Кипърски "убиец на гиганти" прегази и Налбандян

Маркос Багдатис направи сензационен обрат срещу номер 4 в света за историческа победа с 3:2
26 яну 2006 16:31,
Кипърски "убиец на гиганти" прегази и Налбандян
Силните удари на Багдатис го изстреляха чак на финал

Когато никому неизвестният Маркос Багдатис от Кипър би Анди Родик, мнозина останаха изненадани, но едва ли някой е очаквал, че същият този Багдатис ще играе на финала на Australian Open. Ето че сега това е факт и то след забележителна победа над четвъртия в ранглистата Давид Налбандян от Аржентина.

Пет сета и драматичен обрат белязаха триумфалния път на Багдатис към последната среща от откритото първенство на Австралия. Там съперник ще е Роже Федерер или Николас Кийфер, които се срещат в другия полуфинал.

Налбандян бързо поведе с 2:0 (6:3 и 7:5) и сякаш всичко изглеждаше предрешено, но активната игра на кипърския тенесист някак си подсказваше, че не всичко е завършило. 6:3 и 6:4 за Багдатис докараха мача до пети сет. Особено силен беше първият му сервиз, което намери и израз в 15 аса срещу само 5 за аржентинеца.

Нервите на съзтезатели и публика бяха опънати до крайност в последния сет, когато при 5:4 за Багдатис и негов сервиз заваля дъжд. Срещата беше прекъсната за около 25 минути  и след нейното подновяване вече нищо не можеше да спре кипъреца, който за дива радост на голямата си гръцка агитка спечели сервирането си, сета с 6:4, а с това и победата в мача с 3:2.

Финалната среща е в неделя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание