Кремъл: Доставяните на Киев танкове скоро "ще отидат за ръждив скрап"

Медведев: Няма да спасят Украйна
12 яну 2023 07:05, Александър Попов
262
Кремъл: Доставяните на Киев танкове скоро "ще отидат за ръждив скрап"
Снимка: БГНЕС/EPA

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев смята, че доставяните от Запада на Украйна танкове скоро "ще отидат за ръждив скрап", и че тези доставки няма да спасят "разпадащата се на части страна". Това  написа руският политик в канала си в "Телеграм", коментирайки срещата в Лвов между лидерите на Украйна, Полша и Литва, цитиран от ТАСС.

По думите на Медведев, въпросните политици "възлагат надежди на танкове. На всякакви там "Леопарди", модернизирани от нашите врагове танкове Т-72, още на някакъв си английски брак". "Цялото това желязо във всеки случай скоро ще отиде за ръждив скрап и няма да спаси разпадащата се на части изкуствена държава", отбеляза Медведев.

Той допълни, че някои искат да върнат Западна Украйна на "предишните ѝ стопани", а Лвов отново да се нарича Лемберг.

"В Лвов, който отново ще носи името Лемберг, те (полският президент Анджей Дуда, литовският президент Гитанас Науседа и украинският президент Володимир Зеленски) се срещнаха, за да отдадат по право западните украински области на новите им (предишни) стопани", написа Медведев.

По думите му събралите се на преговори в Лвов лидери "страдат от имперски амбиции и фантомни болки, предизвикани от бурната им история".

Русия отново смени военния командир в Украйна

Междувременно Русия отново смени висшия си командир в Украйна и постави началника на щаба на армията Валерий Герасимов начело на силите си в конфликта.

"Генерал Валерий Герасимов, началник на Генералния щаб на руските въоръжени сили, е назначен за командващ на съвместната групировка на войските", заяви министерството.

Сергей Суровикин, командващ руските сили в Украйна през последните три месеца, ще стане заместник на Герасимов.

Според изявлението Суровикин ще работи заедно с други двама генерали - Олег Салюков и Алексей Ким.

"Увеличаването на нивото на ръководство на специалната операция е свързано с разширяването на мащаба на поставените задачи и необходимостта от организиране на по-тясно взаимодействие между войските", заявиха от министерството.

На Суровикин беше възложено да обърне хода на събитията в Украйна през октомври, когато руската армия беше изправена пред поредица от поражения на бойното поле.

Два дни след назначаването на Суровикин руската армия сигнализира за стратегическа промяна и изпрати вълна от безпилотни самолети и ракетни атаки срещу украински инфраструктурни обекти. Само около месец след назначаването му Русия се оттегли от южния град Херсон, единствената регионална столица, която държеше.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
7
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До 131 Всички Чужди вериги а и част от БГ такива ОГРАБВАТ обикновените Българи! Е как така? Ами дори всичко да е Българско печалбата излиза от БГ. А реално едва 10% от всичко което се продава там е Българско което означава че 75-85% от целия ОБОРОТ излиза от България.
111
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очевидно в близко бъдеще се готви нещо много сериозно, вероятно дългоочакваната руска офанзива в Украйна. Какво виждаме сега: Мощна групировка от обединени войски в Беларус. Огромни колони от танкове Т-90М "Пробив" на път към (или вече в) зоната на СВО. Съобщение за прехвърляне на танкове в Украйна от Полша и Великобритания. Засилване на мобилизацията в цяла Украйна. Преустройства в командването на Обединената група войски на Русия в Украйна. Изявлението на Кремъл за безполезността на преговорите.
110
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Киев поставиха нов макет за снимане - с горящ Московски Кремъл. Неонацистката пропаганда продължава своите феерични лудории. Нека ви напомня, че много украинци са сигурни, че Украйна е на път да победи, остава съвсем малко. И всякакви официални лица обещаха да бомбардират Русия в близко бъдеще, включително Кремъл.
109
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските политически телеграм канали пишат, че Русия е формирала голям запас от БПЛА камикадзе. Очаква се руснаците да могат да прилагат тяхното масово и едновременно използване за два до четири дни, когато тревогата ще бъде постоянна и ПВО ще бъде претоварена, което ще повиши качеството на употреба. В крайна сметка ПВО защитата ще бъде преодоляна. Има версия, че тази тактика ще бъде използвана преди масираната всестранна офанзива, за която всички говорят сега.
108
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медведа се е боцнал с херц и пак бълва злоба, но е късно вече...
107
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идва разгромът на *** окупатори и воят се засилва, защото знаят, че ги чака разпад. Слава Украина!
106
4
 
11
 
! Отговори
до 128 преди 1 година
Ти знаеш ли Лидъл и Кауфланд, колко хора издърват в България. Заплата повече от 2000 лева за мениджър СВЕЖЕСТ (демек този дето пръска зеленчуците с вода и ги подрежда). Мисля, че Лидъл дават много на работещите хора. Ако нямаш работа си намери и не завиждай
105
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В сирия същите танкове са били унищожени 100% при контакт независимо от противотанковото оръжие
104
19
 
8
 
! Отговори
ИВАН преди 1 година
До АнонименТИ СИ ГЛУ ПАК! УКРАЙНА ВЕЧЕ НЯМА ИКОНОМИКА! НУЛА! ОНЯ КЛОУН Я СКАПА ТАЯ И БЕЗ ТОВА БЕДНА ДЪРЖАВА! РУСИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ, НЕ Я МИСЛИ! ТОВА Е ДЪРЖАВА ЧЛЕНКА НА ООН С ПРАВО НА ВЕТО, НАРЕД С АНГЛИЯ, САЩ, КИТАЙ И ФРАНЦИЯ! ТИ МИСЛИ КАКВО ЩЕ СЛОЖИШ ДОВЕЧЕРА НА МАСАТА, ЩОТО СИ НАЙ БЕДЕН В ЕВРОПА!
103
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дмитрий Алкаголиевич Медведев да се готви за украинско робство в русия.
102
1
 
17
 
! Отговори
Галилей преди 1 година
Който нож вади, от нож умира.
101
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДРАГАН Не бе ДРАГАНЕ, защото Украйна ще завладее велика Русия и тогава Лидл и Кауфланд ще има по цялата украинска територия от Лвов до Владивосток и Магадан.
100
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Великая Рус!
99
17
 
8
 
! Отговори
ДРАГАН преди 1 година
ЧУДЕХ СЕ ЗАЩО Й Е НА ГЕРМАНИЯ ДА НАЛИВА ПАРИ И ДА ДАВА ОРЪЖИЕ НЕ УКРИТЕ: ЕМИ ЗАЩОТО НАЛИ ЛИДЛ И КУФЛАНД КАТО ОТИДАТ, ТРЯБВА ДА ИЗНАСЯТ ПЕЧАЛБИТЕ В ГЕРМАНИЯ, КАКТО ГО ПРАВЯТ ТУК! ТОВА Е БИЗНЕС, ДРАСКАЧИ!
98
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаете ли кога Америка ще се възстанови ако даде 20 млн. жертви от населението си? НИКОГА!!! Във всичките им войни за установяване на демокрация и американски ценности са избити хора колкото за две Българии! И всичко това за да докопат мазното, да вземат каймака! Поклон пред светлата сила!
97
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбирам след като руснаците са толкова сигурни в превъзходството си защо така се разкудкудякаха след като разбраха за доставката на танковете.
96
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алкохолий Медведев авторитетно се изтропа на метеното.
95
14
 
29
 
! Отговори
!!!! преди 1 година
Нека да отидат за скрап - те за това са направени. Германците ще произведат нови, по-модерни. Интересното обаче е - преди да отидат за скрап, колко рашисти ще пратят на оня свят. Дано да са повече!
94
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цитат от една от американските тв в БГ - за един ден руската армия изстрелва толкова снаряди, колкото американския ВПК не може да произведе за месец. Всичко, което се изпраща в украина е с изтекъл лимит за употреба. Няма как западните лицемери да се надскочат. Помните ли как помогнаха на Италия в разгара на пандемията, когато наистина италианците умираха с хиляди? Първи на Ботуша се оказаха лекари от Русия! Така че леопарди, абрамси касетъчни бомби- всичко отива към логичен край- победа за Русия
93
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Около стълбища,тераси, прозорци...с повишено внимание и винаги придружен ..алкохола е готово "оправдание"- но в Путинландия не е дори необходимо