СЗО посъветва Украйна да унищожи опасните патогени от лабораториите

Трябва да се предотврати потенциалното им разпространение и поява на нови болести
11 мар 2022 07:30, Петя Славова
84
СЗО посъветва Украйна да унищожи опасните патогени от лабораториите
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация посъветва Украйна да унищожи особено опасните патогени, съхранявани в държавни здравни лаборатории в страната, за да се предотврати „всяко потенциално тяхно разпространение и поява на болести у населението, предаде Ройтерс.

Още по темата


Експерти по биосигурност казват, че движението на руските войски в Украйна и бомбардировките на украински градове са увеличили риска от изтичане на заразни патогени, ако някои от обектите, където се съхраняват, бъде засегнат.

Както и много други държави, Украйна има държавни лаборатории, които изследват как да се намалят заплахите от опасни болести, засягащи както животни, така и хора, включително и COVID-19, предаде БТА.

Украинските лаборатории получаваха подкрепа от САЩ, Европейския съюз и СЗО. Те са в центъра на нарастваща информационна война откакто Русия започна нашествието си в Украйна преди две седмици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
15
 
1
 
! Отговори
СЗО е Китайски преди 2 години
Проверете! *** не каза нищо за тези неща преди да влезе малко като търсене на причина игзлежда
24
8
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бързо гледат да скрият уликите , като ги унищожат ! До сега не се притесняваха за тия патогени????? Ама Байдън им нареди и ще си счупят краката да бягат !
23
10
 
67
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 2 години
АБЕ ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ ОТ ЗАПАД , МНОГО СЕ РАЗБРЗАХТЕ ДА УНИЩОЖАВАТЕ ТИЯ ПАТОГЕНИ БЕ , ЗАЩО И КАКВО ВИ ПРИТЕСНИ ТОЛКОВА МНОГО ??? НЯМА СТРАШНО , ВЕЧЕ ЦЯЛ СВЯТ ЗНАЕ , ЧЕ СТЕ НАВЪРЗАНИ КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА , НАТО , ФАШ , СЗО .....И КОИ ЛИ НЕ .... АПЪК МОЖЕ ДА ЛЪСНЕ НЕЩО И ЗА ПАТОГЕНА КОВИД ....ЗНАЕ ЛИ ЧОВЕК ???
22
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, ама инвеститорите от САЩ и Англия ще си искат парите обратно.
21
2
 
80
 
! Отговори
BGN преди 2 години
Нали нямаше лаборатории ???
20
1
 
92
 
! Отговори
Чакайте бе преди 2 години
нали беше фалшива новина и Руска Пропаганда, че Тези Лаборатории Съществуват, какво стана сега - май Русия до Момента само Истини Казва, а САЩ и Зеленския - Фракцията на ЮдеюСемитите, вече напълно се оплете в Лъжите си!
19
3
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО да се заеме с разследване на опитите с прилепи и ковид. Освен това е установен нов щам на грип, при който смъртността е 50% . След този призив имам усещането, че СЗО участва мръсната игра на американците за пандемията с ковид! Колко милиарда се дадоха на американците и англичаните за производство на ваксини, които се оказаха с малотраен ефкт?! Всичко е бизнес, много мръсен бизнес в полза на САЩ и Великобритания!
18
1
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тихо бе, това са биологични оръжия за мирни цели
17
1
 
8
 
! Отговори
Denko преди 2 години
Informacionna voina po vsi4ki frontove, vsi4ki soroski medii na ambrzurata da branqt potava6tiq korab amerika30 000 000 000 000 tova e dalga na fa6t ne zabravqite za kakvo e taq voina
16
1
 
42
 
! Отговори
Хипократ преди 2 години
Бах хти и филмите брат. Това го е нямало и по време на инквизицията всичко нагласяте както си искате. Сега се намеси СЗО ахахах хахах
15
11
 
1
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Не ми крещете бе :)))
14
7
 
29
 
! Отговори
Бай Дън преди 2 години
Много русофили в БГ бе! Я да ставате американофили, че да не ви построя още няколко паметника на пилоти, бомбардирали София! На мястото на оня, руския.
13
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре да унищожат доказателствата и страх гие че Путин ще разкрие ковид е Украино Американски а не Ухански страх лозе пази. И какво толкова ги е и страх те Руснаците и те имат вируси но не ги пусакта в киното каде пуснах и измряха заложници и терористи и до ден днешен не се знае какво са пуснали руснаците значи американци ще им трябват и на сзо памперси
12
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По възможност да се унищожат и всички документи, видеозаписи и лични данни, придружаващи опасните патогени, нали?
11
2
 
54
 
! Отговори
Цеко преди 2 години
Фашагите са готвили биологични оръжия за славяните.
10
1
 
45
 
! Отговори
Това преди 2 години
Са лаборатории на Пентагона. Викиту Нюланд го потвърди публично. СЗО тях да призове. Укрите са просто слуги изпълнители. Едва ли и зЗельонски знае
9
2
 
21
 
! Отговори
До krawar преди 2 години
Ти си затваряй чoвkaта да няма атомни бомби над Ню Йорк, Вашингтон и т.н. !
8
5
 
48
 
! Отговори
Сигурен съм преди 2 години
Ще стане някоя ужасна беля в Украйна накрая и пак ще плаща целия свят!Не казвам че Русия не са виновни но оправляващите във Украйна са помогнали изцяло да се стигне до това
7
6
 
57
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
СВЕТОВНИТЕ АГЕНЦИИ ЗАПОЧНАХА ДА ПОЧИСТВАТ ЛИЦЕТО НА АМЕРИКАНСКИ УБИЙЦИ !!!
6
6
 
17
 
! Отговори
Krawar преди 2 години
Ей, да си затваряте човките, да не стане като в Сърбия и у вас.