Федерер е шампионът на Australian Open

Швейцарецът пое купата от идола си Род Лейвър, надява се да постигне неговите успехи
29 яну 2006 15:54,
Федерер е шампионът на Australian Open
Федерер се радва с трофея, който завоюва в Австралия

Най-добрият тенисист в света в последните две години Роже Федерер спечели първия турнир от големия шлем за годината - Australian Open.


Така той за втори път след 2004 година ще има възможност да атакува спечелването на всичките четири отличия. Това през 60-те години направи на два пъти австралийската тенис-легенда Род Лейвър, който сега връчи купата на шампиона.


Федерер започна неуверено финалната среща срещу сензацията от Кипър Маркос Багдатис, който спечели първия сет с 7:5 и пропусна златната си възможност след това да поведе с 3:0 във втория. От тук насетне на корта властваше Федерер, който сигурно спечели със 7:5, 6:0 и 6:2 и взе мача с убедителното 3:1.


“Надявам се, че знаете колко много означава това за мен”, каза при награждаването големият шампион и не можа да скрие сълзите си от вълнение. 15 000 зрители  на централния корт аплодираха победителя.


Багдатис също допринесе за вълнуващите моменти, когато със сълзи на очи благодари на родителите си. “Всички жертви, които направихте за мен, сега се изплащат.” Малка утеха със сигурност ще донесат и 375 000 евро, които финалиста ще прибере от наградния фонд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание