Кремъл: Доставяните на Киев танкове скоро "ще отидат за ръждив скрап"

Медведев: Няма да спасят Украйна
12 яну 2023 07:05, Александър Попов
262
Кремъл: Доставяните на Киев танкове скоро "ще отидат за ръждив скрап"
Снимка: БГНЕС/EPA

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев смята, че доставяните от Запада на Украйна танкове скоро "ще отидат за ръждив скрап", и че тези доставки няма да спасят "разпадащата се на части страна". Това  написа руският политик в канала си в "Телеграм", коментирайки срещата в Лвов между лидерите на Украйна, Полша и Литва, цитиран от ТАСС.

По думите на Медведев, въпросните политици "възлагат надежди на танкове. На всякакви там "Леопарди", модернизирани от нашите врагове танкове Т-72, още на някакъв си английски брак". "Цялото това желязо във всеки случай скоро ще отиде за ръждив скрап и няма да спаси разпадащата се на части изкуствена държава", отбеляза Медведев.

Той допълни, че някои искат да върнат Западна Украйна на "предишните ѝ стопани", а Лвов отново да се нарича Лемберг.

"В Лвов, който отново ще носи името Лемберг, те (полският президент Анджей Дуда, литовският президент Гитанас Науседа и украинският президент Володимир Зеленски) се срещнаха, за да отдадат по право западните украински области на новите им (предишни) стопани", написа Медведев.

По думите му събралите се на преговори в Лвов лидери "страдат от имперски амбиции и фантомни болки, предизвикани от бурната им история".

Русия отново смени военния командир в Украйна

Междувременно Русия отново смени висшия си командир в Украйна и постави началника на щаба на армията Валерий Герасимов начело на силите си в конфликта.

"Генерал Валерий Герасимов, началник на Генералния щаб на руските въоръжени сили, е назначен за командващ на съвместната групировка на войските", заяви министерството.

Сергей Суровикин, командващ руските сили в Украйна през последните три месеца, ще стане заместник на Герасимов.

Според изявлението Суровикин ще работи заедно с други двама генерали - Олег Салюков и Алексей Ким.

"Увеличаването на нивото на ръководство на специалната операция е свързано с разширяването на мащаба на поставените задачи и необходимостта от организиране на по-тясно взаимодействие между войските", заявиха от министерството.

На Суровикин беше възложено да обърне хода на събитията в Украйна през октомври, когато руската армия беше изправена пред поредица от поражения на бойното поле.

Два дни след назначаването на Суровикин руската армия сигнализира за стратегическа промяна и изпрати вълна от безпилотни самолети и ракетни атаки срещу украински инфраструктурни обекти. Само около месец след назначаването му Русия се оттегли от южния град Херсон, единствената регионална столица, която държеше.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
14
 
20
 
! Отговори
тя преди 1 година
Докога ще тъпчат тая Украйна с оръжие , няма ли дипломация !?
151
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джюдже вашите тамкове са станали на скраб защо се биете само със артилерия пиклюо къс.Русия изчезва бавно но славно.
150
8
 
11
 
! Отговори
Антон Баев преди 1 година
До ГерманецСигурно му харесва да му влиза и излиза на руснака,затова постоянно-,,превзамат,, и отстъпват.Итака 11 месеца!
149
6
 
21
 
! Отговори
Хайл химарс преди 1 година
Медунчев не се напрягай ще изтрезнееш, само хабиш алкохола.
148
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със стотина танка повече какво ще промениш? И с реклама от сутрин до вечер по всички възможни медии!
147
4
 
22
 
! Отговори
Клоун преди 1 година
То не бяха заплахи то не беше чудо !До сега и 1% от заплахите не се реализирана
146
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя пяк е пил
145
4
 
20
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен Т-34 още 1942 година е тотално остарял(По СССР СТАНДАРТИ). Дори версията т-34-85 от края на 1943 е една идея по-добре заради по-мощното оръдие. Но бронята не може да издържи никакво съвременно оръдие (тогава и сега) Единствено преимущество което са имали са 36000 произведени бройки.
144
6
 
31
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Пригожин днес завзе ли Соледар за енти път?
143
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 158.След като американците толкова тръбят,че БМП "Брадли" е страшно оръжие срещу танкове и Т-34 ще им свърши работа на руснаците.
142
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 155.Аз пък разбрах, че северна Украйна ще се върне към старите си собственици Полша,а сега освен оръжия на украинската армия Франция доставя и лекарството за лечение на алкохолизъм "Есперал",за да не могат да пият украинците войници.Това пък довело до трезвеност и масов отказ да се изпълняват заповеди.
141
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Боби, в нашето село пред селсъвета има пиедестал с танк Т34 за прослава величието на руската армия. Мога да ти съдействам да го демонтираме и изпратим на фронта срещу Украйна. Ще разпердушини всичките немски Леопарди. След превземането на Киев ще го върнеш обратно пред селсъвета.
140
8
 
5
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "чиято армия разконсервира и изпраща Т-55 на фронта!" Добре бре хорица защо да го вземат които щете ангели или демони преди да изтропате нещо в ефира не отделите секунди да направите проверка в интерне. Танковете са Т-62М и са произведени 1970-1975г. последните Т-55АМ спират да се произвеждат 1979 година. Но това са танкове стрелящи с управляеми ракети през цевта, Лазерни далекомери а след 1986 и окачена динамична броня Контакт 1. Т-55 още тогава се пенсионира заради слабото оръдие.
139
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До154.Тия Т-62 бяха вкарани в бункери и се създаде отбранителна линия с огневи точки.За атака вече има около 300, Т-90М,както и още толкова Т-72Б3.Тия "Леопард"2А4 кюрдите в Сирия показаха,че може да се унищожат със стария "Фагот"
138
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От сигурен източник разбрах че когато Зеленски заеме сгола на Путин в Кремъл първият му указ ще бъде "Който не знае украински език му се забранява да пие алкохол под заплахата от смъртно наказание" Това ще стимулира и Дмитрий Алкоголиевич спешно да изучава украински. Такова тежко и люто ще е 500 годишното украинско робство във велика Русия.
137
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това го казва човека, чиято армия разконсервира и изпраща Т-55 на фронта! Аферим Медведев, машалла!
136
8
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До ДЕРУСИФИКАЦИЯ Хайде Умнико КОЕ ОТ КАЗАНОТО ОТ МЕН НЕ Е ВЯРНО - може нещо да сметнеш че е пропаганда но пак стои въпроса Вярно ли е или не? И не се изразявай ОБЩО или ОБИЖДАЙ - цитираш максимално конкретно.
135
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АдмирацииНе от нацизма, а от джендъризма
134
24
 
24
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Въпроса е как ще бъде наказана Фашистка Европа, за изпращането на оръжие, за убиване на руснаци! Украйна ще падне, ясно е на всички! Но Европа, трябва да се прочисти от нацизма!
133
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки пост по-дълъг от две три изречения просто не се чете , нека имат това прредвид пишещите русофиилчета като надълго и нашироко ни запознават с моментната обстановка на фронта !