Сафин няма да защитава титлата си в Австралия

Руснакът се отказа от участие, Рафаел Надал също отпада
11 яну 2006 18:01,
Сафин няма да защитава титлата си в Австралия
Марат Сафин ще сдаде тази купа без бой поради контузия

Миналогодишният победител на откритото първенство на Австралия по тенис Марат Сафин обяви, че няма да вземе участие в тазгодишното издание на турнира.


Причината за отказа на руснака е неотшумяла травма в лявото коляно. През 2005 година Сафин спечели първия по програма турнир за годината от Големия шлем след победа на финала над звездата на домакините Лейтън Хюит.

“Тренирах здраво и съм много по-добре. Сърцето ми иска са играя в Австралия, но послушах треньора ми. Много съм тъжен”, прочувствено заяви руснакът.

Младият испанец Рафаел Надал, който е втори в световната ранглиста, също няма да играе в Мелбърн. Той още се възстановява от контузията, която получи на Мастърса в Мадрид през октомври. Оттогава досега Надал не е изиграл нито едн мач. Въпреки че се възстановява по план, турнирът сега му идва малко рано.

“Откритото на Австралия е прекалено важен шампионат, за да можеш да идеш ей така и да играеш без необходимата подготовка”, каза победителят от Ролан Гарос Надал.

Водачът в световната ранглиста Роже Федерер привидно оплака липсата на двамата тенесисти, но новината, че конкуренцията намалява, си е повече от добра за него. “Тежък удар за организаторите”, коментира сухо швейцарецът, който определено ще се бори да вземе купата.

От турнира отпадат още четирикратният победител в Мелбърн Андре Агаси, докато шведът Томас Йохансон все още не е сигурен, дали ще участва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание