Жюстин Енен-Арден - Амели Моресмо е финала в Мелбърн

Ким Клийстерс се контузи и напусна мача. В три сета Енен-Арден победи четвъртата в света Мария Шарапова
26 яну 2006 11:05,
Жюстин Енен-Арден - Амели Моресмо е финала в Мелбърн
Ким Клийстерс се контузи и напусна мача, но от понеделник ще оглави световната ранглиста

Шампионката от откритото първенство на Австралия по тенис за 2004 година Жюстин Енен-Арден се класира за финала на тазгодишния турнир. 

Това стана в много труден за нея мач срещу рускинята Мария Шарапова. Белгийски финал обаче няма да има след като в другия полуфинал Ким Клийстерс се контузи при равенство в сетовете 1:1 и не можа да продължи участието си в мача.

Така на финала се класира Амели Моресмо. При резултат 3:2 в третия сет (5:7 и 6:2) тя стоеше по-свежо на корта, когато при една топка съперничката й стъпи накриво и навехна десния си глезен.

Няколко минути лекарката се опитваше да помогне на Клийстерс, която направи опит да продължи мача, но още след първата топка стана ясно, че това е невъзможно. Въпреки това от понеделник Клийстерс ще оглави световната ранглиста.

2 часа и 26 минути продължи другия полуфинал, където четвъртата в света Мария Шарапова успя да върне пробив в седмия гейм и да спечели първия сет с 6:4. След това обаче Енен-Арден наложи пълно преимущество на корта и с убедителното 6:1 изравни резултата.

В началото на третия сет двете тенисистки бяха образец за концентрация и печелеха сервирането си. В шестия гейм обаче белгийката успя да извърши решителния пробив и да поведе с 4:2, след като Шарапова успя да отрази три брекпойнта. При сервирането в деветия гейм Енен-Арден направи много грешки, но нервите на рускинята не издържаха и със страхотен бекхенд Жюстин се класира на финала - 6:4.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание