Кремъл: Доставяните на Киев танкове скоро "ще отидат за ръждив скрап"

Медведев: Няма да спасят Украйна
12 яну 2023 07:05, Александър Попов
262
Кремъл: Доставяните на Киев танкове скоро "ще отидат за ръждив скрап"
Снимка: БГНЕС/EPA

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев смята, че доставяните от Запада на Украйна танкове скоро "ще отидат за ръждив скрап", и че тези доставки няма да спасят "разпадащата се на части страна". Това  написа руският политик в канала си в "Телеграм", коментирайки срещата в Лвов между лидерите на Украйна, Полша и Литва, цитиран от ТАСС.

По думите на Медведев, въпросните политици "възлагат надежди на танкове. На всякакви там "Леопарди", модернизирани от нашите врагове танкове Т-72, още на някакъв си английски брак". "Цялото това желязо във всеки случай скоро ще отиде за ръждив скрап и няма да спаси разпадащата се на части изкуствена държава", отбеляза Медведев.

Той допълни, че някои искат да върнат Западна Украйна на "предишните ѝ стопани", а Лвов отново да се нарича Лемберг.

"В Лвов, който отново ще носи името Лемберг, те (полският президент Анджей Дуда, литовският президент Гитанас Науседа и украинският президент Володимир Зеленски) се срещнаха, за да отдадат по право западните украински области на новите им (предишни) стопани", написа Медведев.

По думите му събралите се на преговори в Лвов лидери "страдат от имперски амбиции и фантомни болки, предизвикани от бурната им история".

Русия отново смени военния командир в Украйна

Междувременно Русия отново смени висшия си командир в Украйна и постави началника на щаба на армията Валерий Герасимов начело на силите си в конфликта.

"Генерал Валерий Герасимов, началник на Генералния щаб на руските въоръжени сили, е назначен за командващ на съвместната групировка на войските", заяви министерството.

Сергей Суровикин, командващ руските сили в Украйна през последните три месеца, ще стане заместник на Герасимов.

Според изявлението Суровикин ще работи заедно с други двама генерали - Олег Салюков и Алексей Ким.

"Увеличаването на нивото на ръководство на специалната операция е свързано с разширяването на мащаба на поставените задачи и необходимостта от организиране на по-тясно взаимодействие между войските", заявиха от министерството.

На Суровикин беше възложено да обърне хода на събитията в Украйна през октомври, когато руската армия беше изправена пред поредица от поражения на бойното поле.

Два дни след назначаването на Суровикин руската армия сигнализира за стратегическа промяна и изпрати вълна от безпилотни самолети и ракетни атаки срещу украински инфраструктурни обекти. Само около месец след назначаването му Русия се оттегли от южния град Херсон, единствената регионална столица, която държеше.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
7
 
20
 
! Отговори
Пуделът на Кремъл преди 1 година
Само джавка спуснатите му опорки.
171
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медведев прекрасно описва Русия ... Една изкуствено създадена държава пълна с всевъзможна сгган, крайно фашизирана, чието оръжие поголовно се превръща в скрап !!!
170
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
украйна свърши.....
169
1
 
4
 
! Отговори
Е преди 1 година
Таман да изкараш някой лев !
168
9
 
22
 
! Отговори
Power Solar преди 1 година
Тя и в момента е зле. Пуснаха 50К затворници с по една пушка и им казаха напред ... вече избиха половината ... и за какво за един град в който няма нищо. Продължавайте така дрогари :) Скоро ще свършат затворниците и руските будали ....
167
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рускофашистките окупатори останаха без танкове, украинците събраха хиляди тонове скрап от тях, той седи и плямпа през американския лаптоп в американския Туитър. Дебилъ!
166
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 11 месеца Русия олекна с 3000 танка. От тях около 600 бяха пленени и обърнати срещу руснаците. Но шутът на Путин като удари няколко водки винаги става ербап.
165
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Така
164
17
 
10
 
! Отговори
йуХ Голям преди 1 година
До Анонимен - 176И с какви войници ще я започнат тази офанзива??? Със 70-годишниветерани ли или с момченца на по 14 години?В тази война победителят може да е само 1.И това няма да е Украйна.......
163
14
 
5
 
! Отговори
йуХ Голям преди 1 година
До АнонименИ с какви войници ще я започнат тази офанзива??? Със 70-годишни ветерани ли или с момченца на по 14 години?В тази война победителят може да е само 1.И това няма да е Украйна.......
162
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
другаря мечкаров с премрежения поглед - явно пак са го кла-тили и нещо се е развълнуал
161
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропагандата им издиша като спукан балон- бавно и необратимо! Още време трябва да мине да втасат, но за съжаление и още много хора да умрат!
160
14
 
18
 
! Отговори
Аз предлагам на преди 1 година
Путиниците да си изхвърлят и ръждивите мерцедеси и да се качат на ултрамодерния Москвич с части от Китай! На моста в Крим Путин шофираше Мерцедес s ,класа! А къде е суперлимузината Аргус, разработка с Порше??? Когато говорят за ръждиви лепарди, да си погледнат собствената ***!!! Ненормалници!!!
159
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този намек не ми допадна, но все пак това е Руския Хитлер, разликата разбира се е, че германския Хитлер вероятно никога не е пирзнавал, че има ръждиви танкове, нито че противниците му имат такива
158
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 173 То тогава украинската армия беше въоръжена до зъби и си мислеха, че няма да им трябват танкове, оръдия, ракети, бронирани машини, самоходни оръдия, ПВО и каквото си помислиш, но в един момент всичко изчезна като с магическа пръчица, да им се чудиш на пустите модсовци, как така направиха, че унищожиха след това и какви ли не военни помощи от "цивилизованият" свят и то в размер да въоръжи три такива армии като украинската в началото на СВО.
157
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напролет Украйна ще започне мащабна офанзива и ще си върне целия Донбас, но не и Крим. След това Байдън ще ги принуди да сключат мирен договор, защото през 2024 има избори. Ако Украйна нападне и Крим, има сериозен риск от използване на тактически ядрени оръжия. Затова сега дилемата на Запада е да даде точно толкова оръжия на Украйна, колкото да им стигнат за вземане на Донбас и Запорожието, но не и Крим. Войната ще приключи някъде през лятото, Путин и свитата му ще оцелеят - Пригожин - не!
156
5
 
30
 
! Отговори
МЕГАПАРТС преди 1 година
МЕДЬО, КЪДЕ СА ВАШИТЕ ТАНКОВЕ БАТКО?
155
7
 
26
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Е, щом джудже N2 го казва, нема начин да не е верно.Вярно на първото джудже до гроб!Тия още не са разбрали, че са загубили войната от ден първи...
154
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа много закъсня. Мноооого! Тези танкове трваше да поемат още карая на началото на февруари, кгоато започнаха да се трупват хора и тхеника по границите. Също и ПВО-тата на САЮ. А не... 4 мееца по-късно още мислим, дали ще пратим амуниции или не. Обаче какви пратки - едни 12 танка, дургие 15, тети 16, ама те различни, ама няма части, ама не знаят как да ги карат ... ПВО-то и то така. Ще е готово чак лятото. Ако бяхте действали на време, още нямаше да са взели Азовстал.
153
7
 
22
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Ти сериозно ли мислиш така, а вашите танкове са вече скрап