Гришо с нова трудна победа в Бостад

Нашето момче се класира за 1/4-финалите на турнира
Обновена: 19 юли 2013 08:59 | 10 юли 2013 16:13, Георги Пешев
7
Гришо с нова трудна победа в Бостад
Снимка: Ройтерс

Григор Димитров постигна нова трудна победа на турнира в Бостад, Швеция. Той надви 31-годишния италианец Филипо Воландри в три сета - 2:6, 6:1, 6:4, като по този начин се класира за 1/4-финалите.

Мачът между двамата продължи малко под час и половина, като българският състезател показа класата си във втория и в третия сет.

Намиращият се на 101-ото място в ранглистата състезател затрудни българина и дори можеше при малко повече късмет да го победи.

Следващият противник на нашия тенисист е поставеният под номер 3 в основната схема аржентинец Хуан Монако, стига да не допусне изненада срещу Хенри Лааксонен.

С класирането си на тази фаза Григор си осигури малко над 12 хиляди евро от наградния фонд на турнира, както и 45 точки за световната ранглиста, което обаче е половината на това, което той има да защитава.

Първият сет премина кошмарно за Димитров и българският тенисист тотално се изложи в него.

С труден гейм на 40 хасковлията поведе с 1:0 гейма в началото, но след това неговият опонент тотално го смачка и спечели пет поредни гейма, за да стигне до 5:1.

В това число Воландри стигна и до два пробива. След това двамата си взеха по едно подаване и италианският тенисист стигна до успех от 6:2 в първия сет.

Във втория сет обаче доминацията бе на страната, на българина. Гришо поведе с 5:0 гейма след два пробива, а след това двамата си взеха по едно подаване и така нашето момче изравни сетовете след 6:1 във втория.

Третият сет започна равностойно, като двамата си взимаха подаванията, макар и не толкова лесно.

Гришо имаше шанс да пробие още в първия гейм от него, а след това и Воландри имаше шанс за пробив, но и двамата пропиляха възможностите си.

22-годишният българин от своя страна успя да стигне до пробив за 4:3 и да се доближи до крайния изход в мача.

Нашето момче съумя да затвърди пробива и да стигне до аванс от 5:3. Двамата си взеха по едно подаване и Гришо стигна до успеха.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Григор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
23
 
! Отговори
Whatever преди 10 години
Само глупави коментари виждам на всяка новина за Григор. Половината много философствате, а на малкия му пръст не можете да стъпите. На 22 години е постигнал толкова много, а вие само злорадствате по негов адрес. Григор слави родината си по целият свят, чуждите коментатори не спират да използват фразата "The Bulgarian" , а вие само плюете. Григор е избрал спорта и продължава да се реализира, а вие си стойте в дискотечките и кръчметата и завиждайте, защото тъпите ви коментари идват от завист. :)
5
2
 
6
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Давай Гришо, ти си мъж-те първа трябва да се доказваш в кариерата си и пред жените по цял свят, които предполагам те желаят, а Маша ревнува :)
4
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Воландри е 101-ви в АТП.Самият факт че *** е 5-ти в схемата на турнира показва нивото му.Втория в схемата е ...... 16-ти в АТП.Няма никой от първите 5 в АТП.И *** стигнал ...... 1/4 финал..... Ха-Ха.Не бееее,стигна 3 ти кръг и продължава да пише книгата " Как никога не минах трети кръг на АТП".....
3
3
 
13
 
! Отговори
usa преди 10 години
Evalata Grisho,prodaljavai da biesh,napuk na vsichki zavistlivci.....
2
4
 
16
 
! Отговори
Евала преди 10 години
Браво Гришта Шарапов.
1
1
 
25
 
! Отговори
xo xo преди 10 години
давай Гришо