Велик! Гришо отнесе Гаске и излиза срещу палача на Джокера!

Димитров спечели мача си в три сета
Обновена: 24 яну 2017 13:14 | 21 яну 2017 17:55, Анисия Иванова
120
Велик! Гришо отнесе Гаске и излиза срещу палача на Джокера!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за трети път в кариерата си за четвъртия кръг на Откритото първенство на Австралия, след като се наложи с 6:3, 6:2, 6:4 над французина Ришар Гаске. Двубоят започна в необичайно късен час - 23:58 местно време, но това не затрудни по никакъв начин българина.

Още в началото на мача Гаске реализира пробив за 2:1, но №15 в схемата Димитров веднага го върна, печелейки подаването на 18-ия в основната схема. Двамата продължиха да печелят геймовете, в които сервираха, до 4:3 в полза на Димитров. Тогава българинът направи пробив на нула и няколко минути по-късно затвори сета.

Във втората част Димитров стартира мощно и направи пробив още в първия гейм. Българинът продължи да играе вдъхновено, като в четвъртия гейм спаси точка за пробив. Това явно пречупи Гаске, който допусна нов пробив в седмия гейм и след 6:2 Григор поведе с 2:0 сета.

Последната трета част започна по подобие на втората - с пробив на Димитров. Това се оказа достатъчно за него, за да спечели в три сета срещата, тъй като Гаске не намери начин да отговори на това предизвикателство.

В 1/8-финалите съперник на Димитров ще бъде узбекът Денис Истомин, който във втория кръг в четвъртък поднесе най-голямата изненада в турнира до този момент, побеждавайки шесткратния първенец в Мелбърн Новак Джокович.

Още за спорт четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има един МНОГО СЕРИОЗЕН ВЪПРОС!!!Защо *** укрива данъци??Искам да ънам защо не си плаща данъците в Бг????Тоя номер с Монако резиденцията НЕ МИНАВА!!НАП да се самосезира.
51
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 68А дали знаеш че твоя псевдо герой ДришУ обитава жилище в Монако с големината на моята тоалетна ??Знаеш ли, БЕ, ***?!
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е 20 евро си е добра сума за едно миене само,пишете ме за интервюто
49
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Респект към григор.....а вие си пишете дребни въшливи душички...които си ми мислят как да си платят тока и имащи мокри сънища с ***
48
3
 
20
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
БРАВО НА ГРИГОР ДИМИТРОВ,ЕДИН ОСТАНАЛ ОТ ЛИКВИДИРАНЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ.
47
13
 
12
 
! Отговори
партийно събрание преди 7 години
Др. Сидеров така е наредил.Край.Този спортист с камъни да се изгони от България ако дойде.Никакво чуждопоклонничество. Тенисът е западен капиталистически спорт . Да се забрани в Р. България. Само ще се практикуват руски спортове. Я вижте какъв хубавец е др. Путин.
46
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука някакъв-си-никъкъвец тръгнал да го нарича предател. Ало атакистите, не така злобно. Карайте си Запорожците и кротувайте.
45
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Определено е най великия български тенисист! Завистниците няма да помрачат радостта ни, кучетата си лаят, керванът си върви!
44
1
 
8
 
! Отговори
снайпера преди 7 години
До АТАКИСТКъв дръвник,направо ше го e6eмe Moдepaтopa.
43
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много силни и интересни мачове имаше днес. Надал и Ал. Зверев си заслужаваше да се гледа, както и мача на Гришо срещу страхотно играещия Гаске. И разбира се мачовете ще стават все по-интересни.
42
13
 
22
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Само един въпрос имам към всички потурчени българи и с това ще свърша: На кое място в ранглистата е най-добрият турски тенисист???!
41
5
 
7
 
! Отговори
до 48 преди 7 години
А ти си само провокатор, на който вече не му минава номера
40
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страхотен тенис от Григор! Лошо пеене, обаче. Визирам изявата му със Хаас и Федерер :)
39
8
 
29
 
! Отговори
Цар Борис преди 7 години
Само българина иска сънародника му да е по зле от него, от колкото той самия да е по добре от сънародника си !
38
6
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Нашият Гришо има добрият шанс да стигне най-малко до четвъртфиналите, ако победи много силно играещият на този турнир Денис Истомин. На четвъртфиналитв ще се срещне с някой от топ 9, но май само Монфис не е побеждавал.
37
6
 
37
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
Гришо разочарова много "българи" с този старт на състезателната си година ! Без съмнение е че много *** завистници, затлъстели диабетни бомби искаха да не стигне до тук ! БРАВО ГРИШО ! УСПЕХ СЛЕД УСПЕХ ТИ ЖЕЛАЯ БЪЛГАРИНО !
36
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хораа, на 18-я в света му стана тъжно днес, а вие си мислите, че не било трудно. ***, хвани ракета и опитай сервиз да вкараш, на телевизора ти изглежда лесно, но не е! Такъв тенисист не сме имали (респект все пак за Магдалена Малеева), а може и никога да нямаме повече. Топ 10 е само въпрос на време! Григор вече е съвсем друг човек, личи си и по играта и по изражението му. Да му се радваме, докато го има!
35
6
 
30
 
! Отговори
снайпера преди 7 години
Ейиии бoклyциии, по- добър тенисист не сте имали. За това не се правете на отворени!!!
34
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Останаха 16 тенисисти и нашия Гришо за голям яд на българофобите е сред най-силните. Давай Гришо!
33
23
 
9
 
! Отговори
Лош Българин преди 7 години
Абе кво е направил тоя бе....