Клийстерс победи Шарапова, среща Пиърс на финала на US Open

За място на финала при мъжете днес ще спорят Роже Федерер (Швейцария), който ще играе срещу Лейтън Хюит (Австралия) и американците Андре Агаси и Роби Джинепри
10 сеп 2005 08:02,
Клийстерс победи Шарапова, среща Пиърс на финала на US Open
Ким Клийстерс Снимка: usopen

Белгийката Ким Клийстерс победи Мария Шарапова (Русия) с 2:1 сета и се класира за финала на Откритото първенство по тенис на САЩ. Това ще бъде петия финал в турнир от Големия шлем за Клийстерс, и втори на US Open. Белгийката няма титла от тези турнири досега поединично и по една на двойки на Уимбълдън и Ролан Гарос през 2003 г.

Мачът между Клийстерс и Шарапова продължи два часа и 14 минути. Първият сет бе спечелен от белгийката с 6:2, втория стигна до тайбрек, взет от Шарапова, но в третия Клийстерс не даде шанс и победи с 6:3.

Другата финалистка на турнира е французойката МериПиърс, която спечели срещу друга рускиня - Елена Дементиева също с 2:1 (3:6, 6:2, 6:2). За Пиърс това ще бъде възможност да спечели трета титла от Големия шлем след тези от Австралия през 1995 г. и Франция през 2000 г. През тази година Мери Пиърс бе финалистка на Ролан Гарос, където загуби от Жустин Енен-Арден.

За място на финала при мъжете днес ще спорят Роже Федерер (Швейцария), който ще играе срещу Лейтън Хюит (Австралия) и американците Андре Агаси и Роби Джинепри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание