Пиронкова със сензационна победа в Австралия

Първата ни ракета шокира всички, като отстрани една от фаворитките - Винъс Уилямс
16 яну 2006 10:05,
Пиронкова със сензационна победа в Австралия
Цветана Пиронкова постигна най-великата победа в кариериата си

Цветана Пиронкова победи една от най-добрите тенисистки в последните години в света - Винъс Уилямс. В епична битка 18-годишната ни първа ракета успя да се наложи в трисетов мач с тайбрек, който спечели със 9:7! След като чернокожата американка взе първия сет (6:2), тя беше размазана от българката с 6:0 във втория.

Така Пиронкова, която е абсолютна дебютантка в турнира, постигна историческа победа над номер десет в световната ранглиста и се класира за втория кръг на откритото първенство на Австралия. За съперничката й, която е спечелила пет титли от турнирите за Големия шлем, това беше най-ранното отпадане в Мелбърн.

Срещата продължи 148 минути, в които Пиронкова показа стоманени нерви. В решителния трети сет тя демонстрира и много по-добра физическа подготовка, което се оказа решаващо за победата.

Уилямс направи 65 (срещу едва 22 на Пиронкова) непредизвикани грешки и в края на мача трябваше да признае силата на българката. Все пак тя успя да се върне в мача, след като при резултат 5:3 и мачпойнт за нашето момиче, успя да докара мача до тайбрек.

Във втория кръг Цветана Пиронкова ще срещне друга американка - Лора Гренвил, която също в трисетов мач надделя над Катрин Вьорле (Герм).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание