Вердаско спря Гришо в Бостад

Испанецът спечели след три сета, нашето момче отпадна на 1/2-финалите
Обновена: 19 юли 2013 08:58 | 13 юли 2013 16:57, Друми Георгиев
22
Вердаско спря Гришо в Бостад
Гришо отпадна от Вердаско. Снимка: Булфото

Първата ракета на българския тенис Григор Димитров не успя да преодолее испанеца Фернандо Вердаско и отпадна на 1/2-финалите, на турнира в Бостад, Швеция.

Испанецът стигна до успех със 7:6(3), 5:7, 7:5 срещу нашето момче. Успехът на Нандо обаче изобщо не е изненадващ, тъй като бившият представител на топ 10 се намира в най-добрата си форма от доста време насам и демонстрира напоследък страхотен тенис.

Все пак добрата новина за Григор е, че той успя да защити точките си, които спечели и през миналата година в турнира, така че ще запази позицията си в топ 30.

Срещата започна зле за хасковлията и той бе пробит още в първия гейм от първия сет.

Испанецът без проблеми затвърди пробива и поведе с 2:0 в резултата, а в третия гейм стигна до точка за пробив и възможност за втори такъв, но Гришо успя с много късмет да я спаси, а след това си взе и подаването.

Българинът изравни резултата на 2:2 гейма, след като върна пробива. Това стана след две непредизвикани грешки и двойна такава на Вердаско.

Въпреки, че продължаваше да изпитва проблеми с първия си сервис, Димитров си взе подаването и обърна резултата на 3:2.

До края на първия сет двамата си взимаха подаванията. При 6:5 Гришо стигна до перфектна възможност да стигне до две точки за пробив, след като водеше с 30:15 при подаването на опонента си.

Неговият противник обаче обърна нещата в своя полза и докара сета до тайбрек. В тайбрека Вердаско достигна до ранен минипробив, но нашето момче веднага го върна.

Вердаско обаче отново стигна до такъв, като поведе с 4:1 в резултата след още един минипробив. При 6:3 испанецът стигна до три сетбола и се възползва от първия, за да поведе с 1:0 сета аванс.

Вторият сет започна равностойно, като и двамата си взимаха първите няколко подавания. При 3:3, в ключовия седми гейм, нашият тенисист стигна до аванс от 40:15, като имаше пред себе си две точки за пробив.

Хасковският тенисист най-после успя да пробие подаването на Вердаско във втория сет и стигна до много важен аванс от 4:3 гейма в него.

Григор без проблеми си затвърди пробива и стигна до аванс от 5:3 във втория сет, като се доближи само на гейм от спечелването му.

Точно в най-важния момент обаче Вердаско стигна до точка за пробив и до шанс да пробие подаването на Григор. Това стана при 5:4, когато нашият сервираше за сета. За съжаление на Гришо неговият сервис бе пробит и резултатът изравнен на 5:5.

Димитров отново проби, стигайки до 6:5 и отново стигна до сервиране за сета. Този път обаче не сгреши и взе втората част със 7:5. 

Третият сет започна равностойно, но при 2:1 Вердаско проби подаването на Димитров и стигна до преднина от 3:1.

Испанецът затвърди пробива и увеличи аванса си на 4:1. Българинът от своя страна върна пробива и намали изоставането си на само гейм. Равенството стана факт при 4:4, когато Гришо си взе сервис гейма си. При 6:5 Вердаско стигна до пробив след грешки на Гришо и по този начин спечели мача.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: тенисГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То вече кой ли не го спира нашия Гришо.Жалко. Дано намери сили да спечели някой значим финал. Много ми напомня на националния отбор по волейбол. Все сред първите и все без първо място.
13
3
 
14
 
! Отговори
Protopopov преди 10 години
Тук гледам има много от така наречените офис плъхове, които живеят 8 часов работен ден из разните форуми, проклинайки жалкото си наведено съществуване пред компа по цял ден и завиждайки на всички хора, които са постигнали и постигат нещо значимо за себе си и родината. Имате време за катарзис това е ясно, но ум за това силно се съмнявам, но пък се надявам. А на момчета като Григор, които са причина да се говори за България мога само шапка да сваля и да им пожелая да нямат травми през кариерата си
12
7
 
6
 
! Отговори
Дебел Депутат преди 10 години
Карай, тази вечер Маша ще ти освободи тестисите...
11
15
 
10
 
! Отговори
Алов преди 10 години
не сме длъжни след всеки турнир да му дишаме ловонията от гащите на ***.Да вземе мерки !Баба като се изпускаше и вземахме едни парчета от аптеката вместо памперс.
10
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За малкото средства с които Григор и Цвети разполагат за да се готвят за турнири и да плащат на треньори от съответна класа, и двамата са просто чудесни! Спрете с тези негативни коментари и подкрепете сънародниците си!!! Злобата ви се отразява негативно само на вас! Живи и здрави :)
9
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шарапова ще му даде награда дето тоя испанец не може и да мечтае- Браво ***
8
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ае, коментиращите, вие повече от него ли можете, а? До полуфинал на такъв турнир стигали ли сте? Нещастници.
7
9
 
8
 
! Отговори
takethisgutshot преди 10 години
Бактисах вече. Неа го гледам повече. Днеска беше *** аматьорския мач и за двамата.
6
4
 
11
 
! Отговори
Discovery преди 10 години
До 6:Такива, като тебе също колкото щеш - "нищодневки" :)
5
15
 
11
 
! Отговори
хх преди 10 години
нищо повече от една еднодневка е нашия.такива като него колкото щеш
4
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Давай Гришо!Ти можеш, още малко ти трябва за да бъдеш напълно равностоен на най-добрите. Хубавите неща са пред теб. Важното е, че растеш, а и не се предаде пред Вердаско без бой, който наистина е във феноменална форма и го показа на Уимбълдън. Дано догодина вземеш този турнир и много други.
3
17
 
16
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Той *** си спира сам като коч у ограда. За пореден път калайдиса кълките и доказа ,че не става за нищо нашият слабак.
2
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
докато не спечели турнир аз повече мач на Григор няма да гледам просто нямам нерви
1
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой да не си e помислил че може да спечели престижния турнир в Бостан