СЗО посъветва Украйна да унищожи опасните патогени от лабораториите

Трябва да се предотврати потенциалното им разпространение и поява на нови болести
11 мар 2022 07:30, Петя Славова
84
СЗО посъветва Украйна да унищожи опасните патогени от лабораториите
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация посъветва Украйна да унищожи особено опасните патогени, съхранявани в държавни здравни лаборатории в страната, за да се предотврати „всяко потенциално тяхно разпространение и поява на болести у населението, предаде Ройтерс.

Още по темата


Експерти по биосигурност казват, че движението на руските войски в Украйна и бомбардировките на украински градове са увеличили риска от изтичане на заразни патогени, ако някои от обектите, където се съхраняват, бъде засегнат.

Както и много други държави, Украйна има държавни лаборатории, които изследват как да се намалят заплахите от опасни болести, засягащи както животни, така и хора, включително и COVID-19, предаде БТА.

Украинските лаборатории получаваха подкрепа от САЩ, Европейския съюз и СЗО. Те са в центъра на нарастваща информационна война откакто Русия започна нашествието си в Украйна преди две седмици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
0
 
! Отговори
Курандо Мио преди 2 години
До ХимикСичките, дедо Попе!
64
3
 
13
 
! Отговори
Курандо Мио преди 2 години
В една държава колко държавни лаборатории има нужда за да се изледват тези мизерии? 20-30? Баси и наглото лъжене!
63
1
 
11
 
! Отговори
123 преди 2 години
Опасните патогенни не се ли унищожават по специален ред и под наблюдение на специално натоварена институция?
62
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виктория Нуланд подтвърди наличието на лаборатории. После колективният Запад колективно заяви, че лаборатории няма и това е руска пропаганда и дезинформация. Сега пък СЗО призовава да бъдат унищожени патогените в тези несъществуващи лаборатории. Започва да ми се вие свят.
61
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи все пак има такива лаборатории. Но вижте колко елегантно ги именуват украински. А тези, дето Пентагонът ще ги прави у нас, български ли ще се водят?
60
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО посъветва Украйна да унищожи колкото се може по- бързо всички улики, свързани със финансираните от САЩ, лаборатории за биологично оръжие. СЗО ще направи всичко възможно до потули случая за да не се случи нищо с финансовия и благодетел. СЗО ще работи усилено да подпомогне развитието на нови пандемии за до може да се разработят нови ваксини и да се уморят повече хора за повече пари. СЗО е най хуманната организация в света и ще продължи да работи за намаляване на човешката популация
59
2
 
1
 
! Отговори
Кардинал Ковидастий преди 2 години
Там е храмът на ковидизма! Призовавам всички *** и фашаги да го бранят до последния си дъх!
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от такива лаборатории и ваксините им излязоха, който се е ваксинирал , ще разбере че наистина той доброволно е предал организма си за научни експерименти
57
1
 
25
 
! Отговори
Венелин преди 2 години
В една от лабораториите се е разработвало пренасяне на африканска чума по свинете от прелетни птици. Сега разбирам, как в България (и Румъния) полани изведнъж избухна ахриканска чума по свинете и хиляди животни отидоха зян.
56
21
 
1
 
! Отговори
3 преди 2 години
Брей, колко много путин***филчета! Сменете си еврото, а и левовете, с рубли, и тогава приказвайте. В скоро време Международният съд ще си има работа с Путин.
55
2
 
29
 
! Отговори
Химик преди 2 години
Смях в залата!!! Саддам го обесиха щото "разработвал" химически оръжия, които така и не откриха, та се наложи военните престъпници Буш и Блеър да се извиняват с половин уста, че разузнаването ги подвело. Тук СЗО "посъветвала" украинците да унищожат опасните патогени, разработвани с "научна цел" и с любезното съдействие на престъпниците от САЩ и ЕС. Въпросът е, кой е за обесване - чифу*ина Зеленски, Големия памперс байДън или ****яната Урсула?
54
1
 
30
 
! Отговори
Трибунал преди 2 години
СЗО, САЩ, Гейтс , Сорос, Ротшилд!Всички тези на трибинал! Ковид е изпълзял от точно такива лаборатории! А на нас тук ни вменяват тъпотии! Ония самолети със странните дири които стават на облаци аерозол , откакто започна конфликтът в Украйна , нещо се поспряха!Изобщо не си правете илюзии че тия горе работят без координация! Координирани са на всички възможни нива! Добре че има държави като Русия иначе тая пандемия щеше да продължи до второ пришествие!
53
2
 
26
 
! Отговори
Театър на абсурда преди 2 години
В Украйна няма никакви лаборатории обаче патогените в тях трябвало да се унищожават. Единия ден Нуланд казва че има лаборатории финансирани от САЩ на другия ден Псаки казва че няма.
52
2
 
19
 
! Отговори
Км преди 2 години
Ще си признаете,ще си признаете.Като ви изкарат документите,ще лъсне истината,ще лъснат и лъжливите ви ***.
51
2
 
16
 
! Отговори
Брадвата преди 2 години
Крайно време е да изпратим мироопазващ контингент, който да пази българите в Украйна от самите украинци. Ама нали сме пенддели и с американците, никой не го евве за българи
50
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено трябва да се заличават следите, щото всички са вътре и СЗО също
49
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мирни лаборатории за античовешки патогени. Егати неофашизма.
48
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мирни лаборатории за античовешки патогени. Егати неофашизма.
47
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама нали това били мирни лаборатории, където правели "наука" и в тях нямало нищо опасно? Поне така вчера ме убеждаваха лакеите на Херо Мустафа.
46
2
 
52
 
! Отговори
Мими921 преди 2 години
Всичкото Зло идва от Америкаа ние сме с тях !!българският народ е време да се вдигне срещу това продажно правителство