Цариградска: Аз съм пряката жертва на организираната престъпност

Имало заплахи към нея и семейството й
22 фев 2024 17:07, Красимир Ангелов
40
Цариградска: Аз съм пряката жертва на организираната престъпност
Снимка: БГНЕС

"Аз съм пряката жертва на организираната престъпност", заяви съдия Владислава Цариградска по време на изслушването по повод публично изнесена информация за оказан натиск и отправени заплахи към нея и други магистрати във временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов.

"Срещу мен започна медийна атака чрез публикация и ми беше казано, че тя ще бъде свалена, ако аз се отведа от дело, в което участваше Мартин Божанов. При поредно съдебно заседание имаше дръзки и заканителни реплики към мен и предупреждения за семейството ми“, разказа Цариградска за заплахите срещу нея. Тя добави, че „в цялата, представляваща форма на шантаж, дейност участваха адвокатите Велимир Атанасов и Калин Чанков“.

Цариградска посочи още, че има документални основания да подозира, че прокурор Невена Зартова е допринесла за образа на Мартин Божанов чрез осигуряване на „гражданско-прокурорски чадър".

Тя заяви пред народните представители, че са необходими законови промени, за да не се случват подобни неща като на нея.

Освен Владислава Цариградска в залата е поканена и присъства прокурор Невена Зартова, бивш ръководител на Софийската районна прокуратура.

Народните представители приеха днес да изслушат и четиримата бивши заместници на Невена Зартова, които подадоха оставка в един ден заедно с нея. Също така бе приета допълнителна точка да бъдат изслушани днес Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис относно публично изнесени факти и обстоятелства за оказван натиск от Мартин Божанов и групата около него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Цариградска напада прокуратурата наедро- това е политическа акция за омаскаряване на съд, прокуратура, следствие и нищо конкретно- аз не разбрах нищо конкретно- тя говори политически.
13
3
 
22
 
! Отговори
Ха преди 6 месеца
Той мъжът и от организираната престъпност. Митьо Очите е бил на сватбата й. Ако е така както казва, значи е жертва на домашно насилие. Ха ха ха.
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
царица Цариградска-Сакскобурготска колко народа пара е излапала :)))
11
2
 
14
 
! Отговори
Костадин преди 6 месеца
Всички са в схемата. Трябва промяна с нови млади хора.
10
2
 
15
 
! Отговори
123 преди 6 месеца
Само да ви кажа, че от тая комисия файда няма. Не е съд. Не си и задължен да им се явяваш, за разлика от съда, където е задължително. Това е чисто и просто политическа уйдорма, за да се изперат и кажат, че правят нещо. Най-големите правомощия на тая комисия е да излезе с политическа декларация, която да бъде гласувана от НС. Толкоз по въпроса. Нищо повече. Ама от това файдата е нула.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
От *** е бъкано!
8
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Приказки и уйдурми- нищо конкретно- на тази жена не и вярвам на нито дума- пуснете Ютуб и гледайте цирка- че трябва да се разследва да, но тая са я кордисали да говори на едро- говорителка на ИТН- какво говори Слафчу, Нинова и компания тя го повтаря аз ви казвам пък вие доказвайте- ха така.
7
3
 
7
 
! Отговори
Ze nigmar преди 6 месеца
Звезда на смъртта:)))
6
9
 
17
 
! Отговори
Тулупа преди 6 месеца
И тази от къде се появи.Да си ходи при мъжлето от Плевен.
5
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Черепа - Рашков - Цариградска - Кирил -...... магистрала.....
4
2
 
26
 
! Отговори
Буба Мара преди 6 месеца
Без коментар. Просто прочетете за съпуга на Цариградска.
3
6
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 месеца
Не знам за вас, но... аз веднага и повярвах!
2
5
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 месеца
Всичко ще си кажете другари, всичко!
1
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ПОРЕДНАТА ЧЕРВЕНА ДРУГАРКА, ВЪХ ТРОГАТЕЛНО ХАХАХА