Григор Димитров покори Букурещ

Българинът спечели третия си турнир от сериите АТП
Обновена: 27 апр 2014 16:58 | 27 апр 2014 16:57, Екип на Dnes.bg
44
Григор Димитров покори Букурещ
Снимка: Ройтерс

Григор Димитров успя да спечели третата си титла от ATП турнир в кариерата си, след като днес триумфира в надпреварата в румънската столица Букурещ.

Още по темата


Българинът за пореден път показа голямото си израстване и вече постави още един трофей в своята витрина. Тя до преди днешния финал бе красена с титлите от Стокхолм и Акапулко.

Той надви на финала в турнира от сериите ATП 250 миналогодишния шампион Лукаш Росол след 7:6 (2), 6:1 и по този начин го детронира.

Освен шампионския трофей хасковлията си осигури и чек за 77,315 евро и 250 точки за световната ранглиста, благодарение на които ще се върне на рекордното си 14-о място в ранглистата. Ако вчера пък Кеи Нишикори бе загубил от Ернест Гулбис в Барселона, тогава Григор щеше да счупи нов рекорд и да е 13-и от утре.
 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: тенисГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
G Force!
17
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кво толкова, че не е говорил на български. Вие да не сте раснали в гората.
16
3
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 15ОППАААА, говориш за *** и скандирания, а не с увивания на знамена около себе си, които издигат при точка на Григор, нали?!Май има нещо разлика от скандирания и *** от това да вдигнеш знамето при точка на сънародника си, както го правят сънародниците на Федерер, както го правят на Надал и т.н по чуждестранните турнири. Нещо повече- тези фенове на Надал Федерер и Новак примерно са 100 пъти по-бурни от нашите днес в Букурещ. Що на тях не им казваш , че са представители на Борат?***!
15
2
 
17
 
! Отговори
xyz преди 10 години
ZLATNO MOMCHE ! BRAVO I CHESTITO , GRISHA ! BADI ZDRAV I VSE TAKA TALANTLIV BOEC NA SVOIA FRONT ! BULGARIA TE OBICHA MNOGO I SE RADVA SASHTO MNOGO NA VSEKI TVOI USPEH ! BLAGODARIM TI ZA RADOSTTA ! SARDECHNI POZDRAVI I USPEH V SLEDVASHTIYA TURNIR ! SRED NAI_DOBRITE SI V SVETA BEZSPORNO , A I POCHITATELITE TI SE MNOJAT NAVSYAKADE - NE TI E LESNO DA DADESH AVTOGRAFI NA VSICHKI FENOVE ! NASHA GORDOST SI ! USPEH OTNOVO !
14
5
 
2
 
! Отговори
13 преди 10 години
До атакист: Значи просто не си гледал мача. Макар че и само издигането/завиването със знамена е достатъчен признак за абсолютна липса на култура що се отнася до тениса.
13
5
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 13Що лъжеш, брачед? Българската публика само издигаше знамена и нито викаше между точките, нито имаше ***. Българската публика беше като на театър.
12
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"при тази титла думица не обели на български за поздрав на българските фенове по трибуните"А ти си ***, ***, комплексиран балкански ***. Впрочем българските фенове по трибуните бяха като публика на мач от А група - с тромбите, със знамената и със селските скандирания. Борат 2.0.
11
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 6."Много добре, но Гришо и при тази титла думица не обели на български за поздрав на българските фенове по трибуните. Цветана, когато спечели, също."В българската тълпа е заложено много неблагородство и ниска класа! Явно и двамата посочени тенисисти са "прекалено тълпа"!? Иначе, поздравления за титлата!
10
2
 
31
 
! Отговори
Гневен българин преди 10 години
Браво на момчето!Талант и упорит труд водят до успехи.Някои твърдят,че този турнир не бил силен.Опитайте се да тичате след топката с ракета в ръка за около 2 часа и ще ви попитам пак какво мислите след това.В последно време нямаме много поводи за гордост и радост,но Григор определено ни кара да не забравяме6,че сме българи.Поздравления!
9
3
 
25
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 9Питам твоите събратя турците къде са в професионалния тенис?Къдееее????
8
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
obirai trohi4kite gri6e
7
3
 
46
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
Днес просто игра освободено и даже Надал при тази игра на клей от нашия не се знае как ще завърши мача в 3 сета. Лукаш и той се раздаде, но отсреща си имаше освободеният Григор на който 90% му се получаваше всичко на което бе способен. Прекрасна игра от нашия!Сега се очертава и Маша да бие Иванович на финала в Щутгарт и спокойно може да се разбиете някъде тази вечер двамцата!Наздраве, Гришо!Пия за теб, момче!
6
53
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак келяво турнирче зехме и ко?а мастерс кога,а голям шлем нещо???
5
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много добре, но Гришо и при тази титла думица не обели на български за поздрав на българските фенове по трибуните. Цветана, когато спечели, също. В тази насока може да взима пример от Джокович, който винаги казва по нещо на сръбски, когато има много сърби по трибуните. Днес специално в Букурещ имаше много българи, можеше Гришо да каже нещо на роден език на награждаването.
4
1
 
56
 
! Отговори
Бургас преди 10 години
Браво Гришо !!! И догодина някой огромен трофей ! Пожелавам ти голям шлем !!! И най-вече здраве и все същото постоянство.
3
1
 
47
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Най-после една хубава новина,честито!
2
3
 
31
 
! Отговори
Хасковлийка преди 10 години
Кенана е с теб. обичаме те!
1
1
 
46
 
! Отговори
prokurora преди 10 години
Честито!