоба и фобия срещу нея и докато такива жалки издънки на човешкият генезис от човек--->хомофоб--->русофоб--->краваророб--->фашист се опитват да я унищожават.
65
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До redordead ... а ти като си във "великия и благоденстващ" ес, защо ще умираш от глад, от студ и ще се къпеш един път месечно с пикня от съседа от горния етаж?!?!
64
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 93Русия ще спечели тази война защото истината и справедливоста са на нейна страна!))))))))Тази война вече е загубена и тя се води, срещу руският народ и Украйна.Руският "свят" се срина,никой не иска да има нещо общо с Русия. Руснаците извън РФ ги е срам от Русия, а руснаците в РФ живеят с икономическите последствия от управлението на мафията в Кремъл. Впрочем, тя започва да се самоизяжда. ФСБ, РосГвард. Пригожин(Вагнер) , Кадиров от една страна ГЩ на Рус. Армия от друга.
63
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
след като Русия е толкова слаба, а вие сте толкова големи майстори на военното изкуство, защо не отидете да се биете срещу руснаците?!
62
12
 
7
 
! Отговори
redordead преди 1 година
Русия с претенции за велика сила, БВП на глава от населението, заплати и пенсии са сходни ли по-ниски с тези в една от най-бедните държави от ЕС - България - която, нито има претенции за велика сила, нито има кой знае колко полезни изкопаеми - това какво ви говори - че вместо огромните средства да постъпват държавата Русия и да служат за изграждане на блага - отиват в частни джобове - т.е. великата държава пРросия е просто една азиатска *** с управление тип "африканско" с диктатори начело!
61
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен117 "тоя след всяко друсане прави видео обръщение" Не е видео обръщение, а комюнике информ бюро украинсково наркоманчика. Кравароробите в България и ЕС с нетърпение очакват дрогираният клоун да ги излъже яко и да им начеше рософобската злоба!