СЗО посъветва Украйна да унищожи опасните патогени от лабораториите

Трябва да се предотврати потенциалното им разпространение и поява на нови болести
11 мар 2022 07:30, Петя Славова
84
СЗО посъветва Украйна да унищожи опасните патогени от лабораториите
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация посъветва Украйна да унищожи особено опасните патогени, съхранявани в държавни здравни лаборатории в страната, за да се предотврати „всяко потенциално тяхно разпространение и поява на болести у населението, предаде Ройтерс.

Още по темата


Експерти по биосигурност казват, че движението на руските войски в Украйна и бомбардировките на украински градове са увеличили риска от изтичане на заразни патогени, ако някои от обектите, където се съхраняват, бъде засегнат.

Както и много други държави, Украйна има държавни лаборатории, които изследват как да се намалят заплахите от опасни болести, засягащи както животни, така и хора, включително и COVID-19, предаде БТА.

Украинските лаборатории получаваха подкрепа от САЩ, Европейския съюз и СЗО. Те са в центъра на нарастваща информационна война откакто Русия започна нашествието си в Украйна преди две седмици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
32
 
! Отговори
Teo преди 2 години
Да не стане така, че да поставят Украйна под карантина, загрижените евролидери? В такива времена да се изплъзне някоя г4д0ст е много лесно, така, че е по-добре да си евакуират мизерите и доказателствата на по-сигурно място. Иначе винаги има риск!
4
1
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО няма ли да поиска обяснение от обора за тези патогени едва ли краварите не са знаели за какво иде реч.
3
2
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да унищожим доказателствата, а? Типично.
2
4
 
78
 
! Отговори
Опа преди 2 години
Всичко ще си кажат западняците и техните марионетки.
1
3
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Световната здравна организация посъветва Украйна да унищожи особено опасните патогени, съхранявани в държавни здравни лаборатории в страната" Е нали нямаше такива лаборатории? Чух яростно отричане поне по 5 предавания и новини. Или СЗО е тpoл на Пyтин?