Надал влезе в историята, вдигна нов трофей от "Ролан Гарос"

Печели турнира за осми път
Обновена: 19 юли 2013 09:00 | 9 юни 2013 20:12, Веселина Йорданова
7
Надал влезе в историята, вдигна нов трофей от "Ролан Гарос"
Надал вдигна трофея за осми път. Снимка: Ройтерс

Рафаел Надал влезе в историята, печелейки 8-ия си трофей от "Ролан Гарос". Той надви Давид Ферер на финала без особени проблеми с 6:3, 6:2. 6:3.

С триумфа си Матадора не само защити трофея си от турнира, но и стана единственият тенисист, който има 8 титли от един турнир от "Големия шлем". Това е победа номер 20 за "Краля на клея" срещу неговия сънародник.

Освен това титлата е 57-а на ниво АТП за испанския тенисист, като пред него е единствено само Роджър Федерер.

Мачът между двамата започна с превес за Надал и Матадора проби подаването на опонента си в третия гейм, за да поведе с 2:1 в резултата.

Ферер обаче не се предаваше и стигна до първите си точки за пробив в мача. При първата точка за пробив Давид сбърка при ретура, но след това при втората точка той се постара доста повече и след дълго разиграване върна пробива и стигна до равенство 2:2 гейма.

При 3:3 Надал стигна до три точки за пробив. Две от тях бяха пропиляни, но при третата Рафа не сгреши и стигна до аванс от 4:3.

Противникът на бившия номер 1 в света обаче стигна до възможност за връщане в пробива, която бе неутрализирана от Надал, който все пак взе трудния гейм и поведе с 5:3. Седемкратният шампион от "Ролан Гарос" стигна до лесен пробив и приключи сета при 6:3 в своя полза.

Ферер стигна до точка за пробив в първия гейм от втория сет, но Надал отново се измъкна и поведе с гейм. Матадора направи пробив във втория гейм, а след това го затвърди, за да поведе с 3:0. Надал стигна до две точки за пробив, които пропиля и Ферер взе първия си гейм във втория сет. Давид имаше прекрасен шанс да върне пробива, стигайки до цели четири точки за пробив, но Надал ги спаси и си взе подаването, като поведе с 4:1.

Рафа стигна до аванс от 5:1, след като проби за втори път в сета подаването на опонента му.  Той реализира петата точка за пробив в гейма, след като преди това изпусна четири такива.

Противникът на Рафа изненадващо върна единия пробив, при това с лекота, като намали изоставането си на три гейма. При 5:2 Надал проби на нула подаването на Ферер и стигна до два сета преднина. Третият сет започна перфектно за настоящия носител на трофея - гейм на нула и лесен пробив. Така бившият номер 1 в света поведе с 2:0 в сета. Пробивът обаче веднага бе върнат, което съхрани интригата в третия сет.

След това Ферер си взе и подаването и изравни резултата  на 2:2 гейма, но Рафа веднага стигна до аванс, печелейки своя сервис гейм. При 3:3 обратът в сета можеше да бъде много голям, но Надал спаси точката за пробив на сънародика му, а след това си взе гейма за 4:3. Надал стигна до много важен пробив за 5:3, а след това си взе подаването, за да ознаменува триумфа си.
 

Още спортни новити четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Рафаел Надал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Невероятен Рафа.Да му е честит рекорда!Удоволствие е да го гледам.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Велик е! Бори се докрай, винаги. Такива са истинските спортисти.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Федерер е изключителен,талантът и класата му са безспорни,отиграванията му те карат да останеш без дъх,но Надал е ненадминат що се отнася до воля и дух!Гледах полуфинала с Джокович,той беше готов да умре на корта ако трябва,но никога няма да се предаде!Затова го уважавам и винаги съм го уважавал,въпреки,че винаги съм бил фен на Федерер!
3
18
 
9
 
! Отговори
мдаааа преди 11 години
чудя се, кога ли ще го хванат с допинга? както и да е, рекордите на федерер са недостижими, особено за човек, който е "хронично контузен и винаги играе с невероятни болки"....
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Felisidades campeón, eres numero uno, eres grande , como siempre.
1
8
 
21
 
! Отговори
!!! преди 11 години
Надал е отличен спортист и голям борец, но федерер е най големият тенисист на всички времена. Нямам предвид само купите, той е явление и дарба.Само прякора "бейбифедерер" вкара Григор във фоскуса на медиите, те отчаяно се нуждаят от нова звезда с неговата харизма.