Какво следва сега за Новак Джокович?

Той може да обжалва, но появата му на Australia Open е под съмнение
14 яну 2022 11:45, Нели Христова
132
Какво следва сега за Новак Джокович?
Снимка: БГНЕС

Австралия за втори път отмени визата на Новак Джокович за влизане в страната. Това постави под въпрос участието му на Australian Open и потенциално предизвика ново съдебно противопоставяне.

Ето какво означава това и какво може да се случи след това според правни експерти.

Може ли Джокович да обжалва отново? Да - тенис звездата може да поиска временна забрана от съдията, обяснява Джъстин Куил, партньор на австралийска адвокатска кантора в Мелбърн, пред CNN. През това допълнително време той може да остане в страната и да обжалва решението.

Още по темата
Но "не можете просто да обжалвате, защото искате да обжалвате", добавя Куил – Джокович ще трябва да покаже на съдията, че има сериозни основания да протестира срещу решението.

Може ли Джокович да играе в турнира по време на съдебно производство? Все още не е ясно. Откритото първенство на Австралия започва в понеделник, като Джокович ще трябва да се изправи срещу колегата си сърбин Миомир Кечманович в мач от първи кръг. Засега е под съмнение дали мачът ще се проведе.

Какви опции има Джокович? Мария Джокел, специалист по имиграционно право в BDO Australia, казва, че адвокатите на Джокович сега имат 28 дни, за да изпратят жалби до министъра на имиграцията, който след това може да избере да възстанови визата.

През това време Джокович може да бъде отново задържан - освен ако министърът не му предостави преходна виза, която може да му позволи да играе на Australia Open, докато чака решението или се урежда да напусне Австралия, обяснява Джокел.

Адвокатите на Джокович също биха могли да отидат в съда, но ще бъдат изправени пред трудна съдебна битка, особено като се има предвид признанието му по-рано тази седмица, че в декларацията му за пътуване е включена невярна информация, казва Йокел.

В декларацията се посочва, че той не е пътувал през 14-те дни преди пристигането си в Мелбърн, но снимки, направени през този период, показват, че той е бил както в Испания, така и в Сърбия.

В изявление в сряда Джокович нарече това "човешка грешка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
15
 
! Отговори
…… преди 2 години
Ексклузиврн запис от разговора на Джокович с екипа си преди подаването на документи за виза: Шефе, питат дали си пътувал извън страната, че май като неваксиниран ако си няма да те пуснат, какво да пиша?, Пиши, че не съм., Ами ако разберат и стане проблем?, Абе те нали знаят кой съм аз? Досега в Сърбия за такива неща е нямало проблеми.
40
5
 
10
 
! Отговори
Бay преди 2 години
прибирай се и стига ни занимава със себе си.
39
11
 
9
 
! Отговори
В. преди 2 години
Виза има, виза няма. Австралия е пълна скръб.
38
4
 
2
 
! Отговори
до 35 преди 2 години
Пак си расист.Не харесваш определен манталитет на определени хора от географска област.Расист си и още как.
37
5
 
7
 
! Отговори
Аустралиан опънат преди 2 години
от Австралия опънат сърбин
36
4
 
2
 
! Отговори
до 30 преди 2 години
Расист.
35
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 24Ти знаеш ли какво значи да си расист?Човек мразещ хора друга раса.В случая човекът,който е бял упреква балканците(бели хора) за простотията и балканския им манталитет.Няма расизъм в случая.Много е лесно да използваме думи ей така,защото сме ги чули някъде без да знаем техния смисъл-друга черта на балканския манталитет
34
4
 
13
 
! Отговори
Australian closed преди 2 години
Australian is NOT open
33
6
 
18
 
! Отговори
Нася преди 2 години
Эа Австралиан опън най вероятно ще эабрави докато е жив, обаче вече се обадиха и Ролан гарос и Уимбълдън, че най вероятно няма да бъде допуснат, а след това и US опън, няма да остане по наэад!!! Сринаха го със эемята - въпреки , че мен като тенесист никога не ми е харесвал!!! Федерер остана в историята - няма кой да го эамени!!!
32
8
 
18
 
! Отговори
Сръбски шовинист преди 2 години
и ненормалник като баща си!
31
5
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СЛЕДВА СВЕТОВЕН СРАМ И РЕЗИЛ ТОВА СЛЕДВА И НЯМА ДА Е САМО ЗА НЕГО НО И ЗА СЕМЕЙСТВОТО МУ, А И ДОСТА ЗА ЦЯЛАТА СРЪБСКА ДЪРЖАВА!
30
8
 
23
 
! Отговори
Сърбин, сър! преди 2 години
Какъв *** трябва да си, за да отидеш болен от Ковид на среща с хора, които можеш да заразиш и убиеш по този начин?????
29
2
 
26
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Следва полет до Белград и закриване на цирка.
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно Джоко скоро ще пие ракия и хапва плескавица докато стиска палци за Гришо пред телевизора.
27
4
 
17
 
! Отговори
до 25 преди 2 години
Той е над тия неща, бе. Нали е велик. Това, че може да зарази и да убие хора не го интересува. Не на мерките- това казва той. Абсолютен ***. От край време в тенис средите се говори колко му е акълът, вече е подпечатан ***. Дано го изгонят от всички турнири до живот.
26
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е демокрация със свобода на пътуване......Постоянно даваме обяснения на всякакви психопати къде сме пътували?Решенията на съда не се спазват.В света тече пълзяща диктатура.Преди малко даже ВС на САЩ е спрял Байдаовия произвол,но дали ще устоят правото незнам.Погледнете и слугите на новия тоталитарен ред у нас -до един представители на медии и политозлози от соц. времена.
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снимки показват и че на следващия ден след позитивен ковид тест е бил на публични събития, но какво от това.
24
4
 
1
 
! Отговори
до 22 преди 2 години
Расист!
23
1
 
5
 
! Отговори
Мяу преди 2 години
Какви "опции", нали в сайтчето тука има една друга статия дето твърди, че щели да го депортират? Какво се оказа, че страдалеца Джокович няма да бъде депортиран. Утре ще се окаже, и че ще играе. Горкия - да го ожали човек.
22
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новак и всички балканци трябва да разберат,че балканските номера не минават навсякъде.