Федерер не допусна изненада

Швейцарецът отива за седми път на финал от последните 11 турнира от Големия шлем
27 яну 2006 16:05,
Федерер не допусна изненада
Роже Федерер уверено върви към титла в Австралия

Водачът в световната ранглиста Роже Федерер не допусна да бъде изненадан от Николас Кийфер и го победи с 3:1 в полуфинална среща от откритото първенство на Австралия по тенис. Така в неделя той ще спори за титлата със сензацията на турнира Маркос Багдатис от Кипър, който вчера надделя над Давид Налбандян.

Федерер спечели първия сет с 6:4 без много усилия. Срещата се развиваше равностойно, като и двамата тенесисти си печелеха сервиса. Във втория сет германецът се опита да атакува при резултат 4:4 и успя да пробие противника си, което му донесе победа в сета със 7:5 и равенство в мача.

Оттук насетне обаче Федерер настъпи здраво газта и отвя противника си с 6:0 и 6:2 като показа защо е безалтернативен номер едно в мъжкия тенис в момента. Кийфер игра нервно и сковано, направи огромен брой непредизвикани грешки (53) и трябваше да се задоволи с участието на полуфинал - все пак сериозно постижение.

По този начин Федерер се класира за седми път на финал от последните си 11 участия в турнири от веригата на Големия шлем. Досега той е спечелил шест титли на най-престижните турнири. Днес швейцарецът не изразходи много сили по време на срещата и определено изглеждаше изключително свеж на корта. “Чувствам се много добре физически след два тежки мача”, похвали се Федерер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание