Джокович срази Мъри, Нишикори с феноменален обрат срещу Федерер

Двамата тенисисти ще се изправят един срещу друг на полуфинала на турнира в Маями
27 мар 2014 13:40,
4
Джокович срази Мъри, Нишикори с феноменален обрат срещу Федерер
снимка: Ройтерс

Новак Джокович успя да спечели сблъсъка с Анди Мъри след 6:3, 7:5 и така се класира за 1/2-финалите на силния турнир в Маями.

Мачът между двамата продължи час и половина, като първият сет бе равностоен, но все пак Джокера стигна до ключов пробив.

Вторият сет започна идеално за Мъри, който поведе с пробив и 3:2 гейма, но Джоко веднага върна пробива и изравни на 3:3, а след това стигна и до нов пробив, а до края си взимаше подаванията, за да спечели и самата среща.

Противникът на Ноле в полуфинала - Кеи Нишикори сътвори голямата сензация на турнира, след като обърна по фамозен начин бившия номер 1 в света Роджър Федерер, който демонстрира блестяща форма от началото на сезона.

Азиатецът стигна до успеха с 3:6, 7:5, 6:4 и така се класира за 1/2-финалите на "Мастърса" от сериите 1000. Това е втора победа за Кеи срещу Федерер от три мача помежду им.

Швейцарецът започна мача много по-добре и спечели първата част след един единствен пробив разлика за 30 минути, а във втория сет Маестрото на два пъти повеждаше с пробив - при 2:1 и 4:3, но японецът направи и невъзможното, за да стигне до успеха в него и да прати мача в трети сет и в крайна сметка успя.

Той проби цели три пъти подаването на Фед Експрес. В третия и решителен сет Нишикори си взимаше лесно подаванията, а при 5:4 достигна до 40:0 при сервис на Федерер и спечели третия си мачбол. Следващият му противник ще бъде Новак Джокович. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нишикори яко *** и на *** той го НАТОПОРИ!