Сесил Каратанчева ще обжалва наказанието

Юридическа компания започва да се занимава със случая; тенисистката ни е решена да се върне на корта.
12 яну 2006 14:21,
Сесил Каратанчева ще обжалва наказанието
Сесил Каратанчева ще отвърне на удара

Наказаната с две години лишаване от състезателни права българска тенисистка Сесил Каратанчева е решена да обжалва наказанието си. Тя обяви намерението си на пресконференция, която се състоя на националния стадион “Васил Левски” при огромен медиен интерес.

Процесът на изготвяне на защитата е в ход, обяви адвокат Зиновиева, която се заема сериозно със случая. Основен елемент при обжалването ще е позоваване на непълнолетието на Сесил, което поражда юридическа частична недееспособност - пълнолетие. “Това излиза на първи план в нашата защита”, каза Зиновиева. Тя обяви още, че ще търси съдействие от всички институции, свързани със защита на непълнолетни.

Сесил е твърдо решена да се завърне на корта, независимо кога ще стане това. “Имам още да работя, има много неща, по които имам да напредвам”, сподели тя и добави категорично: “Ще се върна”. Бащата на Сесил Радослав Каратанчев допълни: “Трибуналът двулично ни го пожела”, имайки предвид мнението на комисията, че Сесил е млада и "две години са нищо”.

Бяха засегнати и теми относно финансирането. “Адидас трябваше да ми пратят сумата от турнирите в Европа”, оповести Сесил. Парите обаче не са стигнали до нея, а са останали при Ай Ем Джи, които явно са ги задържали като неустойка за временното прекратяване на състезателната дейност на Сесил.

“Ние не сме взимали нищо”, декларира Радослав Каратанчев. В досегашната си кариера Сесил е работила само с “конвенционални лекари”, заради нейното здравословно състояние, но не и със специалисти в областта на спортната медицина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание