United Airlines праща 14 000 служители в принудителен отпуск

Синдикати искат още $15 млрд. държавна помощ
30 яну 2021 19:35, Красимир Ангелов
7
United Airlines праща 14 000 служители в принудителен отпуск
Снимка: БГНЕС

Американската авиокомпания United Airlines уведоми около 14 000 свои служители, че може да бъдат изпратени в принудителен отпуск, а авиационните синдикати отправиха ново искане до Конгреса и президента Джо Байдън за още 15 милиарда долара държавна помощ, за да задържат работниците на щат поне до 30 септември, съобщава БТА.

United Airlines, чиято централа e в Чикаго, предупреди, че след приключването на втория кръг от подкрепата за заплатите на 1 април, въздушните превозвачи могат да бъдат принудени да направят драстични нови съкращения заради ниското търсене на пътувания, до което доведе пандемията от коронавирус.

Авиокомпанията върна на работа 13 000 служители, когато през декември бе приет пакет от 15 милиарда долара за защита на работните места в бранша до края на март.

Въпросните 15 милиарда долара през декември помогнаха да се върнат над 32 000 души персонал на авиокомпании и бяха предшествани от пакет от 50 милиарда долара през март за пътническите превозвачи, разделен между помощ за заплатите и евтини държавни заеми.

Двама синдикални лидери, представляващи 75 000 стюарди и стюардеси, са се обърнали писмено до високопоставени конгресмени с искане за бързи действия по удължаване на програмата за подпомагане на заплатите "с 15 милиарда долара, за да бъдат защитени работните места" до 30 септември или по-късно.

Профсъюзните ръководители Сара Нелсън и Джули Хедрик предупреждават: "Алтернативата са масови съкращения, започващи през април".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Az преди 3 години
Нищо им няма на авиокомпании те, те се налапаха достатъчно преди кризата, когато деряха по 7 кожи от гърбовете ни, не реваха.
6
2
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Съгласен съм с теб и ако живеех в централна Европа щях да ползвам основно влак. Много по-удобно и приятно е. А скорост от 200-300км/ч не се усещат (не знам ние какво се хвалихме тези дни за някакви локомотиви с 160км/ч...). Но сега от България до Австрия, Германия, Франция, Италия..с друго освен самолет не бих пътувал. Да не забравяме и дългите полети - с влак до Северна Америка и Австралия трудно ще стигнеш, а до източна Азия е 9 дни път с камили с влак.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв "частник" можеш да си , като при първата криза започваш да се молиш за дотации от правителството?? Ами да разпродават именията и бентлитата , да не се окаже че и за тях трябва да платим.Може пък да се наложи тези които взимаха дивидентите да платят този пър сметката
4
5
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
От Париж до Брюксел може би - да...
3
4
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
От Париж до Брюксел може би - да...
2
0
 
19
 
! Отговори
Баси преди 3 години
Свърши демокрацията, само комунизъм, печатат пари и на държавна хранилка
1
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъдещето е в скоростните влакове. Зарязвайте ги тия самолети.