Без изненади при жените във втория кръг на Australlian Open

Фаворитките Линдзи Дейвънпорт, Жюстин Енен-Арден и Серена Уилямс записаха лесни победи.
18 яну 2006 15:47,
Без изненади при жените във втория кръг на Australlian Open
Серена Уилямс предпочита практичните в жегата бели шапки

След сензационното начало на турнира по тенис при дамите, предизвикано от победата на нашата Цветана Пиронкова над Винъс Уилямс, срещите от втория кръг започнаха по-постно. След изиграването на първата половина от кръга, напред очаквано продължават топтенисистките Линдзи Дейвънпорт, Жюстин Енен-Арден и Серена Уилямс.

Чисти победи с по 2:0 ознаменуваха тяхното класиране за следващия етап на турнира в Мелбърн. Дейвънпорт отстрани хърватката Каролина Спрем (7:6, 6:3), която оцени след мача като “истински опасна”. Това едва ли е трогнало някого - разменянето на досадни поощрителни думи, особено по-адрес на загубилата портивничка, е част от традицията в женския тенис.

Хана Сромова от Чехия измъчи белгийката Енен-Арден в първия сет, но получи контузия при падане на корта и само доигра мача. Усилието й беше оценено по достойнство от публиката. На славата си на двукратен победител (2003 и 2005) се радваше и Серена Уилямс, която отвя за по-малко от час французойката от другата страна на мрежата. “Чувствам се отлично точно сега”, прозвуча за пореден път любимата самонадъхваща фраза на тенисистките.

Освен Пиронкова, с турнира се раздели и другата авторка на сензация от първия кръг - германката Юлия Шруф. След като изпрати вкъщи рускинята Елена Дементиева (девета в ранглистата), този път Шруф не можа да се справи с една от многото други участнички от Русия - Елена Веснина (0:6, 5:7). Компания в третия кръг ще й правят сънародничките  й Надя Петрова и Светлана Кузнецова., които също се наредиха сред победителките в третия ден от турнира

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание