Фаворитките продължават напред в Австралия

Влизам във все по-добра форма, твърди Мери Пиърс.
17 яну 2006 15:31,
Фаворитките продължават напред в Австралия
Симпатичната Мери Пиърс преодоля лесно първия кръг

Без изненади при дамите премина втория ден от шампионата на Австралия по тенис, когато се доизиграха срещите от първия кръг. Напред се класираха Ким Клийстерс, Амели Морезмо и Мери Пиърс, както и Мартина Хингис, която обаче не е сред фаворитките за спечелване на трофея.

Ветеранката Мери Пиърс смачка с 6:1 и 6:1 Никол Прат от Австралия в среща, продължила 52 минути. “Бях съсредоточена, движих се и играх добре”, заяви французойката след мача. Участието й тук е първо за годината, но самата тя се чувства в добра кондиция. “Работих настина здраво напоследък. Влизам във все по-дбора форма”, оцени направеното Пиърс, която спечели турнира в далечната вече 1995 година.

Въпреки че загуби първия сет от китайката Сън, другата представителка на Франция Амели Морезмо, трета в световната ранглиста, успя да се върне в мача и да стигне до победа с 2:1 (4:6, 6:2, 6:2). “Явно ми трябваше цял сет за да вляза в мача, надявам се обаче нещата да се подобрят с течение на турнира”, сподели Морезмо, която във втория кръг ще срещне сънародничката си Емили Лоа.

Ким Клийстерс, считана заедно с Дейвънпорт за една от двете топфаворитки за спечелването на отличието, върви напред в схемата, която й противопоставя азиатки. В първия кръг тя надделя лесно на корейка, за да се изправи сега рещу китайката Менг Юан.

Пати Шнидер, Анастасия Мискина и Франческа Скиавоне също продължават напред. За втория кръг се класира и завърналата се на корта наскоро Мартина Хингис от Швейцария, която печелеше редовно турнира в Мелбърн в края на 90-те години. Тя победи лесно Звонарьова от Русия с 2:0, като загуби едва 3 гейма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание