Украинските сили водят тежки боеве близо до стратегически важния град Бахмут

Зеленски призова Запада да даде още противовъздушни системи на Украйна
Обновена: 9 окт 2022 08:20 | 9 окт 2022 06:46, Елка Василева
337
Украинските сили водят тежки боеве близо до стратегически важния град Бахмут
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските сили участват в много тежки боеве близо до стратегически важния източен украински град Бахмут, който Русия се опитва да превземе. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в среднощното си видеообръщение, предаде Ройтерс.

Още по темата
Въпреки че украинските военни си върнаха хиляди квадратни километра земя при наскорошните офанзиви на изток и на юг, украински представители казват, че напредъкът вероятно ще се забави, когато силите на Киев срещнат по-решителна съпротива, отбелязва Ройтерс.

Руските сили се опитаха неколкократно да превземат Бахмут, който е разположен на основния път, водещ към градовете Славянск и Краматорск. И двата града са в Донбас.

"Държим нашите позиции в Донбас, по-специално по направлението на Бахмут, където е много, много трудно сега, там се водят много тежки сражения", каза Зеленски.

Той повтори призива към западните съюзници да предоставят по-големи количества противовъздушни системи на Украйна.

Руските сили продължават да изстрелват ракети по украински градове. Киев ги обвинява, че използват и ирански дронове камикадзе. Представител на град Запорожие каза, че руска ракета е поразила сграда късно вчера. Отделно представители казаха, че броят на жертвите от руския ракетен удар по града в четвъртък достигна 18 души.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
20
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинци..трепете наред....
19
26
 
27
 
! Отговори
До 35 преди 1 година
"Останалите нормални българи", дето подкрепяте зеленото еврейче сте само ти и А за Б. Ама вие не сте българи..
18
24
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А стига бе зеления клоун иска нещо от Запада, не може да бъде.
17
26
 
40
 
! Отговори
До 31 преди 1 година
Тая твоя "ценностна" система е тотално объркана. В месомелачката трябва да идете, подкрепящите агресора и военнопрестъпник путин, да му ударите едно рамо в тежък момент. Останалите нормални българи сме за мир в Европа у срещу престъпната война на хипофизното джудже. Разликата е огромна.
16
21
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя не спря да реве, тежко му било. Ами на ония много страшния командир на Азов с позивна Калина дето беше в плен да не му е било лесно като му се изреждаха момчетата на Кадиров?
15
36
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може да бъде,наркоманът клоун нали беше превзел пет села,как може сега да го бъхтят така?
14
28
 
29
 
! Отговори
Путлер'о'ф преди 1 година
Ще воювам до последна руска кръв в Украйна.
13
8
 
28
 
! Отговори
Нещо се е объркал преди 1 година
Града се казва Артьомовск, а тези които за няколко години го бяха окупирали за да прилгат фашистската си идеология го преименуваха, но не за дълго.
12
27
 
18
 
! Отговори
До 13 чоки преди 1 година
Това ли е най-новата руска опорка хахахахаха. Дай да ги закръглим на 100 хиляди направо. Глупостите на петоколонниците и глашатаите им са направо абдурдни. Най се смях на опорката, че видите ли русия в украйна си чисти старите оръжия и пази най новите и свъхмодерни за не знам си кога, затова крепостните ги виждаме с въоръжение от 2 та световна война хаххахахаахах
11
17
 
6
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Явно пак са объркали посоката поради санкциите за миялни машини и хладилници с чипове.Без чипове не става,а старите компаси отдавна са извън употреба и сега не знаят накъде да бягат.
10
13
 
33
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
По направление Бахмут отдавна работят бойци от Вагнер. При тях думата отстъпление не е позната.Явно са получили подкрепа от мобилизирани свежи бойци.Почва се.
9
3
 
3
 
! Отговори
Рони преди 1 година
До АнонименОткъдето ида говори,ако не го чуят,толкова по зле за тях. И за теб,разбира се.
8
18
 
10
 
! Отговори
мужики обосралис преди 1 година
опят на кримския мост.
7
17
 
39
 
! Отговори
Чоки преди 1 година
Всичко е било замислено предварително от руското главно командване. Сега един натовец по СNN каза че 50 хиляди укри са обкръжени и ще бъдат пленени или избити в района. Просто рашките си четат учебниците за Сталинград във военните училища и ги прилагат
6
15
 
10
 
! Отговори
Лили преди 1 година
До АнонименЗащо си анонимен,бе фашизоид.?! И Путин има еврейска кръв.Но ти не знаеш? За себе си сигурен ли си ,че знаеш корените си.Еврейче?! И такъв да е,ще молиш за прошка ,ще хленчиш и ще се пребоядисаш,когато е безопасно и има келепир.Толкова други са го правили и го правят
5
18
 
18
 
! Отговори
Хи хи не остана преди 1 година
"професионална" руска армия....каскет смачкан.
4
39
 
29
 
! Отговори
убий руски нацист преди 1 година
спаси дете
3
24
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко статии за зеленото еврейче сте приготвили за днес? Щото е въпрос на достойнство и съвест дали ще си продадеш дребната душичка, или не.
2
26
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При толкова ожесточени боеве, зеления от къде е намерил интернет за поредното си видеообръщение?? Или не говори от Украйна, а от САЩ???
1
17
 
25
 
! Отговори
Обам Бараков преди 1 година
Бахмут *** падни. Ай на бас за каса бира. ;))