Петсетова драма цеди силите на Федерер

Давид Налбандян вече е на полуфинала след убедителна победа над Санторо с 3:0
24 яну 2006 10:47,
Петсетова драма цеди силите на Федерер
Роже Федерер хвърли много сили в мача с Хаас

Първокласен тенис, продължителен мач, множество обрати и триумфиращ Федерер накрая видяха зрителите на драматичния мач между номер едно в мъжкия тенис Роже Федерер и стабилно представящия се досега Томи Хаас от Германия. Двама от най-добре играещи на турнира тенесисти се срещнаха още в четвъртфинала, по силата на предварителната схема.

Федерер поведе с 6:4 в първия сет, а във втория стигна до рядкото 6:0. Вече никой не броеше германеца за жив, с изключение на самия него. С убийствени ретури той принуди Федерер да наруши ритъма си на игра и да увеличи броя на непредизвиканите грешки.

С 6:3 и 6:4 Хаас успя да стигне до равенството и докара мача до решителен пети сет. Там обаче по-голямата класа на швейцареца си каза думата - 6:2 в петия сет, победа в мача с 3:2 и влизане в четвъртфинала.

Конкуренция за титлата би могла да дойде единствено от аржентинеца Давид Налбандян, който също показва отчайваща за съперниците форма и се класира за полуфинала. 3:0 срещу Фабрис Санторо от Франция, при това със забележителния резултат 7:5, 6:0 и 6:0, даде възможност за по-пестеливо изразходване на силите, което с оглед нечовешките температури в Мелбърн е важно предимство.

На полуфинала той ще играе с победителя от мача Любичич - Багдатис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание