Мелинда Гейтс дарява $250 милиона за женското здраве

Това е нова глава в благотворителната ѝ дейност
9 окт 2024 19:28, Инна Ангелова
4
Мелинда Гейтс дарява $250 милиона за женското здраве
Снимка: ЕПА/БГНЕС

250 милиона долара ще дари Мелинда Френч Гейтс в подкрепа на женското здраве по света, съобщава Associated Press.

Тази инициатива отваря нова глава в самостоятелната ѝ благотворителна дейност, упражнявана откакто през януари тази година тя се отдели от фондацията "Бил и Мелинда Гейтс", на която беше съпредседател, заедно с бившия си съпруг Бил Гейтс.

Хейвън Лей, главен стратегически директор в организацията Pivotal Ventures на Френч Гейтс, каза, че конкурсът за безвъзмездни средства е “повдигане на завесата“ към вероятно нов фокус върху финансирането на здравето на жените в световен мащаб.

Помагайки на женското здраве, Френч се стреми да разшири дефиницията за силата на жените.

Дарителската кампания на бившата съпруга на филантропа Гейтс ще предостави на най-малко 100 организации с нестопанска цел по света между 1 милион и 5 милиона долара неограничено финансиране.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от САЩ
Москва иска Тръмп в Белия дом, а Техеран - Харис
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Ццц преди 1 седмица
Жена на най-известния ев.геник дава пари за здраве?! Не мой ме бъзика! По-скоро за айфони на гладните и жадни бушменчета да им напомнят че трябва да си взимат техните лекарства и боцки.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тези пари не са за жени в нужда, вероятно са за нпо-та, да пропагандират загриженост за ваксини, или др., полезни за здравето на жените, дарени със загриженост от г-жа Гейтс .:))
2
4
 
6
 
! Отговори
LandLord преди 1 седмица
Тази леля и да дарява до края на живота си пак не може да се откупи. Същото важи за всички , които не спазват природните закони.
1
6
 
3
 
! Отговори
бачкотещ бачкер преди 1 седмица
ништо не дарява.жена ми е учила шес години биологиа и ги знае тия работи.всичко е сас цел контрол над масити.а балгаринат масата му е свештена заштото тои там се храни и никои няма право да я пипа и контролирва.а геитс иска контрол нат масити сас 5джи жена ми е учила биологиа и ги знам тези нешта.