Петсетови драми в Мелбърн

Германецът Николас Кифер и Маркос Багдатис от Кипър достигнаха до полуфинала при мъжете. Французойката Моресмо отстрани Пати Шнидер.
25 яну 2006 10:15,
Петсетови драми в Мелбърн
С максимална концентрация Кифер достигна до полуфинала

В по пет сета се решиха два от четвъртфиналните мачове от откритото първенство на Австралия по тенис. След като сред последните четирима вече се беше класирал Давид Налбандян, сега Маркос Багдатис и Николас Кифер продължиха напред. Очаква се днес карето да се допълни от водача в листата Федерер, който играе с руснака Давиденко.

Като мача на турнира досега определиха срещата между Кифер и французина Себастиян Грожан. Не само защото със своята продължителност от 4 часа и 48 минути той е най-дългия на Australian Open 2006. Много обрати, силен тенис, борба на нерви и достойни тенисисти видяха зрителите на централния корт.

28-годишният германец започна по-добре и взе първия сет с 6:3, но катастрофално загуби втория - 0:6. Грожан се сражаваше смело и въпреки че загуби третия сет с 3:6 показа характер в тайбрека на четвъртата част, който спечели със 7:1, за да изравни резултата. В решителния пети сет, където борбата се водеше на изтощение, германецът успя да спечели с 8:6 и за първи път в кариерата си се класира на полуфинал в турнир от Големия шлем.

Пет сета бяха необходими и на кипърската сензация в турнира Маркос Багдатис да сломи съпротивата на хърватина Иван Любичич. В предишния кръг Багдатис отстрани Анди Родик и сега се възползва от бурната подкрепа на живеещи в Австралия гърци, за да стигне полуфинал. Там ще срещне Налбандян от Аржентина.

При жените третата в света Амели Моресмо нямаше проблеми с швейцарката Пати Шнидер и я победи лесно с 6:3 и 6:0. Мощна игра при собствен сервиз беше голямата разлика между двете - когато французойката сервираше, Шнидер успя да запише едва четири точки. Така Моресмо стигна полуфинала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание