Амели Моресмо спечели Australian Open

Французойката спечели лесно първа титла от Големия шлем, след като другата финалистка Енен-Арден се отказа във втория сет
28 яну 2006 11:45,
Амели Моресмо спечели Australian Open
Амели Моресмо (вдясно) и Жюстин Енен-Арден показват отличията

Откритото първенство на Австралия по тенис има нова първа дама - французойката Амели Моресмо. Днес тя спечели финала на първия турнир от Големия шлем за годината само за 55 минути, след като опонентката й Жюстин Енен-Арден от Белгия се отказа във втория сет. Дотогава резултата беше 6:1 и 2:0 за Моресмо.

Уникален късмет я изведе до титлата тази година, защото това беше третия случай в турнира, когато тя печели предсрочно победата. Преди това по различни причини мачовете с Моресмо прекъснаха холандката Михаела Крайчек, която слънчаса, и другата белгийка Ким Клийстерс, която не можа да продължи полуфинала след като стъпи накриво.

“Малко странно е как спечелих финала”, призна Моресмо, която обаче беше изключително щастлива от титлата, придружена с премия от 751 хиляди евро “Бях готова да умра на корта. Толкова дълго се борих и работих за тази титла” .

Причината за отказването на Енен-Арден са силни болки в стомаха. Тя се извини на феновете си, но сподели че противовъзпалителните хапчета, които е пила за намаляване на болките в рамото, са довели до силни стомашни колики.”Толкова ме болеше корема, че трябваше в 3 часа посред нощ да викаме лекар”, разказа белгийката, след което се разплака.

Шампионката Моресмо чувства пълна вътрешна хармония. “Постигнах всичко, което исках - титла от Големия шлем, победа във Фед Къп, да бъда номер 1 в тениса. Сега вече няма какво да доказвам”.

Победата ще отпразнува по френски със специално вино - преди няколко години тя прибрала избрани бутилки, които били предназначени за първата й купа от шлема. “Ще изпием всичко с приятелите ми”

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание