Линдзи Дейвънпорт бе изхвърлена от Australian Open

Водачката в световната ранглиста при жените беше победена на четвъртфинал от Жюстин Енен-Арден с 2:1
24 яну 2006 13:36,
Линдзи Дейвънпорт бе изхвърлена от Australian Open
Линдзи Дейвънпорт е дълбоко разочарована от загубата

Надеждите на Линдзи Дейвънпорт да стигне поне до финала на откритото първенство на Австралия по тенис се провалиха още в ранна фаза. В четвъртфинална среща, която завърши преди минути, тя беше победена от белгийката Жюстин Енен-Арден и ще трябва да си стегне багажа за Щатите. За съперничката й пък триумфа в турнира подължава.

Дейвънпорт започна мача във вихрено темпо и със силен първи сервиз затрудни Енен-Арден максимално и спечели с 6:2. От тук до края белгийката, която дълго време лекуваше контузия, имаше пълно превъзходство. 6:2 и 6:3 белязаха обрата и победата на Енен-Арден.

На полуфинала тя ще се изправи срещу Мария Шарапова, която днес надделя над друга рускиня - Надя Петрова - с резултат 2:0. Особено оспорван беше първия сет, когато се стигна до тайбрек при 6:6. Тук Шарапова на два пъти беше пробита при сервиране, което доведе до 2:4 за съперничката й, но успя да преобърне нещата и да вземе тайбрека с 8:6, а с него и победата в сета. 6:4 във втория и донесе крайния успех с 2:0.

Това беше трета победа на Шарапова срещу Петрова в третия четвъртфинал на турнир от Големия шлем, в който двете играят една срещу друга. “Направихме много здрав мач и затова се радвам още повече на победата”, коментира щастливата победителка.

Другите два женски четвъртфинала при дамите противопоставят Пати Шнидер на Амели Моресмо и Мартина Хингис на Ким Клийстерс. Срещите са тази нощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание